3 nirlaba setya nguatake wanita ing teknologi

Laporan 2020 saka McKinsey nemokake manawa perusahaan sing duwe nomer keragaman jender sing luwih kuat yaiku 25% luwih cenderung ngalahake kompetisi sing kurang macem-macem. Nanging, nalika perusahaan wis nekanake luwih akeh babagan ngatasi kesenjangan jender pungkasan, wanita tetep ora diwakili ing posisi IT.

Ing kene, sawetara faktor sing dimainake, paling ora yaiku budaya papan kerja IT sing kudu ditindakake. Jajak pendapat 2017 ing laporan Pew Research Center nemokake manawa 50% wanita ujar manawa dheweke ngalami diskriminasi jender ing papan kerja, dene mung 19% wong lanang sing ujar. Angka kasebut luwih dhuwur kanggo wanita kanthi gelar pascasarjana (62%), kerja ing komputer (74%) utawa ing papan kerja sing didominasi lanang (78%). Nalika ditakoni apa jinis kelamine nggawe angel sukses ing pakaryan, 20% wanita ujar ya lan 36% ujar manawa pelecehan seksual minangka masalah ing papan kerja.

Nalika bhinéka isih lags ing industri IT, McKinsey wis ketemu sing organisasi mimpin cara karo Sastranegara DEI sing nggawe hasil pinunjul saka sing “durung ngrangkul bhinéka.” Amarga keragaman nilai kanggo asil bisnis, luwih penting tinimbang sadurunge duwe strategi serius kanggo nggawe papan kerja sing luwih maneka warna, adil, lan inklusif, sing wis dadi faktor penting kanggo rekrut, nyewa, lan njaga buruh, utamane wanita.

Kanggo organisasi IT sing pengin nggawe bedane babagan keragaman jender, utawa kanggo wanita sing ngupaya ngembangake karir IT sing sugih, sawetara organisasi nirlaba wis digawe kanggo nguatake lan ngunggahake wong sing ngenali minangka wanita ing IT, ningkatake keragaman jender ing industri, lan nutup gaji. longkangan antarane lanang lan wadon. Kene telung cathetan.

Ada Developers Academy nyepetake kesenjangan gender app-dev

Akademi Pengembang Ada diwiwiti ing taun 2013 minangka sekolah pengkodean tanpa biaya nirlaba kanggo ndhukung wanita lan wong diwasa kanthi jender sing pengin miwiti karir ing pangembangan piranti lunak. Organisasi kasebut fokus kanggo ningkatake keragaman ing posisi pangembangan piranti lunak, sing saiki mung 25% sing dicekel wanita, kanthi mung 3% wanita sing ireng lan 2% Hispanik utawa LatinX.

Program kasebut diwiwiti kanthi nem wulan pelatihan lan kursus pendidikan lan diikuti magang sing dibayar kanggo entuk pengalaman langsung. Sajrone bagean latihan nem wulan, para siswa nindakake full-time kanggo sinau pangembangan piranti lunak tumpukan lengkap, kalebu katrampilan kayata Python, SQL, JavaScript, lan React.

Program kasebut uga mbantu para siswa nyiapake apa sing bakal ditindakake ing industri sing didominasi lanang, lan dipasangake karo mentor ing industri sing biasane dadi alumni program kasebut. Akademi Pengembang Ada uga nawakake pelatihan lan dhukungan kanggo mitra perusahaan kanggo mbantu dheweke mbangun lingkungan sing inklusif, nahan tenaga kerja sing maneka warna, lan ngembangake budaya perusahaan sing ramah.

Lulusan Akademi Mariya Burrows ujar manawa dheweke kaget karo tingkat dhukungan sing ditawakake sajrone program kasebut. Dheweke duwe akses menyang tutor pribadi, mentor industri, lan mentor Akademi Pengembang Ada.

“Aku ora tau macet apa-apa nganti suwe amarga aku duwe macem-macem cara dhukungan. Jumlah dhukungan iki pancen kaget banget. Aku ngrampungake sekolah pascasarjana sadurunge lan ora duwe tingkat sumber daya lan dhukungan. Aku, lan mesthi, kaget karo apa sing bisa ditawakake Ada marang siswa minangka organisasi nirlaba, “ujare Burrows, sing saiki kerja dadi insinyur piranti lunak ing RealSelf.

Program Mentor-Protégé WIT nguatake wanita ing teknologi

Kanggo mbantu ngembangake karir wanita ing IT, program Mentor-Protégé Women In Tech (WIT) nawakake anggota akses menyang mentor wanita ing peran kepemimpinan IT. Program kasebut nawakake bantuan transisi kanggo wanita sing pindhah menyang karir teknologi saka industri liyane utawa sing bali menyang teknologi sawise istirahat. WIT duwe tujuan kanggo mbantu wanita entuk kapercayan nalika mlebu utawa bali menyang tenaga kerja teknologi, sing, amarga lapangan sing didominasi lanang, bisa dadi transisi sing angel, utamane nalika wanita nemokake awake dhewe ing antarane siji-sijine wanita ing tim IT.

Anak didik sing mlebu program ketemu karo mentor sajrone limang sasi, muter antarane papat mentor. Dheweke uga melu acara jaringan, ceramah, lan sesi klompok cilik kanggo nggarap tujuan karir ing njaba rapat karo mentor. Mentor lan protégé dicocogake karo penghubung program adhedhasar kapentingan, gol, lan pengalaman lan ora ana struktur sing diwènèhaké kanggo hubungan mentor-mentee.

Nalika bimbingan asring dianggep ditindakake ing organisasi, ana akeh sing bisa dipikolehi karo mentor sing kerja ing njaba perusahaan sampeyan. WIT nawakake kesempatan iki kanggo nyambungake karo kanca-kanca ing IT sing bisa menehi wawasan unik, utamane kanggo wanita sing ora duwe mentor wanita ing perusahaan dhewe. Program WIT Mentor-Protégé pungkasane nawakake luwih saka bimbingan – iki babagan nggawe komunitas wanita ing teknologi supaya bisa menehi inspirasi, ndhukung, lan nyengkuyung siji liyane.

“Sawise ngentekake wektu kanggo ngatasi bias lan mbantah stereotip ing jaman kepungkur, dadi wanita sing kuwat lan ulet sing padha-padha nggawe aku rumangsa kaya-kaya wis nemokake omah sing anggotane ngerti perjuanganku uga saben liyane lan ndhukung siji liyane kanggo nuwuhake kahanan sementara. istirahat saka konflik profesional ing lingkungan kerja, “ujare Ping McKenna, insinyur listrik ing TRW.

WiSTEM: Inspirasi wanita enom kanggo nggayuh karir STEM

Women in STEM (WiSTEM) minangka organisasi internasional sing darmabakti kanggo nguatake wanita enom kanggo nggayuh karir STEM. Iki nawakake rong program: siji sing nyambungake bocah-bocah wadon umur sekolah menengah karo wanita profesional utawa perguruan tinggi sing kerja ing STEM, lan liyane sing nyambungake bocah-bocah wadon umur sekolah menengah saka WiSTEM sing nyebar sacara global kanggo menehi rasa komunitas karo kanca-kancane. padha umur.

WiSTEM tuwuh kanthi cepet, nambahake 40 bab anyar ing 2020, kalebu 381 anggota anyar ing AS lan papat negara anyar. Nalika program kasebut tuwuh, jaringan alumni uga dadi sumber kanggo bimbingan kanggo bocah-bocah wadon lan wanita ing STEM. Fokus utama organisasi yaiku kanggo ningkatake minat ing STEM kanggo bocah-bocah wadon lan remaja, nuduhake yen ana dalan sing maju lan papan kanggo industri teknologi. WiStem kerjane kanggo ngilangi stereotip lan sikap sosial sing wis tertanam sing nyegah bocah-bocah wadon lan wanita enom saka ngupayakake karir STEM.

Direktur pembangunan WiSTEM Laura Sabrosa miwiti dadi duta WiSTEM minangka siswa sekolah menengah ing Brasil, ing ngendi ora ana “akeh sumber daya kanggo nyengkuyung bocah-bocah wadon ngupayakake STEM.” Sawise mbentuk bab WiSTEM, Sabrosa miwiti kanthi menehi piwulang babagan STEM marang bocah-bocah wadon sing kurang mampu ing komunitase, menehi materi pendidikan, lan menehi conto kanggo nuduhake bocah-bocah wadon yen STEM bisa nyenengake.

Duta Besar WiSTEM mbantu nggawe luwih akeh minat kanggo bocah-bocah wadon lan wanita enom sing bisa uga ora kena topik STEM. Nalika komunitas alumni tuwuh, program kasebut terus menehi dhukungan lan komunitas kanggo wong-wong sing terisolasi ing karir STEM lan IT.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *