4 cara wong Windows salah MacOS

Gambar: Apple

Mbalik ing dina, ana akeh debat babagan sistem operasi sing luwih apik. Linux, Windows, lan MacOS kabeh duwe penggemar sing kuat. Nanging sajrone pirang-pirang taun, amarga saben OS dadi luwih apik lan luwih apik, perang fanboy katon ilang. Matur nuwun.

Secara pribadi, aku nggunakake kabeh telu – saben kanggo tujuan dhewe. Saiki, komputer produktivitas utamaku yaiku Mac, biasane amarga aku nggunakake sawetara piranti lunak sing mung mbukak ing Mac.

Aku nggunakake mesin Windows kanggo mbukak CNC lan kanggo aplikasi sing ora mlaku ing Mac.

Nalika aku duwe wektu kanggo game, aku uga nggunakake mesin Windows kanggo judhul game Triple-A sing mung bisa digunakake ing PC. Lan aku nggunakake Linux kanggo mbukak serverku — ing omah nyopir printer 3Dku, lan ing awan hosting situs webku.

Wong sing teka saka sistem operasi liyane ora mesthi duwe kemampuan kanggo ndeleng kabeh sing kasedhiya kanggo ngrampungake pakaryan, utamane yen kemampuan kasebut asale saka ekosistem sing luwih akeh, tinimbang vendor OS.

MacOS, kanthi komunitas pangembang sing sugih banget, asring dadi subyek saka misconceptions lan misunderstandings. Aku bubar maca artikel saka pangguna Windows kanthi irah-irahan, “Aku pengin seneng macOS kanggo owah-owahan, nanging saiki aku luwih seneng Windows,” sing nyorot sawetara perkara sing ora dikarepake pangguna nalika nyoba OS Apple.

Uga: Apa lambang satelit SOS mung katon ing iPhone? Punika sababipun

Kanggo cathetan, aku ora “tresna” sistem operasi apa wae. Sawetara dina, aku pengin aku bisa uwal saka komputer rampung, medhot saka kabeh digital, lan manggon ing yurt apik ing alas. Aku taruhan editor sandi, sapunika, nyoba kanggo mutusaké apa bakal ninggalake paragraf iki ing, kabeh nalika manthuk setuju karo sentimen. Kita kabeh wis ngrasa kaya ngono.

Ayo dadi miwiti.

Klaim: Ora ana pratinjau aplikasi

Pratinjau aplikasi minangka fitur Windows sing praktis, nalika sampeyan nglayang ing lambang dermaga kanggo aplikasi sing aktif, pratinjau cilik ditampilake. Ing kasus aplikasi media kaya Spotify, jendhela pratinjau uga nyedhiyakake kontrol puter maneh.

Penulis artikel kasebut ujar, “Nalika ngrungokake Spotify, aku wis biasa nggunakake tombol muter, ngaso, maju, lan mundur saka pratinjau gambar cilik cilik kasebut. Iku trep banget karo cara macOS.”

Artikel complains sing fitur iki ora kasedhiya ing Mac. Iki pancen bener, amarga fitur kasebut ora kasedhiya karo MacOS dhewe. Nanging kaya sing dituduhake Stardock ing jagad Windows, wong bakal kerep mbayar alat tambahan sing ngatur pengalaman komputasi. Aku tuku saben sarana Stardock tau adol.

ugi: Sampeyan bisa nindakake karo desktop Linux sing ora bisa ditindakake karo MacOS utawa Windows

Ing kasus Mac, ana sethitik $ 10 nambah-on disebut HyperDock. Sawise diinstal, mung bisa digunakake. Anggere sampeyan ngunjungi aplikasi sapisan, HyperDock bisa nampilake gambar cilik. Ing ngisor iki, sampeyan bisa ndeleng kepiye ZDNET, lingkungan pangembanganku, lan Spotify kabeh duwe pratinjau sing apik banget. Lan Spotify malah duwe tombol kontrol puter maneh.

Nggunakake HyperDock kanggo ndeleng macem-macem windows

Yen sampeyan duwe pirang-pirang jendhela browser, HyperDock bakal nuduhake. Saka kiwa menyang tengen, Chrome, PhpStorm (alat coding), lan Spotify.

David Gewirtz/ZDNET

Klaim: Riwayat clipboard ilang

Titik liyane sing dikeluhake penulis yaiku kekurangan fitur riwayat clipboard ing MacOS. Dheweke ujar manawa Windows nyimpen rekaman item sing dipotong utawa disalin, supaya sampeyan bisa bali mengko lan nempel item sing dipotong sadurunge, sanajan dudu sing paling anyar.

Penulis ngandika, “Windows nyimpen ing Clipboard nganti sampeyan mateni PC. Ing macOS Ventura utawa versi OS sadurunge, sampeyan mung bisa ndeleng teks paling anyar sing wis disalin. Senadyan rega exorbitantly, iku isin. yen Mac ora nawakake alat manajemen clipboard pihak pertama sing apik.”

Ternyata, ana sawetara alat manajemen clipboard sing apik kanggo Mac. Yen panulis wis ngetokake anggaran ing Mac Mini “rega banget” (yaiku sing dituku dening penulis), aku bakal menehi saran tambahan sing diarani ClipTools, yaiku download gratis saka Mac App Store.

ugi: Carane tuku Apple MacBook Pro lan Mac Mini anyar lan skip baris

Lan, kanggo cathetan, an M2 Mac Mini Kab bisa diduweni kanggo minangka sethitik minangka $599, kang menehi akèh kabèh bang kanggo Buck dibandhingake paling sembarang PC ing rega lan kinerja titik.

Papan klip sing disimpen

ClipTools duwe akeh setelan. Dadi yen sampeyan pengin clipboard luwih disimpen, sampeyan bisa duwe.

David Gewirtz/ZDNET

Mac wis suwe duwe akeh tambahan manajemen clipboard sing apik banget. Nalika aku kudu Cut lan nempel urutan item, Aku nggunakake $ 12,99 alat disebut Pastebot. Alat liyane sing aku gunakake yaiku Unclutter. Tambahan $20 iki nyedhiyakake cara sing cepet banget kanggo ngatur cathetan, klip, lan file. Aku nggunakake aplikasi kasebut kanggo nulis cathetan nalika aku coding lan amarga cathetan kasebut mudhun saka garis menu, mula ora ana alangan.

Klaim: Ilang multitasking

Dadi sing iki mbingungake. Lan aku bakal jujur. Aku ora bisa ngerti saka ngendi penulis entuk iki: “macOS Ventura ora ngidini sampeyan nggunakake luwih saka rong aplikasi bebarengan.”

nggih. Dadi. wah.

Sampeyan bisa nggunakake akeh app bebarengan ing Mac sing bisa beku otak. Temenan, jumlah RAM sampeyan duwe ing sistem sawetara pengaruh iki, nanging aku digunakake a 16GB M1 Mac minangka mesin pangembangan utama kanggo sawetara taun lan asring sepuluh utawa luwih aplikasi mbukak bebarengan. Coding mbutuhake akeh alat kanggo mbukak, lan malah Mac karo 16GB bakal rampung.

ugi: Apple Mac Mini (2023) vs Mac Studio: Apa M2 luwih apik tinimbang M1?

Aku saiki mbukak Mac Studio karo 64GB RAM lan ora nemu apa-apa sing slows kula mudhun, malah ora nindakake multi-stream 4K video editing nalika uga nindakake modeling 3D, editing gambar, lan coding – kabeh bebarengan.

Akeh aplikasi sing mlaku ing Mac

Dadi ayo padha ndeleng. Lingkungan pangembangan PhpStorm saya mlaku ing mburi. Photoshop mbukak. Ana klien FTP lan jendhela terminal. Ana uga program gambar sing mlaku sing njupuk gambar iki. Lan iki tame dibandhingake carane edan bisa njaluk. Ya, Mac bisa mbukak luwih saka rong aplikasi.

David Gewirtz/ZDNET

Malah iPad ora diwatesi maneh ing rong aplikasi. Apple Silicon iPads ngidini loro app sisih-by-side mbukak, lan katelu liwat sidebar geser-metu. Kanthi Stage Manager, Apple Silicon iPads bisa mbukak papat app bebarengan.

ugi: Cara pamisah layar ing iPad kanggo mbukak akeh tugas

Aku wis nyoba kanggo tokoh metu carane writer bisa wis dadi salah bab nomer app sing bisa mbukak ing Mac lan mung bab aku bisa teka munggah karo iku digunakake sisih-by-sisih Split View antarmuka istimewa.

Nanging Split View ora kedadeyan sacara organik nalika mbukak aplikasi. Sampeyan kudu kanthi tegas ngandhani aplikasi kasebut menyang kothak. Dadi aku ora bisa mbayangake manawa penulis ora ngerti manawa pirang-pirang windows mbukak amarga meh ora bisa mbukak pirang-pirang windows.

Pratelan: Link sing ilang

Windows ndhukung fitur migunani sing disebut Link Telpon sing ngidini telpon Samsung Galaxy lan PC Windows bisa ngobrol. Iki ngidini pesen, telpon, kabar, lan file disinkronake. Microsoft ujar manawa fitur kasebut diwatesi kanggo telpon Samsung, nanging panulis ujar manawa subset fitur uga kasedhiya kanggo telpon Android liyane.

Artikel kasebut ngakoni manawa “macOS lan iPhone uga bisa kerja bareng,” nanging nyatakake, “Aku rumangsa Apple uga kudu nggawe kompromi sing dibutuhake supaya Microsoft nggawa pengalaman ‘Telepon Link’ menyang ekosistem Apple.”

Versi Apple saka Phone Link yaiku Continuity. Kontinuitas nyedhiyakake akeh fitur sing bisa digunakake ing kabeh ekosistem. Mbok sing paling aku gunakake yaiku clipboard sing dienggo bareng. Aku bakal kerep Cut utawa nyalin soko ing iPhone lan nempel ing Mac. Nanging ana akeh fitur sing dienggo bareng. Tambahan sing paling penting kanggo Ventura yaiku kemampuan kanggo nggunakake kamera iPhone minangka webcam.

Fitur kesinambungan kanthi katrangan sing kadhaptar

Dhaptar fitur Continuity Apple.

Apple

Nanging, apa sing dikandhakake panulis yaiku ana wujud kunci ekosistem. Iki bener ing Mac lan Windows. Windows ora ndhukung Link Telpon kanggo iPhone, contone. Lan Apple ora ndhukung Continuity kanggo telpon Android.

ugi: Apa Kunci Keamanan kanggo ID Apple lan apa sebabe?

Aku mikir umume pangguna pengin ora kaya ngono, nanging kompetisi dadi apa, aku ora ngarep-arep bakal weruh kerjasama lintas platform sing akeh banget.

pikirane pungkasan

Kita ora ana maneh ing perang OS fanboy, mula aku ora mikir panulis artikel kasebut nggawe klaim kasebut kanggo nyoraki pangguna Windows. Nanging, aku mikir yen penulis pancen pengin sinau tresna marang MacOS, nanging amarga ora duwe kawruh khusus domain, ora ngerti carane nindakake sawetara perkara.

Iki dadi salah siji saka keuntungan gedhe saka Mac. Nduwe perpustakaan sing sugih banget kanggo alat sing digawe pangembang pasar sing ngowahi lan nambah pengalaman pangguna. Saben-saben aku nemokake aku butuh sawetara fungsi anyar, biasane ana sarana cilik sing bisa ditindakake kanggo aku. Ya, sepuluh dolar ing kene, rolas dolar ing kana, lan rong puluh dolar ing kana ditambahake, nanging nalika aku nyoba ngirit wektu utawa entuk kiriman menyang klien ing wektu sing ora suwe, iku worth biaya kanggo ekstra. menit saben alat tuku kula.

ugi: Mbandhingake Mac sing paling apik: Apa MacBook utawa Mac Studio cocog kanggo sampeyan?

Kajaba saka program sing mung mbukak ing siji sistem operasi utawa liyane, sampeyan bisa njaluk kabeh sing perlu kanggo njaluk rampung ing saben telung OS utama. Apa sing sampeyan gunakake yaiku pilihan lan kabutuhan pribadi sampeyan.

Nanging sadurunge ngilangi OS apa wae sing ora bisa, tindakake riset. Mungkin kanthi sawetara Googling, panulis Windows sing sedhih bisa nemokake luwih akeh babagan Mac kanggo tresna.

Utawa mungkin kita kabeh kudu nyerah lan manggon ing yurt.


Sampeyan bisa ngetutake nganyari proyek saben dina ing media sosial. Aja manawa kanggo tindakake kula ing Twitter ing @DavidGewirtzing Facebook ing Facebook.com/DavidGewirtz, ing Instagram ing Instagram.com/DavidGewirtz, lan ing YouTube ing YouTube.com/DavidGewirtzTV.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *