5 laptop paling apik kanggo pemrograman 2023

Sampeyan ora mbutuhake laptop kanthi spek sing nggumunake kanggo nulis kode. Laptop paling apik kanggo program ngoptimalake fungsi ing sawetara area penting sing paling penting.

Faktor sing kudu diwaspadai yaiku RAM, benang CPU, resolusi layar yen sampeyan ora pengin duwe monitor eksternal, lan umur baterei yen sampeyan pengin kode nalika lelungan. Papan tombol sing padhet uga dadi plus yen sampeyan ora pengin tuku keyboard eksternal.

RAM, utawa Random Access Memory, kaya memori jangka pendek laptop sampeyan. Sing liyane RAM sampeyan duwe, liyane program sampeyan bakal bisa kanggo mbukak bebarengan tanpa ngalami lagging.

CPU, utawa Unit Pemrosesan Pusat, ngolah lan nglakokake instruksi. Sampeyan ora perlu CPU paling kuat kanggo nulis kode, nanging duwe luwih Utas / intine tansah mbiyantu.

ugi: 23 tawaran laptop paling apik saiki

Résolusi layar, umur baterei, keyboard, lan bobot laptop sing sampeyan pilih gumantung saka RAM lan CPU. Yen sampeyan arep nggunakake laptop kanggo nyunting video utawa karya desain, sampeyan bisa uga prioritas kertu grafis; yen sampeyan kudu nekani panggilan video, webcam lan mic sing apik iku penting.

Mangkene laptop paling apik kanggo pemrograman.

Pros

  • Customizable kanggo pinten CPU lan RAM sampeyan kudu
  • Ing watesan ndhuwur pinten RAM lan CPU sampeyan bisa duwe staggering
  • Tampilan Retina Cairan
  • Saiki kompatibel karo tampilan 8K
Cons

  • Kasedhiya kanggo model M2 Pro lan M2 Max anyar diwiwiti ing Jan. 24

Spesifikasi teknis: RAM: Nganti 96 GB karo chip M2 Max | CPU: Nganti 12 intine | Urip baterei: Nganti 22 jams

Ing Jan. 17, Apple ngumumake MacBook Pro anyar kanthi daya pangolahan paling dhuwur sing ngembangake kemampuan model sadurunge. Uga kalebu dhukungan tampilan 8K kanggo pisanan. Chip Apple M2 Pro anyar duwe nganti 32 GB memori terpadu, nganti CPU 12-inti, lan nganti GPU 19-inti. Chip Apple M2 Max anyar wis nganti 96 GB memori terpadu, nganti 12-inti CPU, lan nganti 38-inti GPU. Apple pasar M2 Pro lan M2 Max minangka “chip paling kuat lan efisien ing laptop pro” kanthi umur baterei nganti 22 jam. Pro anyar kasedhiya wiwit Jan. 24 lan wiwit ing $1,999.

MacBook Pro mesthi dadi pilihan sing bisa dipercaya kanggo kabeh wong saka pemula coding nganti ahli program. Malah yen sampeyan nggunakake model lawas karo 16 GB RAM utawa kurang inti CPU, sampeyan isih bakal ing wangun apik.

Pros

  • Layar demek resolusi dhuwur
  • 15 jam urip baterei
  • Dilengkapi Papan Tandha Surface Pro lan Surface Slim Pen 2 sing bisa dicopot ing Best Buy
  • Rong port USB-C, siji port USB-A, lan port pangisi daya khusus

Spesifikasi teknis: RAM: Nganti 16 GB | CPU: 8 intine | Urip baterei: Nganti 15 jam

Microsoft Surface Pro pancen seluler lan siap kanggo sampeyan. Nganggo Windows 11 lan nduweni umur baterei nganti 15 jam sedina muput. Nduwe layar demek sing bisa digunakake kanggo sampeyan yen sampeyan mahasiswa sing kasengsem njupuk cathetan nganggo Surface Slim Pen 2 sing kalebu utawa yen sampeyan seneng karo fungsi sing ditambahake. Kanthi layar 13-inch lan keyboard sing bisa dicopot, iki minangka hibrida tablet-laptop. Bobot kurang saka rong kilogram, dadi luwih portabel lan fungsional — nanging sampeyan ora bakal kelangan kekuwatan pemrograman. Salah sawijining aspek saka Surface Pro sing dakkarepake yaiku sanajan laptop cilik, nanging isih duwe papat port, kalebu port pangisi daya khusus, supaya sampeyan bisa langsung nyambung menyang monitor eksternal, ngisi daya telpon, ngisi daya laptop, lan nggunakake USB drive kabeh bebarengan.

Pros

  • prosesor dhuwur lan RAM
  • layar amba
  • 2 TB panyimpenan
  • Bobot 2,98 kilogram
Cons

  • Kertu grafis Intel Iris Xe ora bakal bisa digunakake yen sampeyan main kanthi rutin

Spesifikasi teknis: RAM: 32 GB | CPU: 12th-Gen inti i7 | Urip baterei: Nganti 17 jam

Iki teh laptop kanggo programer sing pengin tampilan gedhe ing Go. LG gram 17Z90Q nduweni layar 17-inci sing cukup gedhe kanthi tampilan AntiGlare 2560×1600 — nanging bobote isih kurang saka telung kilogram. Laptop slim ultra-antheng iki nduweni daya karo 32 GB RAM, panyimpenan 2 TB, lan prosesor Intel core i7 generasi 12 karo Intel Xe Graphics. Kertu grafis bisa digunakake kanggo tukang game sembrono, nanging ora paling apik yen sampeyan seneng main game kanthi rutin. LG gram dilengkapi Windows 11 Ngarep.

Pros

  • 1 TB panyimpenan
  • Layar demek OLED 13,4 inci
  • Bobot 2,77 kilogram
  • Nduweni kekandelan 0,6 inci
Cons

  • Grafis Intel Iris Xe ora ndhukung game sing kuat
  • Layar bisa krasa cilik kanggo sawetara
  • Urip baterei ora ndhukung panggunaan sedina muput
  • Mung loro bandar

Spesifikasi teknis: RAM: 32 GB | CPU: 12th-Gen inti i7 | Urip baterei: Nganti 7 jam

Dell XPS 13 Plus duwe layar demek antireflective OLED, 32 GB RAM, panyimpenan 1 TB, lan Windows 11. Iku ultralight, bobot 2,77 kilogram, lan ultraslim, kanthi kekandelan 0,6 inci. CPU minangka prosesor inti i7 Evo generasi kaping 12 Intel, sing nduweni kinerja dhuwur. RAM dhuwur banget ing 32 GB, tegese bisa ndhukung kabutuhan program insinyur, peneliti, lan profesional liyane. Kelemahane laptop iki yaiku kekurangan port (mung rong port Thunderbolt), umur baterei, lan kertu grafis.

Pros

  • kertu grafis Nvidia GeForce RTX 3050 Ti
  • 1 TB panyimpenan
  • hdmi-port
  • Papan tombol mburi
  • Layar 16-inch
  • audio-jack
  • maca microSD
Cons

  • Kanggo laptop pangripta, desaine kurang

Spesifikasi teknis: RAM: 32 GB | CPU: 12th-Gen inti i7 | Urip baterei: Nganti 11 jam

Fitur utama Vivobook Pro yaiku kertu grafis. Nvidia GeForce RTX 3050 Ti minangka kertu grafis paling dhuwur sing ngidini game ing setelan maksimal. Kanggo programer, memori sistem dhuwur 32 GB, prosesor Intel 12th-Generation Core i7 sing kuat, lan layar 16-inch sing gedhe kabeh nyetel panggung kanthi kemampuan sing akeh. Layar becik kanggo coding, game, film, editing video, lan desain supaya sampeyan bisa kanthi gampang ngimbangi karya lan muter ing siji piranti. Aku seneng karo port ing laptop iki – sampeyan entuk port HDMI, port USB Gen 1 Type-A, rong port USB 2.0 Type-A, port Thunderbolt 4, jack audio, lan maca kertu SD mikro. Yen sampeyan seneng program lan game, iki laptop kanggo sampeyan.

Laptop paling apik kanggo pemrograman yaiku MacBook Pro amarga jangkauan sing bisa disesuaikan, RAM sing apik banget, CPU sing kuat, lan umur baterei sing dhuwur. Pilihan liyane ing dhaptar iki padha nyengsemaken ing macem-macem cara. Mangkene carane saben opsi ing dhaptar iki tumpukan.

laptop

regane

Ram

CPU

Urip baterei

Macbook Pro Kab

Diwiwiti ing $1,999

Nganti 96 GB karo chip M2 Max

Nganti 12 intine

Nganti 22 jam

Microsoft Surface Pro X

Diwiwiti ing $899

16 GB

8 inti

Nganti 15 jam

LG gram

Diwiwiti ing $ 1,799

32GB

12-Gen inti i7

Nganti 17 jam

Dell XPS 13 Plus

Diwiwiti ing $2,099

32GB

12-Gen inti i7

Nganti 7 jam

Notebook Asus Vivobook Pro Kab

Diwiwiti ing $ 1,499

32GB

12-Gen inti i7

Nganti 11 jam

Laptop sing pas kanggo sampeyan gumantung marang fungsi sing sampeyan prioritasake tinimbang liyane. Mangkene kasus panggunaan saben laptop.

Pilih laptop iki…

Yen sampeyan pengin…

Macbook Pro Kab

Daya pemrograman sing gumantung karo kemampuan dhuwur

Microsoft Surface Pro X

Portabilitas lan tablet-laptop sing serbaguna

LG gram

Layar gedhe lan rasa ultralight

Dell XPS 13 Plus

Layar demek OLED lan platform eco Intel core i7

Notebook Asus Vivobook Pro Kab

Laptop pangripta kanthi kertu grafis dhuwur lan layar gedhe

Sampeyan ora butuh komputer paling apik sing wis digawe kanggo nulis kode. Kapabilitas penting utama sing dibutuhake kanggo kode yaiku prosesor sing kuwat, panyimpenan, umur baterei, keyboard, lan layar. Rong komponen pungkasan kasebut bisa diowahi nganggo monitor lan keyboard eksternal, mula ora dipikirake nalika milih laptop kasebut. Kertu grafis sing kuat, tingkat refresh sing dhuwur, layar demek, lan tambahan liyane – ekstra sing bisa uga apik nanging ora penting. Aku fokus ing pengalaman lungguh mudhun kanggo kode, lan carane aku pengin urip baterei ngalangi kanggo njupuk karya karo kula, prosesor ngalangi supaya laptop bakal bisa kanggo tetep munggah karo kula, lan minangka akeh RAM sabisa. supaya aku bisa mbukak sawetara aplikasi bebarengan.

Jawaban kanggo pitakonan iki gumantung ing setelan. Programer kuliah luwih seneng nggunakake MacBook kanthi umur baterei lan portabilitas sing apik, dene programer sing nampa laptop liwat kerja bisa nggunakake PC. Programer sing sadar anggaran bisa uga pindhah menyang rute PC, amarga rega MacBook luwih winates lan ing spektrum sing luwih dhuwur. Ing pungkasan dina, teka menyang pilihan lan budget.

Laptop ing dhaptar iki nganti 32 GB RAM, sanajan sampeyan butuh kurang. Elinga yen RAM, utawa Random Access Memory, nyimpen data aplikasi sing lagi digunakake supaya sampeyan bisa ngakses kanthi cepet. Iku jenis kaya memori short-term: isi munggah cepet, bandwidth winates, lan fokus ing tugas langsung ing tangan. Yen sampeyan duwe RAM winates, ngandika 8 GB utawa kurang, komputer bakal mbukak luwih alon, utamané yen sampeyan duwe ton saka aplikasi mlaku utawa malah akeh tab memori-draining mbukak. Aplikasi sing beda, kayata sing digunakake kanggo nyunting video utawa foto, bisa duwe syarat RAM sing beda.

MacBooks ndhuwur dhaftar iki kanggo kualitas lan versatility. MacBook umume duwe layar kualitas dhuwur sing nggawe nyaman digunakake kanggo wektu sing suwe. Padha uga lancip lan entheng, nalika ngemas doyo saka daya, supaya sampeyan bisa lelungan entheng nanging isih èfèktif. Ing Jan. 17, Apple ngumumake MacBook Pro anyar kanthi daya pangolahan paling dhuwur lan dhukungan tampilan 8K. Chip Apple M2 Pro nduweni memori terpadu nganti 32 GB, nganti CPU 12-inti, lan nganti GPU 19-inti. Chip Apple M2 Max nduweni memori terpadu nganti 96 GB, nganti CPU 12-inti, lan nganti GPU 38-inti. Apple pasar M2 Pro lan M2 Max minangka “chip paling kuat lan efisien tau ing laptop pro.” Urip baterei nganti 22 jam. Pro anyar kasedhiya wiwit Jan. 24 lan wiwit ing $1,999.

Ya, ana. Alternatif ing ngisor iki digunakake kanthi wiyar lan nawakake spek kompetitif.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *