5 Laptop Paling Apik Kanggo Pemrograman Kanggo Dituku Ing 2023

Laptop minangka kanca sing apik kanggo programer, lan saben coder gumantung banget ing mesine saben dina. Kajaba iku, mung tuku laptop sing paling cocog karo kabutuhan coding sampeyan. Dhaptar iki ngemot pilihan laptop paling apik kanggo pemrograman sing kudu sampeyan entuk ing 2023.

Programer profesional gumantung ing laptop / mesin kanggo meh kabeh lan bakal ngalami alangan yen mesin kasebut rusak. Mula, sampeyan kudu duwe laptop sing ora bakal nguciwani nalika sampeyan mbutuhake. Nanging, ana sawetara perkara sing kudu dielingi nalika milih laptop sing paling apik kanggo program.

5 Laptop paling apik kanggo program ing 2023

Cathetan: Laptop sing kasebut ing dhaptar iki ora ana ing urutan pilihan.

1. MacBook Air M1: Laptop mid-range paling apik

Iki 2023, lan MacBook Air M1 sing umur rong taun isih dadi mesin sing cocog banget kanggo program. Iki minangka mesin sing tipis lan entheng kanthi tampilan sing apik lan umur baterei sing tahan suwe. Kajaba iku, chip M1 isih cukup kuat, lan sampeyan bisa ngandelake alur kerja sing abot lan macem-macem proyek kanthi efisien.

Kajaba iku, sampeyan entuk set speaker sing apik lan jack headphone sing apik karo DAC, dadi sampeyan ora kudu kuwatir babagan audio. Uga duwe rong port Thunderbolt kanggo nyambung menyang tampilan eksternal kapan wae sampeyan mbutuhake. MacBook Air M1 minangka pilihan sing cocog kanggo laptop paling apik kanggo program amarga iku laptop sing ramah anggaran kanggo para profesional kanthi kinerja sing luar biasa.

Prosesor & Grafis Apple M1 Kab
Ram 8GB
SSD 256GB
HDD N / A
tampilan 13.3-inch Retina Display
Baterei Nganti 18 jam
BALANG macOS Ventura
Bobot 2,8 pon (utawa 1,25 kg)

2. Samsung Galaxy Book2 Pro 360: All-rounder Windows laptop

galaxy book2 pro laptop paling apik kanggo program

Kaping pisanan, Galaxy Book2 Pro minangka piranti media sing apik banget kanggo program sedina muput lan nawakake kinerja sing solid. Iki nduwe tampilan AMOLED 15.6-inch 1080p sing apik tenan kanggo jam-jam ndeleng. Kajaba iku, nduweni CPU Intel Core i7 12th-gen sing luar biasa sing bisa nangani meh kabeh sing dibuwang.

Sampeyan uga bisa ngowahi dadi tablet lan nggunakake S-Pen sing kalebu kanggo tugas kreatif. Galaxy Book2 Pro cocog kanggo programer utamane amarga kinerja sing apik, baterei sing apik, keyboard sing apik, lan port Thunderbolt. Sakabèhé, iku trep ing antarane laptop paling apik kanggo program ing 2023.

Prosesor & Grafis Platform Intel 12th Generation Core i7 1260P Evo kanthi grafis Iris Xe
Ram 16 GB
SSD 1TB
HDD N / A
tampilan Tampilan layar demek panel AMOLED 15,6 inci 1080p
Baterei Nganti 21 jam (diiklanake)
BALANG Windows 11 Ngarep
Bobot 3,06 pon (utawa 1,38 kg)

3. Acer Aspire 5 A515-57: Laptop budget paling apik

acer aspire 5

Pungkasan, Acer Aspire 5 mlebu ing dhaptar laptop paling apik kanggo programer. Aspire 5 sing ramah anggaran mriksa kothak paling akeh lan minangka pilihan laptop sing cocog kanggo programer saben dina. Sampeyan entuk akeh regane, kalebu kinerja sing nyukupi lan umur baterei.

Aspire 5 nduwe CPU Intel Core i5 generasi kaping 12, sing bisa ngrampungake tugas saben dina. Kajaba iku, tampilan FHD gedhe kanthi panel IPS bakal njamin akurasi warna sing apik banget, sing penting kanggo dipikirake sajrone jam ndeleng sing dawa. Kabeh ing kabeh, sampeyan njaluk paket ngalangi kanggo rega, kang apik banget kanggo programer penengah ing budget.

Prosesor & Grafis Intel 12th Generation Core i5 1235U karo grafis Iris Xe
Ram 8GB
SSD 512GB
HDD N / A
tampilan 15.6-inch 1080p tampilan panel IPS
Baterei Nganti 5 jam (diiklanake)
BALANG Windows 11 Ngarep
Bobot 3,88 pon (utawa 1,75 kg)

4. ASUS ROG Zephyrus G14 (2022): Laptop Windows paling apik kanggo macem-macem pola panggunaan

zephyrus g14 laptop paling apik kanggo desain grafis

Sabanjure, ASUS ROG Zephyrus G14 sing misuwur ndadekake dhaptar laptop paling apik kanggo program. Sanajan katon kaya laptop game liyane, ana luwih akeh tinimbang sing katon. G14 minangka paket serbaguna kanthi kinerja sing apik, umur baterei sing apik, lan tampilan sing akurat warna.

Omah grafis Ryzen 9 6900HS lan AMD Radeon 6800S, iku sawijining powerhouse sing bisa nangani apa wae sing dibuwang. Kajaba iku, sampeyan bisa nggunakake kinerja ora mung kanggo model machine learning nanging uga kanggo game sok-sok. Ing ndhuwur kabeh, bobote mung 3,64 kilogram utawa 1,65 kg, dadi portabel banget. Sajrone dodolan, sampeyan bisa entuk diskon $200 ing rega saiki, dadi manawa ngenteni yen sampeyan bisa.

Prosesor & Grafis AMD Ryzen 9 6900HS kanthi grafis AMD Radeon RX 6800S
Ram 16 GB (bisa dianyari nganti 40 GB)
SSD 1 TB (bisa upgrade)
HDD N / A
tampilan Layar panel IPS 14-inci 1600p kanthi tingkat refresh 120Hz lan 100% sRGB
Baterei Baterei 76 Wh tahan nganti 8 jam
BALANG Windows 11 Ngarep
Bobot 3,64 pon (utawa 1,65 kg)

5. Apple MacBook Air M2: sakabèhé laptop paling apik kanggo program

macbook air m2 kab

MacBook Air M2, MacBook Air paling anyar, minangka piranti sing paling populer kanggo akeh jinis pangguna. Kajaba iku, iku gampang ing antarane laptop paling apik kanggo program ing 2023. Sampeyan entuk paket sing solid kanthi kinerja sing nyukupi, tampilan sing apik banget, lan umur baterei sedina muput kanthi rega sing kompetitif dibandhingake karo mesin Windows sing cocog.

M2 Air minangka salah sawijining laptop sing nawakake kinerja sing nyukupi, keyboard sing apik, umur baterei sing tahan suwe, lan bobote entheng. Iku pilihan apik yen sampeyan programmer lan ora bisa salah karo. Kanggo ngirit dhuwit, sampeyan bisa uga milih MacBook M1 sing wis dianyari kanggo entuk manfaat sing paling akeh saka apa sing sampeyan bayar.

Prosesor & Grafis Apple M2 Kab
Ram 8GB
SSD 256GB
HDD N / A
tampilan 13.6-inch 2560 x 1664 Retina Tampilan
Baterei Nganti 21 jam (diiklanake)
BALANG macOS Ventura
Bobot 2,77 pound (utawa 1,22 kg)

Bab sing kudu dielingake babagan laptop kanggo pemrograman

Nalika sampeyan bisa njupuk laptop lan miwiti program, sawetara faktor bakal nambah pengalaman sampeyan.

Papan ketik: Nalika program, sampeyan sesambungan paling karo keyboard laptop. Mula, laptop sing cocog kanggo program kudu duwe keyboard sing ora fleksibel lan nduweni lelungan saben tombol sing apik.

tampilan: Yen sampeyan cenderung mandeng ing layar terus-terusan, luwih apik kualitas apik. Laptop sing becik kudu duwe tampilan sing padhang dhuwur, akurasi warna sing dhuwur, lan panel IPS/OLED, supaya mripatmu ora lara.

Pelabuhan: Pangguna rata-rata asring ngidini port ing laptop workstation ora digatekake. Yen sampeyan tuku laptop kanggo kerja, kudu duwe port penting kaya port USB-C (kalebu Thunderbolt) kanggo nyambungake tampilan eksternal, sing paling disenengi para programer.

portabilitas: Yen sampeyan nggawe program, sampeyan ora butuh laptop sing bobote akeh nanging nduweni kinerja sing nyukupi (sanajan kanggo proyek AI lan ML) lan gampang digawa.

Laptop endi sing bisa mbantu paling apik?

Sapa wae bisa nggawe kode ing laptop apa wae, nanging kenapa ora milih sing paling apik sing ngidini sampeyan seneng proses kasebut? Sanajan OEM ora nggawe laptop khusus kanggo coding, nanging isih nggawe sing paling cocog kanggo programer. Yen sampeyan duwe masalah milih salah siji, disaranake supaya MacBook Air M2 kanggo pengalaman sakabèhé sing paling apik utawa ASUS Zephyrus G14 yen sampeyan uga pengin kanggo game kasual. Nanging, Acer Aspire 5 minangka pilihan sing paling apik kanggo programer kanthi anggaran.

Kaya dhaptar iki? Priksa laptop paling apik kanggo desain grafis ing 2023.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *