5 pasar NFT sing paling apik ing taun 2022

Taun 2022 minangka rollercoaster kanggo kabeh pasar crypto. Beda karo kenaikan akeh sing dicathet ing taun 2021, babagan volume perdagangan lan aktivitas pangguna, 2022 luwih mudhun kanthi cepet lan sentimen pangguna. Wiwit kuartal kaping pindho, ekosistem crypto duwe volatilitas dhuwur sing ngilangi milyaran dolar saka pasar.

Nalika penurunan tajem ing cryptocurrencies utama ngisi kabar kasebut, NFT ngalami kerugian, sanajan kanthi tenang. Akibate, sing dibayangke ing kinerja pasar NFT ing ngendi aset digital didagangake. Nanging, senadyan kinerja negatif kasebut, sawetara NFT tetep kuwat, padha karo pasar NFT sing nyathet angka dhuwur.

Artikel iki nyemak 5 pasar NFT sing paling apik ing 2022. Nanging pisanan, refresher – apa pasar NFT?

Apa pasar NFT?

NFT, utawa Token Non-Fungible, minangka perwakilan digital sing unik lan ora bisa ditiru saka kepemilikan sing disimpen kanthi permanen ing pamblokiran. Apa wae sing bisa diduweni bisa diwakili minangka NFT – lagu, video, gambar, real estate, utawa malah tweets.

Kaya pasar online ing ngendi pangguna bisa tuku barang kayata sepatu lan tas, pasar NFT minangka platform ing ngendi NFT didagangake. Sawetara pasar nyedhiyakake fitur sing ngidini pangguna nggawe, nggawe, lan pasar NFT. Intine, pasar NFT mbantu pangguna ngatasi masalah nemokake panuku utawa adol aset digital utawa malah entuk informasi babagan aset digital.

Saiki wis jelas apa pasar NFT, ayo goleki dhaptar pasar sing paling apik ing taun 2022.

OpenSea

OpenSea, pasar NFT paling gedhe ing donya miturut volume perdagangan, diluncurake ing 2017. Dibangun ing Ethereum, platform kasebut minangka pasar multi-chain sing nggabungake blockchain populer kayata Ethereum, Polygon, Solana, lan Klaytn. Akibaté, umume transaksi NFT dumadi ing OpenSea, dadi tujuan kanggo tuku, adol, lan nemokake NFT.

Amarga popularitas lan macem-macem pilihan, platform kasebut minangka pasar utama kanggo umume penggemar NFT, nawakake antarmuka sing ramah pangguna, sing uga dadi pilihan sing cocog kanggo pangguna anyar sing mlebu ekosistem NFT.

Registrasi ing platform gampang lan bisa rampung ing sawetara menit. Kanggo pembayaran, pasar ndhukung cryptocurrencies utama kaya Ethereum, Solana, lan USDC. Ing sisih ngisor, mata uang fiat ora didhukung. Pangguna sing nganggo mata uang fiat kudu ngowahi mata uang fiat menyang mata uang digital sing didhukung kanggo perdagangan.

Kajaba iku, OpenSea ndhukung akeh panyedhiya layanan dompet populer. Akibaté, pangguna ora diwatesi mung ing dompet tartamtu dibandhingake karo pasar liyane sing ora ndhukung layanan dompet.

Ragad transaksi 2,5% dikenani biaya saben transaksi. Ragad iki beda karo biaya gas, sing dibayar kanggo para penambang sing konfirmasi lan validasi transaksi. Pangguna sing ora pengin mbayar biaya gas bisa nggunakake Polygon. Nanging, dheweke kudu yakin yen NFT sing pengin didagang ndhukung Polygon. Dheweke bisa konfirmasi iki kanthi mriksa logo Polygon ing kapentingan NFT.

langka

langka minangka pasar NFT multi-chain sing dibangun ing Ethereum. Platform kasebut nampilake NFT saka pamblokiran kayata Ethereum, Solana, lan Tezos. Dideleng dening akeh minangka pesaing paling gedhe kanggo OpenSea, dene antarmuka sing ramah pangguna uga minangka salah sawijining sebab kenapa digunakake banget.

5 pasar NFT sing paling apik ing taun 2022

Kaya sing katon ing umume pasar, Rarible mbusak kesulitan teknis sing ana gandhengane karo dagang NFT utawa nransfer. Pangguna ora mbutuhake kawruh coding sadurunge supaya gampang nggunakake platform kanggo tujuan sing dikarepake.

Platform kasebut fokus utamane ing koleksi digital lan seni, lan bubar, game NFT. Pencipta NFT bisa nggawe NFT kanthi gampang, nggawe, lan dhaptar kanggo didol. Kajaba iku, pencipta sing nggunakake Rarible bisa program royalti menyang NFTs. Mangkono, saben wektu NFT didol, dheweke entuk persentase adol tartamtu.

NBA Top dijupuk

NBA Top dijupuk minangka salah sawijining pasar NFT pisanan sing dibangun kanggo industri olahraga. Diluncurake ing 2020, pasar digawe liwat kemitraan antarane National Basketball Association (NBA) lan DapperLabs. Pasar kasebut dibangun minangka papan ing ngendi para penggemar olahraga bisa tuku koleksi digital lan klip video sing diarani momen.

5 pasar NFT sing paling apik ing taun 2022

Pasar wis sukses banget wiwit diluncurake, nalika ngrekam aktivitas pangguna lan volume perdagangan sing dhuwur. Kanthi cara kasebut, NBA bisa nggayuh budaya NFT sing tuwuh ing antarane basis penggemar kanggo ngasilake bathi.

NFT paling populer sing didol ing pasar yaiku momen NBA, iki minangka klip video sorotan game lan segmen game sing apik. Koleksi digital ing pasar ora bisa ditransfer menyang pasar NFT sekunder liyane, nanging sawetara koleksi ing pasar murah kaya sawetara dolar.

Binance NFT Marketplace

Dibukak ing Juni 2022, ing Binance NFT Marketplace iku salah siji saka wong anyar. Sanajan diluncurake ing taun iki, pasar wis aktif kanthi aktifitas pangguna lan volume perdagangan sing dhuwur. Nanging, iki ora kaget amarga Binance minangka ijol-ijolan cryptocurrency paling gedhe ing donya.

5 pasar NFT sing paling apik ing taun 2022

Kajaba saka pengaruh sing disenengi saka afiliasi karo Binance, pasar duwe sawetara fitur sing bisa digunakake kanggo akeh pangguna. Pasar NFT bisa diakses liwat aplikasi seluler lan pangguna bisa kanthi gampang ngowahi bathi menyang cryptocurrencies utawa mata uang fiat liyane.

Pangguna bisa nggawe, adol, utawa tuku NFT ing platform kasebut. Ing biaya, Pasar ngisi komisi mung 1% minangka biaya transaksi ing kabeh perdagangan. Titik transaksi sing kurang iki tegese pangguna bakal entuk bathi luwih akeh dibandhingake dagang ing pasar utama liyane.

Gateway apik

Gateway apik minangka salah sawijining pasar NFT sing paling populer ing donya. Platform kasebut misuwur amarga NFT edisi winates lan kemitraan karo seniman digital top kayata Beeple lan musisi Grimes. Ora kaya pasar liyane, Nifty Gateway luwih fokus ing musik lan NFT sing gegandhengan karo seni.

5 pasar NFT sing paling apik ing taun 2022

Kajaba iku, Nifty Gateway cukup mbatesi sapa sing nggawe utawa nggawe NFT ing platform kasebut. Akibaté, mung seniman digital populer sing duwe akses eksklusif menyang layanan kasebut. Salah sawijining fitur Nifty Gateway sing misahake saka pasar liyane yaiku dompet kustodian. Nalika pasar liyane mbutuhake sampeyan nggunakake layanan dompet pihak katelu, Nifty Gateway mbantu sampeyan nyimpen aset digital ing lokasi sing ora ana situs.

Kajaba iku, pasar ngidini pangguna dagang nggunakake mata uang fiat. Mangkono, ngilangi stres pangguna nalika nyoba ngganti mata uang fiat dadi cryptocurrencies.

Amarga sifat pencipta sing diidini ing platform kasebut, tetes NFT ing Nifty Gateway digoleki. Koleksi NFT asring edisi Terbatas, mula wong cepet-cepet njaluk amarga FOMO.

Artis ing Nifty Gateway uga bisa nemtokake jumlah royalti sing digawe saka dodolan sekunder. Mula, nalika pangguna adol maneh NFT, dheweke entuk persentase tartamtu saka jumlah adol maneh. Ing sisih ngisor, pasar ngisi ragad transaksi 5%, sing luwih dhuwur tinimbang pesaing.

Pengin luwih akeh? Sambungake karo NFT Plazas

Gabung karo Newsletter Mingguan
Gabung karo Discord kita
Tindakake kita ing Twitter
Kaya kita ing Facebook
Tindakake kita ing Instagram

*Kabeh investasi / panemu finansial sing ditulis dening NFT Plazas saka riset pribadi lan pengalaman moderator situs kita lan mung minangka materi pendidikan. Individu kudu nliti produk apa wae sadurunge nggawe investasi apa wae.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *