5 Piwulang Aku Sinau Saka Miwiti Perusahaan Ing Umur 19 Taun

Panemu ditulis dening Pengusaha kontributor iku dhewe.

Aku ora duwe niat nggawe perusahaan piranti lunak dhewe. Aku iki jenis dipeksa menyang. Sampeyan ndeleng, sawetara taun kepungkur, aku dadi YouTuber full-time. Kabeh apik nganti saluranku didemonetisasi. Iki tegese aku entuk $0 saka iklan sing dipasang ing videoku.

Ana titik nalika aku entuk 2-3 yuta tampilan saben wulan ing saluranku lan ora entuk sepeser pun. Minangka cara kanggo mumbul maneh saka ngisor iki, aku mutusake kanggo nyelehake tabungan uripku ($5,000) kanggo miwiti wiwitan piranti lunak ekonomi pencipta ing umur 19 taun. Aku dropped metu saka College kanggo bisa ing wiwitan SaaS sandi full-time, lan aku wis sinau pawulangan terkenal ing dalan. Mangkene limang pelajaran paling penting sing wis daksinaoni nganti saiki:

Related: Cara Miwiti lan Tuwuh Bisnis: Pandhuan Digital kanggo Wirausaha Muda

1. Rampung luwih becik tinimbang sampurna

Aku ora duwe pengalaman ing coding – apamaneh nggawe lan ngembangake wiwitan. Senadyan tantangan kasebut, aku 100% percaya karo ideku. Didhukung karo bukti konsep, aku gelem nindakake kabeh ing budget winates kanggo nguripake gagasan SaaS dadi kasunyatan.

Kanthi sesanti sing ditulis kanthi apik lan akeh ketekunan, aku bisa nemokake pangembang jaban rangkah sing apik sing ora mung cocog karo anggaran nanging percaya karo visi kanggo Trend Watchers.

Kita isih kerja bareng nganti saiki. Versi pisanan Trend Watchers pancen nggegirisi, nanging suwe-suwe, UI / UX saya suwe saya apik. Nalika aku ndeleng maneh lelampahanku saka sudut pandang pangembangan piranti lunak, aku mesthine ora bisa nganti adoh. Aku wis liwat supaya akeh setbacks lan hurdles. Aku kudu mundur ing garis wiwitan, nanging kanthi visi sing apik lan tim sing dicampur karo kepinginan kanggo sukses, kita bisa lolos.

Ora ketompo carane tantangan tugas katon, rampung mesthi luwih apik tinimbang sampurna. Asring, kasampurnan teka liwat akeh kesalahan sing sampeyan lakoni ing dalan.

2. Pentinge nglumpukake data

Siji bab sing daklaksanakake ing awal yaiku pangumpulan data sing apik. Apa sing dakkarepake kanggo nglumpukake data? Pengumpulan data duwe perwakilan sing ala, amarga perusahaan gedhe lan scammers nyalahake kanggo entuk dhuwit kanthi cepet. Nanging ana sisih apik kanggo nglumpukake data. Pengumpulan data bisa digunakake kanggo nggawe keputusan marketing sing luwih apik. Uga bisa digunakake kanggo nemokake apa sing disenengi lan ora disenengi pangguna.

Aku ngumpulake data ing sawetara cara, nanging loro saka taktik koleksi data paling migunani aku digunakake takon pitakonan apik ing urutan signup kita lan duwe piranti lunak rekaman sesi sing nglacak suwene pangguna ing saben kaca lan apa padha klik ing. Iki loro cara data-ngumpulake wis mbantu karo pancasan tengen lan nganyari piranti lunak kanggo nambah pengalaman pangguna.

Related: Pandhuan Lengkap, 12-Langkah kanggo Miwiti Bisnis

3. Entuk bukti konsep sadurunge mbangun

Kanggo wong ing mburi, aku arep mbaleni dhewe: Entuk bukti konsep sadurunge mbangun. Ing awal 2022, aku mikir bakal dadi ide sing apik kanggo mbangun pasar ing Trend Watchers. Pasar apik banget, lan yen digunakake kanthi bener bisa dadi mesin pertumbuhan sing apik kanggo wiwitan – nanging ora ana sing pengin. Dheweke mung pengin tren sing bisa digunakake kanggo nyebarake online.

Tinimbang ngrungokake saran pasar iki, Aku nerusake lan dibangun tho, lan iku gagal utama. Iku uga nyebabake akeh masalah liyane, nanging aku mbuwang akeh wektu lan dhuwit kanggo perkara sing ora dikarepake pangguna nalika iku. Amarga pengalaman kasebut, aku tansah nindakake survey lan entuk bukti konsep sadurunge nambah fitur anyar.

4. critakna

Miwiti perusahaan piranti lunak ing umur 19 taun kanthi dhuwit dhewe wis cukup tantangan finansial. Pitakonan sabanjure yaiku, kepiye carane aku arep pasar babagan iki kanthi anggaran pemasaran $0?

Nalika tuwuh, aku tansah dadi juru crita sing apik tenan. Ing wektu luang sawise sekolah, aku mesthi nulis buku dhewe. Aku arep menyang kantor ngarep kita, njupuk sawetara sheets saka kertas saka printer, melu ing setengah, staples bebarengan, lan boom – Aku duwe buku.

Aku mutusake kanggo nggunakake katrampilan iki sing dikembangake nalika isih enom kanggo alon-alon mbangun gerakan para pengikut sing setia sing bakal mbantu aku entuk daya tarik kanggo Trend Watchers. Loro platform sing dakputusake fokus kanggo nyathet kemajuanku yaiku Instagram lan nggunakake pers. Iki dudu sukses sewengi. Butuh ton nulis, dokumentasi lan pitching kanggo alon-alon miwiti crita merekku, lan saiki wis mulai mbayar.

Siji wawasan menarik sing bubar ditemokake babagan pelanggan sing mbayar yaiku dheweke cenderung tetep luwih suwe ngerti yen dhuwit wis digunakake. Akeh pelanggan mbayarku ngetutake critaku liwat dhaptar email utawa kaca Instagram kanggo nganyari saben minggu.

Yen sampeyan ngupayakake ngembangake wiwitan, dokumentasikake perjalanan sampeyan. Sampeyan ora mung mungkasi karo jurnal sing ditulis kanthi apik ing pungkasan, nanging sampeyan uga bisa nemokake pelanggan sing setia ing dalan.

5. Njupuk saben kesempatan sing presents dhewe

Sawetara keputusan sing paling apik sing dakkarepake yaiku kesempatan sing sensitif karo wektu. Sawetara kesempatan kasebut kalebu kesempatan kanggo tuku program, pindhah menyang macem-macem papan lan ngilangi jadwalku kanggo nekani acara tartamtu. Kira-kira 90% saka kesempatan iki metu saka ngendi wae, lan saben-saben aku njupuk siji, iku nyata mbantu kula ing proses ngembangaken bisnis.

Related: 6 Tips kanggo Mbangun Sukses, Scalable Software Company

Minangka umume wong ngerti, miwiti lan ngembangake bisnis ora gampang, utamane kanggo wong diwasa sing ora duwe pengalaman sadurunge. Maca buku lan nonton video YouTube bisa mbiyantu lan informatif, nanging pengalaman pancen guru sing paling apik. Katrampilan lan piwulang sing dakpikolehi liwat pengalaman wis mbantu aku tuwuh kanthi eksponensial, lan muga-muga limang pawulangan ing ndhuwur bisa mbantu para pengusaha liyane – enom utawa tuwa – ngembangake bisnise uga.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *