5 Solusi Pangembangan SaaS kanggo Ngapikake Proses Sampeyan

Nalika nerangake bab sing kaya cairan kaya pangembangan SaaS (software-as-a-service), penting kanggo ngakoni yen sampeyan lagi ngomong babagan ngrancang lan ngodhe aplikasi ing pirang-pirang tahapan lan siklus. Kanggo sukses, mbutuhake dhasar pangolahan sing kudu ditindakake supaya proyek bisa mlaku kanthi efisien, kabeh bisa nyuda kesalahan.

Semalat, ana sawetara solusi sing bisa mbantu nggawe proses iki luwih gampang kanggo tujuan kasebut. Ing ngisor iki minangka dhaptar sawetara solusi pangembangan SaaS sing paling apik sing bakal mbantu tim pangembangan piranti lunak kanthi nambah proses ing papan.

Pratinjau Lingkungan

Salah sawijining solusi pangembangan SaaS utama sing bisa mbantu nambah proses tim ana hubungane karo lingkungan pratinjau. Iki minangka lingkungan adhedhasar awan sing dikarepake sing ngidini kanggo nguji fitur-fitur anyar sadurunge digabung dadi solusi sing luwih gedhe.

Iki dirancang kanggo sedhela lan digunakake kanggo tujuan siji – pancen, mung ana yen perlu kanggo nyoba fitur anyar, ngatasi bug, lan nindakake tugas sing padha. Ora mung bisa nyuda jumlah wektu sing dibutuhake kanggo ngatasi masalah, nanging uga bisa nyepetake proses nggabungake fitur-fitur anyar.

Kekuwatan Dashboard

Amarga sifat pangembangan SaaS, mesthi penting kanggo njaga “pandangan mata manuk” babagan apa sing kedadeyan. Nanging kanthi akeh wong sing kerja bebarengan ing tugas sing beda-beda, nglakoni kanthi cara “sekolah lawas” saka email sing terus-terusan lan rapat-rapat kemajuan mung bisa nundha proses kasebut, ora mbantu nyepetake.

Pramila dashboard khusus apik banget kanggo kasus panggunaan khusus iki. Ora mung bisa mbantu sampeyan nglacak saben tugas sing digarap wong liya, nanging bisa ngidini sampeyan ndeleng kanthi cepet babagan proyek kasebut kanthi wutuh. Sampeyan bisa ndeleng manawa wong duwe tugas karo kiriman sing wis ditugasake lan, yen ora, sampeyan bisa mriksa kanthi gampang kanggo ndeleng apa ana pitulungan sadurunge kedadeyan telat banget.

Akeh solusi dashboard uga ngidini sampeyan nggawe widget khusus dhewe supaya sampeyan bisa duwe metrik sing paling penting kanggo sampeyan munggah ing ngarep. Sampeyan bisa nggunakake denah pai, grafik, lan liya-liyane – kabeh kanggo nggambarake data proyek kanthi cara sing gampang (lan cepet) kanggo ndeleng sepira tekan sampeyan lan menyang ngendi sampeyan isih kudu pindhah.

Komunikasi iku King

Salah sijine kunci sukses ing babagan pangembangan SaaS yaiku nggawe lingkungan sing komunikasi terus-terusan ora mung rekomendasi, nanging dadi syarat. Pramila, utamane ing jaman nalika luwih akeh wong sing kerja adoh tinimbang sadurunge, perusahaan ajeg ngandelake alat komunikasi kaya Slack kanggo ngumpulake kabeh wong maneh – sanajan meh wae.

Alat kaya Slack minangka cara sing apik kanggo terus-terusan mriksa siji liyane liwat live chat. Uga bisa digunakake minangka solusi enggo bareng file uga. Yen sampeyan nggoleki kemampuan konferensi video sing kuat, sampeyan uga bisa njelajah pilihan kaya Microsoft Teams, Cisco WebEx utawa malah Zoom sing populer.

Apa wae, mesthekake yen anggota tim duwe akses menyang alat sing dibutuhake kanggo komunikasi dadi cara sing luwih apik kanggo ningkatake kolaborasi sabisa-bisa. Iki dhewe bisa nyebabake proses sing luwih efisien (lan kualitas output kerja sing luwih dhuwur) sadurunge sampeyan ngerti.

Ngrangkul Otomasi

Kaya sing paling akeh jinis pangembangan piranti lunak, ana tugas lan proses tartamtu sing – sanajan penting – bisa uga mbutuhake wektu. Ana ing ngendi otomatisasi liwat alat kaya Quixy pancen bakal migunani.

Quixy (utawa solusi otomasi liyane) bisa mbantu nyepetake proses kanthi ngotomatisasi akeh tugas manual sing mangan akeh wektu pangembang. Iki ngidini wong-wong mau luwih fokus marang perkara-perkara sing pancen mbutuhake. Quixy khususe uga minangka solusi sing bisa dikustomisasi sing kalebu fitur canggih kaya editor teks sing sugih, kemampuan e-signature nalika entuk wektu kanggo mlebu kiriman, pangenalan rai, lan liya-liyane.

Manajemen Kode Cloud-Based

Pungkasan, akeh tim pangembang SaaS wis sukses kanggo ningkatake proses kanthi alat kaya Cloud 9. Iki minangka platform basis web sing bisa digunakake kanggo ora mung skrip, nanging uga kode mlaku lan debugging, kabeh liwat awan. Iki uga ngidini anggota tim bisa nggarap aplikasi Tanpa Server, nggawe transisi antarane aktivitas lokal lan remot kanthi gampang. Kabeh dicritakake, bisa digunakake kanggo nggawe replika kabeh lingkungan pangembangan – saengga menehi anggota tim luwih ngontrol apa sing lagi ditindakake lan kepiye carane nindakake pakaryan kritis saben dina.

Pungkasane, iki mung sawetara saka akeh solusi pangembangan SaaS sing bisa digunakake tim kanggo nambah proses. Sawise ujar manawa, elinga manawa ora kabeh bisa dadi regane kanggo kabeh tim. Sampeyan kudu kasebut kanthi teliti, nimbang ora mung kabutuhan project, nanging wong-wong sing digunakake ing, nalika nggawe pilihan. Aja milih solusi pangembangan SaaS lan muga-muga cocog karo kabutuhan sampeyan. Miwiti kanthi syarat dhewe lan mundur menyang solusi sing mriksa kothak kritis sampeyan sabisa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *