5 Startups Predictive Analytics kanggo Priksa: Voyantis, Dataiku, Tapcart, MadKudu, Kumo | Analisis Pasar

Foto deningCanva, disetujoni kanggo digunakake

Analitik prediktif nggunakake teknik statistik lan mesin sinau kanggo nganalisa data sejarah lan tren ramalan. Alat sing kuat iki bisa menehi wawasan sing migunani kanggo bisnis sing bisa mbantu nggawe keputusan sing tepat lan ngenali kesempatan utawa tantangan sing potensial.

Salah sawijining aplikasi analytics prediktif sing paling penting yaiku ndeteksi kegiatan penipuan. Kanthi nganalisa pola prilaku, bisnis bisa ngenali risiko lan njupuk langkah-langkah pencegahan kanggo nyuda potensial kerugian. Kajaba iku, analitik prediktif mbantu ngoptimalake kampanye pemasaran. Kanthi nganalisa data pelanggan, bisnis bisa ngenali tren lan pola sing bisa mbantu nargetake pamirsa kanthi luwih efektif.

Kajaba iku, uga bisa digunakake kanggo nemtokake nilai mangsa klien. Kanthi nganalisa data pelanggan, bisnis bisa prédhiksi pelanggan sing paling kamungkinan bakal terus tuku lan endi sing bakal mandhegake patronase. Informasi iki ngidini bisnis fokus sumber daya kanggo nahan pelanggan sing penting lan ngenali potensial anyar.

Iki 2023, 5 wiwitan analytics prediktif nggunakake teknologi paling maju kanggo mbantu perusahaan nambah wutah lan bathi:

Voyantis nggunakake AI kanggo mbantu bisnis online nambah bathi. Kanthi nganalisa ewonan titik data, platform kasebut prédhiksi nilai umur (LTV) saben pangguna sakcepete sawise akuisisi. Iki ngidini bisnis nggawe keputusan sing luwih ngerti, ngoptimalake belanja iklan, ngerti nilai pangguna sajrone 6 wulan, lan ngasilake pamirsa adhedhasar LTV.

Apa maneh, platform kasebut dirancang kanggo mbantu bisnis ngatasi tantangan privasi lan biaya sing saya tambah kanggo entuk pelanggan. Merek kayata Miro, Notion, Ipsy, lan Beard-Club wis nggunakake Voyantis kanggo nggayuh pertumbuhan basis LTV sing lestari.

Dataiku minangka platform AI sing ngidini organisasi entuk asil bisnis sing luar biasa kanthi nggunakake data kanthi efektif. Platform kasebut menehi kekuwatan kanggo pangguna teknis lan non-teknis, preduli saka pengalaman coding, kanggo nggawe keputusan sing luwih apik kanthi menehi kemampuan kanggo nggarap data.

Wiwit 2013, Dataiku dadi sing paling ngarep nggawe data bisa diakses kabeh lan ngembangake kolaborasi ing kabeh organisasi. Luwih saka 500 perusahaan ing saindenging jagad nggunakake Dataiku kanggo nyepetake panggunaan data, analitik, lan AI. Iki ngidini dheweke bisa nyopir macem-macem kasus panggunaan saka ndeteksi penipuan kanggo nyegah churn pelanggan, ngoptimalake rantai pasokan, lan pangopènan prediktif.

Tapcart diluncurake ing 2017 kanggo nggawe perdagangan seluler luwih gampang diakses kanggo bisnis kabeh ukuran. Misi perusahaan yaiku nggawa kekuwatan aplikasi seluler menyang massa lan nggawe platform sing ngidini merek bisa ngrancang, ngluncurake lan ngatur aplikasi tanpa mbutuhake coding utawa pembangunan.

Perusahaan iki wis kerja sama karo sawetara merek paling gedhe ing ruang mode lan gaya urip, kalebu Fashion Nova, Chubbies, Fanjoy, lan liya-liyane. Kanthi platform sing ramah pangguna, Tapcart wis mbantu merek kasebut nggawe lan ngatur aplikasi seluler dhewe, nyedhiyakake alat sing kuat kanggo nggayuh lan melu pelanggan ing jagad seluler.

MadKudu minangka solusi sing akeh digunakake ing antarane perusahaan PLG sing unggul kanggo monetisasi pertumbuhan sing dipimpin produk tanpa mbutuhake pitulung saka tim teknik. Perusahaan kayata InVision, Lucid, lan Figma nggunakake MadKudu kanggo entuk wawasan sing cerdas lan bisa ditindakake sing mbantu tim dodolan kanggo ngenali pamirsa sing tepat kanggo nyedhaki.

Kanthi platform iki, pangguna bisa nyambung langsung menyang tumpukan data modern tanpa ngandelake insinyur utawa sinau kode. Sistem kasebut nggunakake data lan ilmu pengetahuan kanggo ngarahake kabeh upaya menyang pasar, kanthi cerdas nggawe segmentasi, nggawe prioritas, lan nggawe pribadhi saben langkah ing perjalanan panuku.

Kumo minangka startup SaaS AI sing didhukung usaha sing fokus kanggo mbukak kunci potensial lengkap data perusahaan kanthi nggawe cara sinau grafik paling maju sing kasedhiya kanggo pangguna liwat alat sing prasaja lan elegan. Perusahaan percaya yen kanthi nggunakake kekuwatan sinau grafik, bisnis bakal bisa kanthi gampang takon data kanggo nggawe prediksi, tinimbang mung nganalisa data kepungkur.

Perusahaan iki diadegake dening tim ahli AI saka perusahaan kaya Pinterest, Airbnb, lan LinkedIn. Dheweke wis ngupayakake ngembangake teknologi Kumo sajrone pirang-pirang taun liwat kemitraan karo laboratorium riset Universitas Stanford lan Dortmund lan tim PyG.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *