5 Tips kanggo Ngamanake DevOps: Apa sing Dikarepake Sampeyan Ngerti Cepet

Pondasi lan kerangka, beton lan baja-ora nyenengake. Nanging iku pondasi lan framing meh kabeh bangunan modern. Kabeh liyane sing dadi bagean saka bangunan – lantai, kabel, lampu, panggonan kamar lan liya-liyane – bisa ditindakake kanthi dhasar lan kerangka. Yen sampeyan pengin DevOps sukses ing organisasi sampeyan, sampeyan kudu miwiti kanthi mbangun dhasar lan kerangka kerja sing kuat, kalebu keamanan. Ing ngisor iki minangka pendekatan sing disaranake kanggo beton lan baja DevOps.

Telung Kebutuhan Dasar

1. Kepemimpinan lan Pamrentahan
Ana wong sing kudu nggawe keputusan, tanggung jawab kanggo mimpin tim, menehi arahan lan menehi tata kelola operasional. Ngamanake DevOps ora mung babagan selaras karo konsep keamanan; uga babagan nyetel nada sing pas kanggo papan kerja. Kepemimpinan lan pamrentah minangka kunci sukses pembangunan.

Tekanan kanggo nyebarake piranti lunak luwih cepet lan luwih asring nyata-nanging keamanan, peraturan lan akeh masalah liyane babagan otomatisasi sing bisa nemokake bug utawa cacat ing piranti lunak sadurunge didorong menyang produksi. Ing lingkungan sing ana tekanan kanggo ngeculake kode luwih cepet, kepiye carane ngimbangi prioritas saingan kasebut? Apa sing luwih penting: Kacepetan utawa kualitas? Ketegangan antarane kacepetan lan kualitas iki tetep dadi salah sawijining tantangan utama sing diadhepi organisasi sing nggunakake praktik DevOps saiki.

Kepemimpinan lan pamrentahan organisasi babagan wong lan data kudu ditindakake supaya wong bisa nindakake perkara sing bener, njaga semangat, menehi arah babagan prioritas proyek lan anggaran alat sing tepat kanggo ngrampungake tugas.

Subkategori pemerintahan sing penting yaiku klasifikasi data. Ing ngendi data kasebut manggon? liwat saluran apa sing mili? Apa jenis data iku? Klasifikasi data duwe implikasi jangka panjang kanggo pengadaan sumber daya kayata panyimpenan apa sing digunakake lan yen perlu dienkripsi, kepiye kontrol akses sing ketat kanggo lingkungan lan interoperabilitas macem-macem teknologi.

2. Kepatuhan Regulasi
Ora suwe yen bisnis tetep mung nasional, mula ora kudu akeh syarat peraturan. Saiki, yen bisnis duwe situs web (lan sapa sing ora?), banjur transfer data internasional lan lintas-wates diwenehake kajaba ana watesan geo, sing bisa dadi usaha utama kanthi akibat.

Nemtokake kabutuhan regulasi. Saka ngendi wong utawa layanan liyane ngakses data kasebut? Apa transfer lintas-wates sing melu? Kanggo paraphrase pungkasan 1960s-1980s woro-woro layanan umum, “Iku 10:00 pm – apa sampeyan ngerti ngendi data sampeyan?” Desain lan ngleksanakake miturut.

3. Manajemen Risiko
Salah sawijining pondasi manajemen teknologi yaiku kabeh babagan risiko. Yen ana kedadean serius kayata intrusi data utawa nyolong, apa biaya kanggo organisasi lan perusahaan dadi bagéan saka masalah (contone, teledor)?

Apa kerentanan teknis, ancaman lan risiko sing diwenehake dening produk utawa layanan? Apa jinis tes (contone, regresi, penetrasi, kerentanan, CTI) sing bakal ditindakake kanggo netepake lan ngatasi risiko kasebut? Apa tampilan cadence patch?

Ing sisih personel, apa risiko para pemain kunci lunga? Apa moral tim babagan aspek kayata budaya lan negara? Apa sing ditindakake kanggo ngatasi risiko kasebut? Klebu risiko pihak katelu, kontrak, lan privasi (elinga klasifikasi data ing ndhuwur?).

Paket NPM minangka tren sing akeh minangka cara eksploitasi; uptime punika requirement umum kanggo ketemu kewajiban, lan privasi dianggep dening akeh luwih saka hak istimewa nanging hak manungsa, lan ora soko kanggo njupuk entheng.

Loro Kegiatan Framing

Aktivitas dhasar kasebut ndadekake kabeh struktur DevOps, nanging uga nimbang apa sing nggawe struktur kasebut.

1. Siklus Hidup Pengembangan Perangkat Lunak (SDLC)
SDLC iku penting. Tanpa iku, ngendi kabeh personel (tim, kontraktor, konsultan) ngerti carane nerusake ngrancang lan ngleksanakake produk? Model apa sing digunakake, lan sapa sing tanggung jawab kanggo apa? Iku kabeh kene ing SDLC. Mesthine, kaya referensi kanggo spesifikasi arsitektur API lan dokumentasi aplikasi akibat bakal nggawe wong kaya ngumbara ing Perpustakaan Kongres (lan nggawe pangembang pengin ngobong kaya Perpustakaan Alexandria Mesir kuno!).

Ngomong babagan API: Amarga tambah akeh panggunaan API ing kabeh industri, kalebu perawatan kesehatan lan ritel, panggunaan API apa wae kudu dadi bagean saka SDLC.

Ora mung API sing saya tambah akeh kanggo panggunaan lan interaksi umum, nanging layanan mikro sing digunakake ing organisasi saya tambah akeh. API perlu internal lan eksternal supaya bisnis bisa nggayuh, njaga lan nyepetake kacepetan inovasi, mula kalebu sumber daya kritis sing penting. Panggunaan API rata-rata saben perusahaan mundhak 221%, mula kudu melu ing ekosistem kasebut kanthi mesthekake kegiatan sing cocog, utamane keamanan, dibutuhake kanggo pangembang.

SDLC ana kanggo nggawe alur kerja lan produksi konsisten (lan bebarengan luwih gampang) kanthi ngodhe apa sing kudu ditindakake kanggo perusahaan lan pelanggan, ora nggawe karya luwih angel kanthi nampilake tedium sing mual. Kaya kabijakan perusahaan, kudu tetep migunani, nanging ora disiram.

Ing ngisor iki sawetara aspek khusus sing kudu kalebu:

● Pemodelan ancaman ing sawetara wujud kudu dilebokake. Ora kudu gaweyan gedhe, nanging kasunyatan ancaman bakal dadi peran utama ing pembangunan.
● Testing. Regresi, stres, pentest, keamanan – iki lan liya-liyane bakal mbantu nuntun lingkungan tes apa sing dibutuhake lan nyebabake kabutuhan kanggo nambah barang kayata kapasitas lan skalabilitas.
● Kodhe aman. Yen wis rampung, njupuk langkah kanggo nambah. Yen ora rampung, mung miwiti. Iku tansah hard kanggo bali lan ndandani kode insecure, nanging iku perlu amarga akeh risiko lan angger-angger kanggo nyedhiyani piranti lunak kanggo masyarakat.

2. Latihan
Latihan dibutuhake amarga bisnis kudu adaptasi amarga owah-owahan teknologi nggawe kesempatan anyar sing nyebabake panjaluk pelanggan sing terus-terusan.

Latihan ana ing endi wae! Ora ana papan sing bener utawa pendekatan sing bener – mung entuk latihan lan ganti yen perlu (spesifik kudu diwenehake dening pimpinan).

Apa kita duwe anggaran sing ketat lan murah? Siji pilihan yaiku keanggotaan OWASP (sing regane $ 50 saben wong saben taun) lan kalebu sawetara jinis latihan AppSec lan DevSecOps. Investasi cilik kasebut bisa mbantu ngunggahake tingkat coding, ancaman lan kesadaran keamanan lan reputasi profesional sing resik lan aman.

Nyetel Course lan Tansah ing Motion

Masalah karo nyetel kursus apa wae ing bisnis yaiku semi-permanen. Model DevOps sing disedhiyakake dadi bagean saka pondasi, sing bisa nggawe wong wegah nindakake. Siji-sijine cara kanggo mbuktekake metode sing dipilih yaiku nyetel watu lan nindakake kanthi konsisten kanggo wektu sing suwe. Aspek model bisa uga owah saka wektu, nanging yen pondasi kasebut ditindakake, butuh kerja, wektu lan dhuwit sing akeh banget kanggo ngganti. Owah-owahan kasebut ora bakal dadi remodel, nanging rekonstruksi, mula model kasebut njupuk pertimbangan sing tepat ing wiwitan kanggo nemtokake dalan sing bener.

Nalika DevOps butuh dhasar sing padhet, iki minangka model sing terus-terusan. Ana teknologi anyar, wong anyar, owah-owahan bisnis, panjaluk pelanggan lan owah-owahan sosial lan budaya. Konsep-konsep kasebut bisa dilebokake ing petungan, nanging owah-owahan kasebut ora bisa diitung. Nyewa lan nglatih wong sing bener lan langkah-langkah lan pangaturan sing dibutuhake bakal bisa ditindakake.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *