6 Titik Pain Javascript kanggo Pangembang

Premium, konten mung pelanggan.

Wong saka kabeh latar mburi program nggunakake JavaScript, ing lingua franca saka web, ing sawetara titik ing kariré. Mulane, sanajan bisa uga ana unsur sing ora becik, nanging kudu ditampa lan sinau kanggo nyingkiri bagean sing ala. Aja salah, siji bisa nulis kode apik ing JavaScript yen padha ngerti gagal basa lan bisa watara wong. ‘Javascript: Parts sing apik‘iku buku sing apik banget babagan topik iki.

JavaScript utamané angel kanggo kode amarga iku desain basa rampung botched sing wong wiwit nggunakake kanggo soko liyane saka apa iku wiwitane kanggo. Iki minangka perwujudan saka keputusan sing meh telung puluh taun sing ora bisa dibuwang utawa ditimbang maneh amarga meh kabeh web nganggo teknologi iki, lan owah-owahan sing ora kompatibel bisa nyebabake jutaan pangguna.

Ing ngisor iki ana 6 titik nyeri sing bisa digunakake kanggo nulis kode sing apik ing Javascript.

Kode arsitektur

Sampeyan ora kudu dadi arsitek piranti lunak master, nanging paling ora nindakake sawetara perencanaan dhasar lan nggawe potongan-potongan tanpa lapisan alat sing akeh. Ngarepake kerangka kerja lan alat liyane kanggo nindakake kanggo sampeyan ora nggumunake.


Unduh Aplikasi Seluler kita


Wiwit JavaScript lan HTML ninggalake sawetara struktur lan komponen dhasar sing umume dibutuhake, perpustakaan iki asring tumpang tindih ing fungsi lan fitur. Iki uga ateges sawetara muter kurang bebarengan. Kasedhiyan akeh pilihan bisa dadi mumetake kanggo dipilih, amarga pungkasane nemtokake nasibe produk.

Ngatur Dependensi

Umume proyek JavaScript diwiwiti kanthi ambisius, nyoba ora nggunakake paket NPM sing akeh banget. Nanging, sanajan kanthi akeh gaweyan, paket pungkasane numpuk. Package.json baris nambah liwat wektu, lan package-lock.json ndadekake panjalukan narik katon medeni karo jumlah tambahan utawa pambusakan nalika dependensi ditambahake.

Tansah registri paket utama (NPM, benang) dadi siji-sijine sumber dependensi sampeyan. Bisa nabrak, mudhun, ilang paket lsp. Ing sisih liya, sampeyan bisa uga ora bisa nggayuh, umpamane, amarga masalah jaringan. Ngindhari registri paket dadi titik kegagalan kanggo proyek sampeyan. Gunakake proxy khusus utawa repositori lokal kanggo nyilikake risiko kasebut.

Manajemen Negara

Kabeh bit data sing dikelola ing app minangka pangguna sesambungan karo iku negara app. Kanthi app apa wae, mesthi ana negara. Iki bisa uga dadi alesan kenapa para pemula ora ngerti. Negara ana ing pirang-pirang papan sing angel ditetepake kanthi tepat. Nanging yen sampeyan ndeleng conto lan ngerti apa iku, sampeyan bakal ngerti yen ana ing endi wae.

Negara ana ing saben aplikasi, sanajan sing digawe nganggo JavaScript biasa. Iku dudu konsep khusus kanggo perpustakaan JS; Sampeyan kudu ngerti aplikasi apa wae sing arep digawe. Sayange, kanggo akeh, manajemen negara kaya kothak ireng. Mula, manajemen negara minangka salah sawijining topik sing paling rumit ing pangembangan front-end modern lan fokus ing JavaScript.

manajemen data

JavaScript kanthi otomatis nemtokake memori nalika obyek digawe lan dibebasake nalika ora digunakake maneh. Sayange, iki minangka sumber kebingungan potensial: bisa menehi pangembang kesan palsu sing ora perlu kuwatir babagan manajemen memori.

Umume, ora cukup peduli babagan manajemen memori ora ngasilake akibat sing nyata babagan kaca web “kuna”. Nanging kemajuan SPA (Single Page Application) nyengkuyung supaya ati-ati karo praktik pengkodean sing gegandhengan karo memori. Yen aplikasi wiwit nggunakake liyane lan liyane memori, bisa mengaruhi kinerja lan malah tab browser kang tabrakan.

Debugging

JavaScript minangka basa web sing digunakake dening luwih saka 90% situs web. Isih, nduweni reputasi angel kanggo debug. Sayange, apa sing nggawe JavaScript apik uga sing nggawe frustasi kanggo debug. Contone, sifat ora sinkron ndadekake gampang ngapusi DOM kanggo nanggepi acara pangguna, nanging uga angel nemokake masalah.

Sampeyan ora bisa debug JavaScript tanpa nggunakake alat kaya alert(), Postman, Raygun, lan console Chrome. Nanging alat kasebut uga bisa nyebabake masalah.

Golek Paket

teh situs web NPM iku gedhe. Sampeyan bisa nggoleki ing antarane kabeh paket umum lan entuk macem-macem informasi kayata dokumentasi, link GitHub, lan data umum (versi, jumlah masalah, tanggal publikasi pungkasan). Nanging, luwih saka iki bisa uga dibutuhake kanggo milih paket sing cocog karo proyek sampeyan. Sampeyan mbutuhake ringkesan lengkap supaya luwih efisien ing pilihan sampeyan.

Milih paket tengen saka nomer telas modul bisa dadi akeh banget. Contone, sampeyan pengin ngerti yen paket cukup populer, dijaga kanthi apik, didhukung komunitas, lan aman.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *