65daysofstatic’s ‘Sistem Wreckage’ Nyurung Musik Algoritma

“Kita ora bakal mundur. Band iki ora bisa diendheg!”

Tembung-tembung sampel iki, sing ana ing puncak “Retreat! Retreat!,” lagu anthemic dening band post-rock instrumental 65daysofstatic, wis suwe dianggep minangka rallying para penggemar sajrone pertunjukan live propulsive. Proyek paling anyar saka kuartet sing adhedhasar Sheffield njupuk statement saka maksud kanggo jantung: iku secara harfiah unstoppable.

Inggih, meh. Sistem Pengrusakan minangka kumpulan saka pirang-pirang sistem algoritmik sing terus-terusan muter – ora ana kacilakan – wiwit Maret 2021. Sistem kasebut – biasane potongan kode sing ngasilake musik sing diarani “Mumble Prime” lan “Harp Collateral” – ngasilake kabeh saka sing nyenengake. soundscapes sekitar kanggo latihan bass drum ‘n’ spiky, diselingi karo “iklan” kanthi swara robot. Ora ana trek, kaya mangkene: saben sistem mung muter nganti wektune rampung, banjur ngliwati baton menyang sabanjure.

Ing saluran YouTube proyek, layar lo-fi nampilake informasi minimal babagan sistem saiki ing ndhuwur chyron gulung sing nampilake pesen enigmatic. “devblog” kasebut kebak nganyari sing nyampur rincian nggawe musik nerdy kanthi ngintip babagan urip ing mburi layar ing 65Labs, operasi global teknisi, bot lan server sing nyebar (lan umume fiktif) sing nggawe mesin tetep mlaku. Efek sakabèhé saka dystopia retro: Spotify ing donya pelari blade.

“Kita wis nggawe mitos sing disengaja babagan iki – akeh postingan blog lan liya-liyane sing ana karakter,” ujare anggota band Paul Wolinski. “Nanging ing wektu sing padha, dheweke ora konsisten. Temenan, ora ana sing percaya, mula kaya teater, pagelaran, nanging dudu siji-sijine. Kita nyengkuyung kabeh wong supaya pindhah. bebarengan karo iku.” Penggemar ing Discord proyek katon seneng main, nganggep ide ekosistem mesin semi-sentient, didhukung dening episode kayata glitch ing Mei nalika sawetara sistem wiwit muter bebarengan kanggo nggawe “slab 56-menit tanpa henti. algo- hyper-noise.”

Sistem Pengrusakan ora 65daysofstatic pisanan foray menyang music telas. Saka asal-usule ing post-rock, output wis dadi luwih elektronik lan eksperimen. Forays menyang danceable techno lan film scoring pungkasanipun mimpin kanggo komisi ing 2013 kanggo soundtrack kanggo alam semesta simulator Ora Manungsa Langit-utawa luwih akurat, susunan soundtrack tanpa wates, amarga USP game minangka sumber planet sing digawe kanthi prosedural kanggo njelajah.

Kanggo ngrampungake tantangan kasebut, band kasebut ngrekam album soundtrack konvensional lan jam potongan audio sing gegandhengan lan isyarat sing bisa dirakit maneh dening mesin game kanggo cocog karo lingkungan lan tumindak pemain. Sing nyebabake 2018 Teori Dekomposisi seri konser, ing ngendi audio lan visual sebagian digawe ing fly saben wengi, kanthi asil sing ora bisa diprediksi-pendekatan sing luwih mirip karo adegan algo-rave lan live-coding tinimbang karo set live sadurunge-lan banjur menyang replika, 2019regane album sing adhem, potongan komputasi sing akeh banget.

Nalika pandemi Covid-19 teka, 65 dina statik, kaya umume band, ora bisa ngrekam utawa tur kanthi pribadi. Ora kaya umume, dheweke wis dilengkapi algoritma kanggo nggawe musik statis 65 dina anyar-sawetara disedhiyakake kanggo proyek kanggo “nyiarake” asil menyang jagad. Dadi nalika ngeculake kompilasi trek sing durung dirilis ing proyek langganan sing didhukung Patreon, Setaun Ngrusakdheweke uga miwiti nggarap apa sing bakal dadi Sistem Pengrusakan.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *