7 Tip & Trik Penting Sampeyan Mungkin Ora Ngerti

Iki bisa uga ora katon minangka salah sawijining alat SEO mbayar sing digunakake kanggo mlebu, nanging Excel tetep dadi salah sawijining alat sing paling serbaguna lan kuat ing kothak piranti profesional SEO.

Sampeyan bisa nggunakake Excel kanggo nglacak lan nganalisa metrik kunci kayata rangking, lalu lintas situs web, lan backlink.

Gunakake kanggo nggawe lan nganyari tag meta, nglacak lan nganalisa strategi lan kinerja SEO pesaing, nggawe laporan otomatis, lan ngurus akeh tugas data sing bakal sampeyan temoni saben dina.

Gabungke kawruh Excel karo Python, Tableau, R, lan alat liyane, lan ora ana sing ora bisa ditindakake.

Yen sampeyan durung tau nggarap data sadurunge, sampeyan bakal nemokake Excel duwe kurva sinau, nanging sampeyan bisa nggunakake wiwit wiwitan. Lan cukup fleksibel kanggo ukuran lan tuwuh nalika situs sampeyan tuwuh.

Napa Excel Kanggo Tugas SEO?

Nalika akeh alat sing mbayar bisa mbantu sampeyan nindakake tugas sing padha, Excel minangka pilihan sing apik kanggo nambah, nggabungake, utawa ngganti alat kasebut.

  • Iku terjangkau lan dilengkapi karo sawetara alat sing wis digunakake.
  • Ana akeh sumber lan kursus kanggo mbantu sampeyan sinau.
  • Gampang nangani data sing akeh.
  • Ngurutake lan de-duplikasi – fitur sing asring ilang nalika sampeyan butuh.
  • Gawe lan atur basis data kanthi rumus sing prasaja.
  • Port data gampang menyang piranti liyane lan kasedhiya kanggo tugas liyane.
  • Tabel pangsi lan grafik pinter.

1. Gabungke Multiple Sumber Data

Sampeyan bakal kerep nemokake dhewe kudu nggabungake data saka macem-macem sumber.

Iki intuisi lan cepet ing Tableau, Python, utawa R, nanging sampeyan bisa nindakake padha ing Excel nggunakake Power Query.

Ana sawetara langkah kanggo proses iki, nanging ora kaya sing sampeyan bayangake – sanajan sampeyan anyar nggarap data utawa Excel.

Power Query wis otomatis lan nyederhanakake tugas sing mbutuhake akeh wektu lan skill.

Lan bisa uga fitur Excel paling apik kanggo profesional bisnis lan SEO.

Koyone rada nggegirisi? Aja kuwatir. Ana sawetara kursus lan tutorial ing YouTube kanggo miwiti.

Apa Iku Apik Kanggo:

  • Laporan bangunan.
  • Analytics lan data dodolan.
  • Nggabungake sumber data kanggo ngenali kesempatan lan entuk wawasan.

2. Data Cleaning

Akeh wektu sampeyan ilang mung nyiapake data kanggo dianalisis. Ora kudu ngono.

Dhaptar gedhe asring luwih gedhe tinimbang sing dibutuhake. Nemokake lan mbusak kabeh duplikat kanthi manual, nanging bisa dadi nyeri serius.

Excel bisa nindakake iki kanthi cepet kanggo sampeyan. Cukup menyang tab “Data” lan klik “Busak Duplikat.”

Gambar saka Excel, Januari 2023.

Spasi sing ora dikarepake lan garis kosong cenderung nyebabake kacilakan kanthi akeh tugas, rumus, lan statistik.

Excel bakal mbusak kanggo sampeyan mung kanthi pindhah menyang Sunting > Golek > Menyang. Pilih “Khusus,” “Kosong,” lan pitutur marang Excel carane kudu ditangani.

“Ngonversi teks menyang kolom” bisa dadi penyelamat, utamane yen sampeyan wis nampa data ing ngendi alamat utawa jeneng kabeh ana ing sel sing padha utawa sampeyan kudu ngekstrak domain saka alamat email.

Menyang Data > Teks menyang Kolom. Banjur, tuduhake apa sing digunakake kanggo Delimiters (koma utawa spasi) lan pratinjau asil. Yen wis siyap, klik “Sabanjure,” pilih tujuan, banjur klik “Rampung.”

Nalika Gunakake:

  • Analisis data.
  • Pangolahan data.
  • Ngolah lan ngresiki database timbal.
  • Nggarap data apa wae.

3. Power Excel Kanthi Add-On Tools

Sawetara tugas sing luwih rumit, kayata crawling, mbutuhake kawruh coding.

Yen sampeyan ora duwe skill kasebut, ana alat sing bisa didownload, digabungake karo alat liyane, lan ditambahake.

Power Excel Kanthi Alat TambahGambar saka SEOTools, Januari 2023.

SEOTools nawakake alat SEO mati lan ing kaca, integrasi, konektor, laba-laba, lan sawetara alat liyane sing nggawe gampang ngatur Excel lan nggawe proyek khusus.

SEOGadget nggawa kekuwatan Moz, Grepwords, lan Majestic menyang Excel.

Analysis ToolPak kanggo analisis data serius. Tambahan iki nambah lan ngotomatisasi statistik sing jero, sampurna kanggo prakiraan, tren, analisis regresi, lan tugas analisis data sing luwih rumit sing bisa ditindakake ing R utawa Python.

Nalika Gunakake:

  • Nglaporake.
  • Analisis data reguler.
  • Presentasi.
  • Integrasi lan koordinasi karo tim liyane.

4. Infografis lan Bagan

Data ora ana gunane yen sampeyan ora ngerti.

Nyatane, visualisasi data lan crita minangka sawetara katrampilan paling penting sing bisa sampeyan lakoni. Iki minangka alat kaya Power Query lan PivotTables mlebu.

Dibangun langsung menyang Excel, tabel pivot minangka alat penting liyane sing sampeyan duwe kanggo tujuan iki.

Nanging, tinimbang mung nggawe tabel poros lurus lan bagan sing gegandhengan, simpen sawetara langkah kanthi nggawe “template” master dhisik supaya sampeyan bisa tiron kaya sing dibutuhake lan nyetel supaya cocog karo kabutuhan sampeyan.

Tabel pivot Excel kanggo laporanGambar saka Excel, Januari 2023.

Nanging, ing sawetara kasus, sampeyan kudu nggarap tanggal utawa segmen data. Kanggo iku, sampeyan pengin ngetik splicers lan garis wektu.

  • Kanggo nggabung data dadi bagean: Pilih tabel pivot banjur pindhah menyang PivotTable Tools > Analyze > Filter > Insert Slicer. Banjur, mung ketik carane sampeyan pengin nggawe bagean isi (contone, miturut produk utawa topik).
  • Kanggo nggunakake garis wektu: Klik pilihan alat tabel pivot, pindhah menyang Analyze > Filter > Lebokake Timeline. Sawise ana, sampeyan bisa milih apa sing pengin digunakake, gaya, nambah katrangan, lan liya-liyane.

Yen sampeyan durung nate nggunakake PivotTables Excel sadurunge, tutorial singkat bakal menehi sampeyan cara kanggo nganalisa data kanthi cepet.

Isih pengin sethitik liyane? Nggawe laporan, media sosial, lan nganyari luwih apik kanthi nambah game visualisasi data kanthi tambahan kaya People Graph.

Nalika Gunakake:

  • Nglaporake.
  • Nganyari saben dina.
  • Analisis data lumahing.
  • Kolaborasi lan integrasi tim.

5. Otomatis Tugas Umum Kanthi Makro

SEO, utamane SEO agensi, kebak tugas sing bola-bali kaya nglaporake mingguan sing akeh wektu sampeyan. Macro Excel minangka jawaban. Lan dheweke pancen gampang digunakake.

Ing tab “View”, klik “Macros” lan “Record Macro.”

Automata Tugas Umum Kanthi MakroGambar saka Excel, Januari 2023.

Isi rincian.

Macro saiki ngrekam. Dadi, cukup mlaku liwat langkah-langkah sing pengin diotomatisasi. Lan yen wis rampung, bali menyang pita lan mungkasi rekaman.

Nalika sampeyan siyap kanggo mbukak otomatisasi, pindhah menyang tombol makro ing pita, klik “Deleng Makro,” banjur pilih makro sing dikarepake saka dhaptar.

Yen sampeyan duwe sawetara makro sing luwih kerep digunakake tinimbang liyane, sampeyan bisa nambahake menyang Toolbar Akses Cepet.

Nalika Gunakake:

  • Ngurutake.
  • Petungan.
  • Ngowahi format data.
  • Nggawe dokumen situs anyar utawa kaca anyar kanggo laporan.

6. Gampang Ngimpor Feed lan Data menyang Excel

Yen sampeyan nggunakake Google Alerts utawa kerep nerbitake, kanthi otomatis ngimpor feed menyang Excel bisa dadi ngirit wektu gedhe.

Kanggo miwiti, mung njupuk alamat feed RSS. (Utawa, gawe tandha kanggo Google Alerts lan kirimake minangka feed RSS.)

Ngimpor feed rss menyang lembaran google kanggo excelGambar saka Google Sheets, Januari 2023.

Banjur, pindhah menyang Google Sheets lan gunakake fungsi IMPORTFEED kanggo nggawa nganyari langsung menyang spreadsheet.

Utawa, sampeyan bisa nambah informasi menyang kolom kapisah.

Ngimpor feed rss menyang excel liwat lembaran googleGambar saka Google Sheets, Januari 2023.

Saka kene, sampeyan bisa ngundhuh lan ngimpor data kanthi rutin menyang Excel, gabungke karo data liyane sing gegandhengan, utawa nggabungake menyang dashboard khusus.

Yen sampeyan butuh sing luwih otomatis, gunakake Google Apps Script utawa salah sawijining tambahan sing kasedhiya kanggo ngotomatisasi proses kasebut.

Pengin luwih akeh data ing mburi laporan sampeyan? Sampeyan uga bisa ngeruk lan ngimpor Asil Panelusuran Google menyang Excel.

7. Analisis Backlink

Kanggo nganalisa backlink nganggo Excel, kumpulake data backlink nganggo alat kayata Ahrefs, Majestic, utawa Google Search Console.

Banjur, ngimpor menyang Excel lan gunakake kanggo nganalisa backlink kanthi sawetara cara:

  • Sapa sing nyambung menyang sampeyan: Gunakake alat ngurutake lan nyaring Excel kanggo nyaring data lan gunakake fungsi IF: IF(logic, true_value,[false_value]) kanggo ngurutake lan ngenali domain sing nyambung menyang sampeyan.
  • Apa sing disambungake wong: Urut lan saring kanggo ndeleng teks jangkar sing paling kerep digunakake kanggo backlinks (nggunakake frekuensi / count).
  • Nalika wong nyambung menyang sampeyan: Atur data miturut tanggal kanggo ndeleng sepira umur pranala sampeyan lan nalika akeh backlink sampeyan entuk.

Temokake tren utawa pola ing profil backlink sampeyan kanthi tabel pivot, grup, grafik, lan grafik kanthi nggabungake backlink lan data dodolan utawa konversi.

Nyorot data tartamtu adhedhasar kahanan tartamtu kanthi format kondisional. Iki nggawe gampang kanggo nemokake backlink saka situs web otoritas dhuwur utawa backlink kanthi teks jangkar tartamtu.

Ringkesan

Akeh wong sing ora nggatekake Excel amarga padha nganggep dhasar banget supaya bisa digunakake. Utawa katon banget intimidating utawa nggegirisi kanggo sinau.

Nanging kita sing nggunakake ngerti carane kuat iku bisa lan kemungkinan Unlimited menehi.

Muga-muga, tips iki bakal mbantu sampeyan nggawe strategi sing luwih apik, golek kesempatan anyar, lan crita kanthi laporan lan dasbor sing luwih apik.


Gambar Unggulan: Paulo Bobita/Jurnal Mesin Telusur

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *