Adopsi Web 3.0 Mbutuhake Pendhidhikan, Keamanan sing Luwih Apik lan Pangarepan Realistis

Kiriman Tamu HodlX Kirim Kiriman Panjenengan

Web 3.0 bisa dadi regane $81.5 milyar ing taun 2030 kaya sing diprediksi dening Emergen Research. Bisa uga luwih gedhe, utawa luwih cilik. Tokoh spekulatif kasebut cocog karo siklus boom nalika hype lan mania dadi dominan. Nanging asring kurang penting kanggo sing fokus ing gambar sing luwih gedhe lan luwih dawa.

Siji ora bisa prédhiksi kanthi tepat ing ngendi Web 3.0 bakal ana ing 10-15 taun sabanjure. Iku isih banget awal kanggo iku. Web 3.0 nduweni potensi gedhe lan pancen bisa nindakake keajaiban sing saiki ora bisa dibayangake. Dadi cukup cukup kanggo ujar, saiki, manawa masa depan sing cerah ngenteni Web 3.0.

Nanging, Web 3.0 bisa entuk potensial lengkap lan nuwuhake masa depan sing dijanjekake mung kanthi ngatasi masalah penting tartamtu saiki lan ing kene. Iki minangka keamanan sing luwih apik, pendidikan sing luwih apik lan sing paling penting, pangarepan sing nyata yaiku, kunci kanggo njamin adopsi massal Web 3.0.

Fokus lan nguatake aspek ing ndhuwur bakal mbantu para inovator tahan (lan ngatasi) pasar bear sing isih ana. Lan bakal njupuk Web 3.0 menyang dhuwur anyar bisa uga ngluwihi ramalan saiki.

Iku luwih apik kanggo aman (lan aman) tinimbang nuwun

Ancaman keamanan saiki dadi tantangan paling gedhe sing diadhepi para inovator lan pangguna ing Web 3.0. Projects nggawe claims dhuwur, njanjeni hasil tajem kanggo investor sing kanggo ing yuta dolar.

Nanging pungkasane, peretas sing ngisi tas kanthi mbuwang dhuwit saka bug lan celah. Ora lali scammers, frauds lan penari karpet mlaku kerusuhan ing pasar ‘tanpa ijin’.

Watesan teknologi minangka salah sawijining alasan kanggo krisis keamanan Web 3.0 saiki. Solusi Web 3.0 marisi vektor serangan tartamtu sing umum ing Web 2.0, kayata serangan rekayasa sosial kaya phishing, eksploitasi DNS, lsp. Nanging sanajan ngono, sistem kasebut ora duwe kerangka keamanan siber sing cukup kuat kanggo nyuda risiko kasebut.

Prinsip dhasar Web 3.0 yaiku, desentralisasi lan transparansi luwih complicate proses, presenting a trilemma keamanan. Nanging, masalah paling gedhe yaiku pendekatan sing ditindakake dening pamilik proyek lan pangembang Web 3.0 saiki.

Dheweke ngupayakake adopsi sing gampang lan cepet, luwih fokus ing promosi lan pemasaran tinimbang mbangun sistem sing aman, dipercaya lan lestari.

Sanadyan proyek-proyek pemula ngasilake modal sing akeh saka macem-macem sumber, kalebu investor institusi, dheweke asring ngalokasi anggaran keamanan siber sing ora nyukupi. Iki tegese dheweke ora bisa mbayar staf keamanan sing tepat apamaneh CISO (kepala petugas keamanan informasi).

Tanpa program cybersecurity sing cukup lan diwasa, perusahaan crypto-native asring njupuk rute ‘kita bakal ndandani mengko’. Iki ndadékaké kanggo kesalahan larang, minangka bukti saka eksploitasi multi-yuta dolar anyar nglibatno Binance lan Jaringan Ronin, antara liya.

Kajaba iku, naif beboyo Web 3.0 babagan keamanan ngrusak kapercayan wong ing industri, sing ora apik kanggo diadopsi.

sinau saka kepungkur bangunan kanggo masa depan

Saliyane ngatasi ancaman sing diwarisake lan mikir maneh pendekatan keamanan siber, Web 3.0 kudu sinau saka kesalahan sing kepungkur. Bebarengan, kudu ngenali, alamat lan mutusake masalah novel lan unik domain. Pendhidhikan sing luwih apik, nyegah lan reaktif, penting banget kanggo proses rong arah iki.

Wiwit Web 3.0 minangka domain progresif, kemungkinan sing ora dikarepake bisa (lan ditindakake) ing saben kasus. Iki ndadekke kesempatan anyar nanging kanthi tantangan lan vektor serangan khusus kanggo Web 3.0.

Contone, jaringan sing didhukung blockchain nggampangake paradigma finansial sing anyar ie, DeFi (finansial desentralisasi), nanging rawan kanggo serangan kayata serangan 51%. Inovasi Web 3.0 liyane, kayata domain lan identitas desentralisasi, uga rentan.

Mula, para inovator Web 3.0 kudu nyinaoni lanskap kanthi tliti sadurunge nggawa produk anyar menyang pasar. Mengkono mbantu dheweke ngindhari kerentanan sing sadurunge nyebabake peretasan lan pelanggaran.

Kajaba iku, menehi kekuwatan kanggo ngantisipasi ancaman keamanan, supaya langkah-langkah pencegahan sing luwih apik.

Kabeh wong pamilik proyek utawa pangguna ora perlu duwe katrampilan coding eksplisit kanggo nggawe keamanan kelas dhuwur ing Web 3.0. Kabeh sing dibutuhake yaiku kesadaran sing luwih gedhe lan ide sing penting babagan cara kerjane. Iki utamane amarga umume wong sing nggunakake Web 3.0 saiki minangka pangguna awal sing saenipun kudu eksploratif kaya para inovator.

Dadi, kaya kabeh liyane ing domain iki, pendidikan lan keamanan sing luwih apik uga kudu kolaboratif lan inklusif tinimbang eksklusif.

Pitakonan kritis iku apik banget kanggo dadi bener

Umume, ya. Inovator lan investor asring duwe pangarepan sing ora nyata saka Web 3.0. Iki ndadékaké siklus boom-and-bust ganas, gawe piala kanggo para pemangku kepentingan industri tinimbang apik.

Kajaba iku, pangarep-arep sing ora wajar bisa ngalangi adopsi jangka panjang kanthi nguciwani para pengadopsi sing wis ana lan ngrusak potensial.

Kanggo gamblang, siji bisa mbayangno kahanan investor sing nyelehake dhuwit ing protokol Web 3.0 sing ngarepake, ucapake, 1,000x ngasilake nanging ora entuk likuiditas sing cukup sanajan metu saka protokol kasebut kanthi ngedol kepemilikan. Apamaneh penghasilan sing dijanjekake padha kerep njaluk losses tajem.

Lan ing kasus paling elek, tim anonim protokol narik karpet ing kabeh investasi dadi yuta, yuta utawa triliun dolar.

Web 3.0 dudu skema sing cepet sugih, lan luwih becik ora dianggep kaya ngono. Utamane amarga keuntungan (lan kerugian) sing ora realistis ora lestari ing jangka panjang.

Siji kudu nyadari yen Web 3.0 mbutuhake pasar gratis lan kompetitif sing stabil kanthi nambah kadewasan. Ora ana papan kanggo panjaluk sing digawe lan didorong hype. Lan amarga padha ora bisa didandani liwat wektu, padha mung bisa nyedhiyani hasil short-term spekulatif ing paling apik.

Mulane, adopsi jangka panjang Web 3.0 mbutuhake para pemangku kepentingan kanggo nggarap pangarepan sing nyata. Kesadaran babagan apa lan apa sing ora bisa ditindakake penting ing kene.

Lan sebagéyan, iki teka karo jinis pendidikan sing dibahas ing ndhuwur. Nanging uga babagan nglirwakake rakus lan spekulasi lan ngupayakake kepastian lan kelestarian.

Paling ora, Web 3.0 ora kudu ngilangi kabeh pelajaran sing disinaoni ing Web 2.0. Nanging, luwih becik njupuk pendekatan sing luwih holistik kanggo adopsi kanthi nggabungake sing paling apik saka loro jagad iki.

Kanggo siji, iki bakal ngidini Web 3.0 nggedhekake cakrawala kanthi signifikan, mbukak kunci kesempatan terobosan nalika ketemu standar lan pangarepan sing dhuwur.


David L Schwed punika chief operating officer ing Halborn. Sadurunge, dheweke dadi kepala teknologi aset digital global kanggo BNY Mellon, ing ngendi dheweke tanggung jawab kanggo nggabungake strategi IT kanggo penawaran aset digital BNY Mellon ing saindenging perusahaan. Kajaba iku, dheweke wis kerja ing sektor layanan finansial ing tingkat senior kanggo Merrill Lynch, Salomon Smith Barney, Citigroup lan Galaxy Digital.

Priksa Headline Paling Anyar ing HodlX

Tindakake Kita ing Twitter facebook telegram

Priksa Pengumuman Industri Paling Anyar

Penafian: Panemu sing ditulis ing The Daily Hodl dudu saran investasi. Investor kudu nindakake kanthi teliti sadurunge nggawe investasi beresiko dhuwur ing Bitcoin, cryptocurrency utawa aset digital. Wigati dimangerteni manawa transfer lan perdagangan sampeyan duwe risiko dhewe, lan kerugian sing bisa ditindakake dadi tanggung jawab sampeyan. Daily Hodl ora nyaranake tuku utawa adol mata uang kripto utawa aset digital, uga The Daily Hodl minangka penasihat investasi. Elinga yen The Daily Hodl melu pemasaran afiliasi.

Gambar Pilihan: Shutterstock/A. Solano

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *