Agregator warta SmartNews ngeculake 40% staf AS lan China, kanthi rencana pengurangan luwih lanjut ing Jepang • TechCrunch

SmartNews, situs web lan aplikasi agregasi warta sing berkantor pusat ing Tokyo regane $ 2 milyar ing taun 2021, dina iki ngumumake pengurangan 40% tenaga kerja AS lan China, utawa udakara 120 wong, miturut sumber sing ngerti rencana perusahaan kasebut. Kabar kasebut diumumake dina Kamis ing rapat All-Hands sing dirawuhi sore iki dening staf SmartNews. Perusahaan kasebut ngonfirmasi PHK menyang TechCrunch, ujar manawa “kondisi ekonomi saiki” kudu disalahake.

Peran sing kena pengaruh ing AS lan China kalebu ing teknik, produk, lan ilmu data, kita ngerti. Karyawan SmartNews ing Jepang, sauntara, bakal ngalami “program keberangkatan sukarela,” nanging durung diwenehi spesifik babagan apa sing bakal ditindakake. Karyawan sing dipecat bakal ditawani paket pesangon standar lan tunjangan. Ing rapat kasebut, staf dikandhani manawa bakal entuk email sajrone 15 menit yen ana ing antarane sing dibebasake.

Gunggunge, SmartNews makaryakke meh 900 wong, kalebu tenaga kerja kontrak, sapratelune kerja ing njaba Jepang.

Sumber uga ngandhani TechCrunch manawa perusahaan kasebut milih nutup kantor AS sajrone rong dina, Kamis lan Jumuah, tanpa menehi alesan, sing nggawe kuwatir karyawan sadurunge rapat All Hands sing disiarkan kanthi jarak jauh.

“Iki dudu salahmu lan aku njaluk ngapura yen sampeyan lunga,” ujare CEO SmartNews, Ken Suzuki, nalika ngumumake.

Sawise woro-woro digawe, rapat kasebut cepet rampung, ora ana wektu kanggo Q&A, gawe frustasi sawetara staf.

Didegake ing 2012 ing Jepang, perusahaan kasebut teka ing AS ing 2014 lan nggedhekake jejak warta lokal ing awal 2020 kanggo nutupi ewonan kutha AS. Nduwe hubungan karo luwih saka 3.000 mitra penerbitan global sing isine kasedhiya liwat layanan ing web lan piranti seluler.

Ing pasar, aplikasi kasebut dadi agregator warta paling dhuwur amarga cara nggawe pengalaman maca kanthi nggunakake teknologi pembelajaran mesin kanggo milih artikel sing ditampilake. Ing AS, uga mbedakake dhewe saka wong liya kanthi fitur “News From All Sides”, sing ngidini pangguna ngakses berita saka macem-macem sudut pandang politik. Kajaba iku, sajrone acara terkenal kaya pandemik Covid-19 utawa pemilihan AS, SmartNews bakal nawakake dashboard ing-app sing menehi informasi kritis kanthi cepet.

Perusahaan kasebut bisa narik investor, ngunggahake luwih saka $ 400 yuta wiwit didegake ing 2012, sanajan kompetisi gedhe saka agregator sing dibangun kaya Apple News lan Google News, ing iOS lan Android. Ing babak pendanaan paling anyar, a Series F, investor diwutahake ing $230 yuta menyang bisnis, worth iku minangka “unicorn pindho” ($2 milyar), release penet perusahaan nyatakake. Investor anyar kalebu Princeville Capital lan Woodline Partners sing berbasis ing AS, uga JIC Venture Growth Investments, Green Co-Invest Investment, lan Kantor Keluarga Yamauchi-No.10 ing Jepang. Pendukung saiki ACA Investments lan SMBC Venture Capital uga melu.

Aplikasi SmartNews kanthi global nggayuh 30 yuta pangguna aktif saben wulan kanthi 20 yuta ing Jepang lan 10 yuta ing Amerika Serikat, kita ngerti. Nanging, angka kasebut wis mudhun ing pasar loro udakara 10-20%, ujare sumber. Wiwit Januari 2014, SmartNews tekan meh 81 yuta panginstalan ing saindenging jagad saka App Store lan Google Play, miturut prakiraan saka Sensor Tower. Ing taun 2022, pasar paling gedhe kanthi download yaiku Jepang (58%) lan AS (38%), ujare Sensor Tower.

SmartNews, sayangé, kena pengaruh faktor makroekonomi sing padha sing nyebabake pirang-pirang PHK industri teknologi ing sawetara wulan kepungkur, saliyane komplikasi sing muncul saka implementasine Transparansi Pelacakan Aplikasi Apple, utawa ATT. Ukuran privasi anyar iOS sing dienalake ing taun 2021 ngrusak perusahaan sing model bisnise ana gandhengane karo pariwara, kalebu Meta lan Snap, nalika nambah bisnis iklan Apple dhewe.

Perusahaan kasebut bisa uga umum maneh ing taun 2019, nanging pimpinan meksa pendanaan tambahan lan regane sing luwih dhuwur. Saiki kesempatan kasebut bisa ilang.

Tekan kanggo komentar, SmartNews ngonfirmasi PHK lan menehi statement ing ngisor iki:

Sayange, kita ora kebal karo kahanan ekonomi saiki sing mengaruhi akeh bisnis. Kanggo njaga kesehatan perusahaan lan njamin wutah ing mangsa ngarep, kita mutusake kanggo nindakake reorganisasi sing wis nyebabake akeh karyawan sing luar biasa. Iki minangka keputusan pungkasan kanggo kita, lan kita ngarep-arep paket pesangon lan layanan manajemen transisi karir sing ditawakake kanggo karyawan sing kena pengaruh bakal mbantu nggoleki peran anyar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *