AI lan Drive menyang Aplikasi Modern, Cloud-Native

Artificial Intelligence (AI) wis ngganti cara aplikasi modern sesambungan karo kita, lan machine learning wis mimpin modernisasi macem-macem proses lan sistem. Kita kabeh ngerti manawa intelijen buatan wis nguatake cara kita sesambungan karo komputer. Siri, Alexa, Cortana lan Hey Google saiki dadi bagian alami saka urip kita, lan referensi kasebut asring katon ing hiburan utama, kayata acara TV lan pariwara.

Kecerdasan buatan lan pembelajaran mesin uga minangka bagean alami saka ekosistem sing berkembang. Wong ngerti, contone, yen “algoritma media sosial” -algoritma kondhang sing mutusake sapa sing ndeleng konten media sosial-didorong dening intelijen buatan.

Wong-wong sing kurang kenal, nanging ora kaget krungu, sing machine learning (ML) drive kabeh jinis analytics. Iki nyopir kanggo ngerteni tren produk, nemtokake konten pariwara sing paling apik kanggo dikirim menyang konsumen lan mutusake jumlah produk sing kudu disimpen ing rak-rak toko kanggo nyukupi permintaan ing mangsa ngarep.

Sing kurang ketok, kurang kondhang, nanging sing ora kalah penting yaiku peran intelijen buatan lan pembelajaran mesin (AI/ML) ing pangembangan piranti lunak kasebut dhewe. Pangembangan piranti lunak sing dibantu AI minangka area investasi sing cukup akeh. Nggunakake AI kanggo nganalisa piranti lunak kanggo nemokake bug potensial minangka evaluasi teknis sing wis suwe.

Nanging nggunakake AI kanggo mbantu pangembang piranti lunak nemtokake strategi paling apik kanggo nulis kode tartamtu nalika nulis kode kasebut – yaiku teknologi anyar. Kapabilitas iki wis katon investasi sing signifikan bubar. Perusahaan kaya GitHub saiki nawakake Copilot, alat sing dimaksudake minangka programmer pasangan virtual kanggo pangembang piranti lunak, menehi saran coding lan kesalahane kanthi cepet, nulung pangembang nggawe kode kanthi kualitas sing luwih cepet.

Malah pembangunan warga wis katon wutah lan investasi sing signifikan ing intelijen buatan. Pangembangan warga yaiku nalika non-programer mbangun aplikasi sing ngrampungake kabutuhan bisnis tartamtu. Secara historis disebut pemrograman low-code utawa no-code, pembangunan warga wis ditambahi nggunakake lan kapabilitas ing taun anyar. Ekspansi iki nyebabake panggunaan intelijen buatan minangka asisten pemrograman kanggo non-programmer. Iki wis mbisakake mbangun aplikasi sing luwih gedhe lan luwih rumit kanthi bantuan kurang saka pangembang piranti lunak lan tim pangembang.

AI/ML wis ditampa luwih jero ing piranti lunak modern sing digunakake ing pirang-pirang industri. Contone, teknologi kayata toko checkoutless wiwit muncul ing eceran. AI bisa digunakake kanggo nyuda penipuan ing toko sing ngidini pelanggan bisa mindhai barang-barang dhewe kanthi cepet. Lan AI sing canggih digunakake karo aplikasi ultra-modern kanggo nggawe pengalaman pelanggan tanpa kasir sing lengkap. Deleng etalase Amazon Go, ing ngendi para pelanggan bisa mlebu, njupuk produk sing dibutuhake, lan metu-AI sing canggih lan teknologi pencitraan kanthi otomatis nemtokake produk apa sing dijupuk pelanggan lan ngisi jumlah sing cocog kanggo akun kasebut.

Logistik minangka industri utama sing siap ndeleng keuntungan gedhe saka AI / ML lan teknologi aplikasi modern. Logistik backend (pangiriman produk internasional lan antar negara bagian) lan logistik mil pungkasan (pangiriman menyang omah sampeyan) wis siap kanggo upgrade dhasar ing teknologi, kalebu aplikasi cloud-native nggunakake sistem AI / ML sing canggih.

Aplikasi cloud-native modern nyopir logistik ing babagan perencanaan lan jadwal. Perusahaan kaya Tesla mbayangake sepur dawa saka truk tanpa sopir sing nyopir ing sistem dalan antar negara bagian Amerika Serikat. Perusahaan kaya Domino’s Pizza lan Amazon.com nyoba pangiriman omah tanpa sopir kanthi tujuan kanggo ngganti logistik mil pungkasan kanthi radikal.

Bebarengan karo teknologi cloud-native liyane, AI/ML ngowahi cara bisnis lan interaksi karo pelanggan lan layanan lan pangarepan sing diwenehake.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *