Alat manajemen API kode rendah nglawan kerumitan, kanthi peringatan

Para ahli setuju manawa manajemen API asring banget rumit. Nanging siji-sijine upaya wiwitan anyar kanggo nawakake alternatif kode murah isih ngadhepi perang sing angel kanggo entuk daya tarik.

Piranti API Visual wis ana pirang-pirang dekade kanggo ngatasi aspek spesifik manajemen API, kayata generasi kode API lan tes API. Contone, Swagger mbantu ngrancang lan nyathet API, lan Twilio bisa nggambarake carane interaksi API kedadeyan. Piranti liyane sing saingan ing ruang manajemen API kalebu Postman, APIMan lan F5 Nginx.

Saiki, pesaing anyar wis muncul ing APIwiz, sing didegake ing 2017 lan ngunggahake babak pendanaan winih $ 2 yuta ing Maret. Startup katon ngluwihi antarmuka visual kanthi kode rendah kanggo nyakup kabeh siklus manajemen API lan bisa diakses ngluwihi rangking pangembang profesional.

“Siklus urip API kabeh saiki dipecah lan ditangani dening macem-macem alat lan teknologi … [some] sing fokus ing desain. Lan ana sawetara aspek tartamtu [that] luwih fokus kanggo mbangun otomatisasi CI/CD, nggawe kothak wedhi, [or a] portal pangembang, “ujare Rakshith Rao, co-founder lan CEO APIwiz. “APIwiz njupuk pendekatan [of]’Kepiye carane nggawa macem-macem aspek siklus urip manajemen API ing kaca siji?'”

Saliyane nyedhiyakake pangembang profesional kanthi alat visual, platform kasebut ngidini pangembang warga mbangun, nerbitake lan njaga API tanpa mangerteni basa coding tradisional utawa infrastruktur minangka basa kode kayata JSON utawa YAML, miturut Rao.

Pendekatan kode rendah kanggo konfigurasi infrastruktur API bisa ngidini pangembang nggawe file konfigurasi tanpa sinau sintaks anyar, sing bisa mbukak konfigurasi API kanggo non-pangembang lan sing teknis nanging ora nyaman karo kode, kayata manajer produk, ujare Rob Zazueta, a konsultan teknis freelance adhedhasar ing Concord, Calif.

“Aku jujur ​​​​nyenengi apa wae sing nggawe demokratisasi ruang digital kanthi nggawe barang-barang teknis sing rumit bisa diakses luwih akeh wong,” ujare. “APIwiz muni rada apik banget kanggo dadi bener ing sawetara cara. Nanging aku uga ana argumentasi sing kudu ditindakake yen manajemen lan konfigurasi API saiki angel banget kanggo sawetara tim kanggo ngatur.”

Kacepetan minangka kauntungan potensial liyane kanggo nggunakake platform manajemen API tanpa kode / kode rendah. modul Pre-dibangun, kasedhiya minangka lambang ing antarmuka panganggo APIwiz, tegese file konfigurasi lan komponen liyane ora kudu tangan-kode, kang nyuda jam pegawe lan kasalahan, Rao ngandika.

Low-kode uga bisa nyepetake konfigurasi akeh, Zazueta ngandika.

“Sing lawas [user experience] saka [API management] alat rada mbatesi lan nggawe angel nindakake konfigurasi akeh, “ujare. “Yen sampeyan pengin mindhah puluhan titik pungkasan menyang sistem manajemen anyar, mesthine sampeyan kudu ngliwati puluhan formulir ing antarmuka.”

Manajemen API kode rendah vs. skeptis

Alternatif manajemen API liyane kanggo kode tangan yaiku nambahake kabeh titik pungkasan API menyang file YAML utawa JSON nggunakake format kayata spesifikasi Open API. Nanging isih bisa dadi akeh banget kanggo pangguna non-teknis.

“Sanajan YAML utawa JSON, iku isih kode. Lan sing bisa intimidating,” Zazueta ngandika. “Dadi pilihan sampeyan kanggo administrasi yaiku salah sawijining kaca formulir utawa entuk dev kanggo nulis kode liyane.”

Rao APIwiz ngaku yen produk perusahaane ngliwati tantangan kasebut supaya nggawe API, publikasi lan pangopènan bisa diakses sapa waé ing tim pangembangan. Sing kalebu pangembang warga, pakar subyek lan manajer produk.

Non-coders iki bisa mbantu nalika tim manajemen API kebak panjaluk sing akeh banget, sing asring kedadeyan, ujare Rao. Dheweke bisa nulungi karya grunt, kayata nulis kasus tes, skrip utawa dokumentasi, sing nyepetake proses kanggo kabeh wong.

Nanging ora jelas carane akeh non-koder sing mbutuhake akses menyang konfigurasi API sing luwih rumit, ujare Zazueta.

“Mesthi sawetara,” ujare. “Nanging yen umume bisa dikelola kanthi mbukak file spek API, lan tim non-coding luwih fokus ing bundling endpoints kanggo pamirsa pelanggan tartamtu, ngatur portal, lan liya-liyane, banjur pendekatan kode rendah iki bisa uga overkill.”

APIwiz muni rada apik banget ing sawetara cara. Nanging aku mikir uga ana argumentasi yen manajemen lan konfigurasi API saiki angel banget kanggo sawetara tim kanggo ngatur.

Rob ZazuetaKonsultan teknis freelance

Pangembang liyane takon apa platform kode rendah bisa nutupi ruang lingkup manajemen API.

“Saka pengalamanku, alat kode kurang / ora ana kode ngetutake aturan 80/20,” ujare Adam Stivers, manajer pangembangan aplikasi ing Republic Bank ing Louisville, Ky. “Dheweke nutupi babagan 80% kasus panggunaan. rumit banget utawa unik banget kanggo ditangani.”

Nalika bisnis tuwuh lan berkembang, muncul kasus sing luwih rumit sing mbutuhake konfigurasi utawa coding luwih akeh, sing mbutuhake pangembang profesional kanggo ndeleng masalah kanthi holistik. Piranti sing kurang kode / ora ana kode asring mungkasi pangembang kanggo nemokake solusi kreatif ing kasus kaya mengkono, ujare Stivers.

Nalika APIwiz katon gampang digunakake, mesthine pangembang warga umum bisa nggunakake platform kasebut kanggo ngatur siklus urip API pungkasan nganti pungkasan, miturut David Mooter., analis ing Forrester Research.

Contone, API biasane mbutuhake sawetara pangerten babagan protokol REST — sakumpulan konvensi sambungan layanan – lan konsep keamanan, kayata TLS utawa Oauth, kanggo njaga API kasebut. Ngerti carane tundhuk karo macem-macem peraturan privasi uga penting, ujare Mooter.

“Ora ketompo carane gampang desainer API, sampeyan ora bisa ngilangi kabutuhan kanggo ngerti konsep kasebut. Lan umume pangembang warga ora duwe latar mburi babagan perkara kasebut, “ujare Mooter. “Ing pungkasan sing dikarepake yaiku pangembang warga sing nggawe keputusan sing salah babagan carane ngamanake API. Pro coders nggawe kesalahan sing cukup karo keamanan API.

Nanging, Rao mbantah manawa APIwiz pancen ngilangi kabutuhan pangembang warga kanggo ngerti babagan rincian konsep kasebut, kalebu keamanan. Aturan kasebut bisa ditemtokake sadurunge ing produk dening tim keamanan perusahaan. Pangembang warga kudu duwe kawruh babagan REST, nanging bisa digayuh kanthi latihan sawetara jam, ujare.

Minangka kasus panggunaan sing rumit, APIwiz bisa nangani saben kasus panggunaan saka panyebaran sing gampang nganti rumit ing ngendi tim ngatur puluhan ewu API, miturut Rao.

Tingkat gratis APIwiz ditujokake kanggo individu sing pengin ngrancang lan nuduhake API. Tingkat tim, sing nargetake perusahaan kanthi macem-macem tim produk, yaiku $249 saben pangguna saben wulan. Iku kalebu testing API, virtualisasi lan ngawasi. Kuotasi khusus kasedhiya kanggo perusahaan sing luwih gedhe.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *