ALOK & Brigette Lundy-Paine: Masa Depan Gender Play

Aku mikir jender, kanggo aku, babagan nggawe wonder, tegese aku pengin terus-terusan ing kahanan sing ora ana kosakata. Aku pengin terus-terusan jatuh cinta karo perkara sing absurd. Aku pengin nyelidiki artikel-artikel Wikipedia babagan momen-momen khusus ing sejarah sajrone uripku. Aku pengin nonton dokumenter babagan galaksi lan nggambarake sepira cilike aku. Iku kabeh bagean saka wonder-making, kang minangka bagéan saka gender sandi. Aku mikir tema sing terus-terusan ing kene yaiku yen jender ora dadi kerangka sing cukup kanggo ngobrol karo proyek spiritual sing luwih gedhe. Gender banget digandhengake karo awak ing psyche Kulon, nanging nyatane sing kuat banget babagan wong trans yaiku kita nemokake kosakata sing luwih jembar tinimbang awak.

BLP: Aku duwe kesempatan ketemu lan wawancara karo Marlene Wayar awal taun iki. Dheweke minangka salah sawijining pimpinan gerakan pembebasan trans ing Argentina lan penulis buku sing diarani waria, yaiku tembung sing asale saka teater sing nggambarake wong lanang sing main peran wanita. Kabeh teori Marlene babagan transness yaiku kinerja warna lan nuansa, bayangan lan cahya. Aku seneng sing lan wis tenan nyoba kanggo pindhah saka nggunakake tembung kaya “maskulin” lan “feminin” kanggo njlèntrèhaké apa wae ing gesang kawula amarga iku dadi matesi lan uncreative. Aku ora peduli apa wong mikir aku. Aku ora peduli apa sing dakkira. Aku mung pengin aran kaya energi murni.

wis: Iku soko aku arep takon sampeyan bab. Aku wis miwiti audisi liyane, lan iku rumiyin nyawa-crushing, amarga peran wis dadi akeh gender-coding lan kuwi lack saka bayangan kanggo casting. Nalika sampeyan takon kenapa jender iku penting kanggo karakter, [casting directors] nolak menyang mrana. Dheweke bakal ujar, “Oke, kita mikir sampeyan luwih cocog kanggo peran iki,” lan ana sawetara bagean nonbiner sing aneh banget lan rumangsa kaya wong sing nyoba golek bathi. Kepiye carane sampeyan navigasi binar ing casting?

BLP: Aku wis pasrah. Aku audisi kanggo njaga aku ing laku nalika wong aku seneng melu, nanging aku ora njaluk cast saka audisi maneh amarga wong ora ngerti apa karo kula. Aku mbiyen critane cah wedok mulih nang keluargane, ketok femes kabeh, suarane kurang ajar, tapi tak lakoni maneh, soale aku ra peduli. Aku pengin dadi kaya John Waters lan tetep pervert ing salawas-lawase. Lan sampeyan ora bisa tetep pervert yen sampeyan contorting dhewe dadi bagéan saka Advertisement saka identitas.

Matur nuwun kanthi sanget kanggo nuduhake pikiran sing intim lan kreatif. Aku duwe mung siji pitakonan liyane kanggo saben sampeyan: Nalika kita bakal ngerti nalika kita free?

wis: Paradoks kebebasan yaiku ing saben wayahe, kita kaya, “Aku wis rampung, aku wis tekan,” banjur urip menehi kesempatan kanggo nyadari, “Ora, aku durung.” Aku kebebasan iku luwih saka orientasi; Iku bener ngenali sing kita ora bakal tekan kono, lan iku padha kanggo meh kabeh ing donya. Pancen kabeh babagan perjalanan.

BLP: Ya ampun. Persis banget iku. Ora ana papan sing nduweni kebebasan mutlak, nanging aku bakal ngomong yen saiki aku rumangsa bebas ngomong karo sampeyan, lan aku rumangsa bebas ing awakku kanthi cara sing durung tau sadurunge, lan aku ora sabar ngenteni luwih bebas, amarga aku mikir luwih sampeyan ngakses kawruh lan crita lan kerumitan ing saubengé sampeyan, banjur sampeyan ora duwe pilihan nanging nyerah, lan menehi kebebasan.

Entuk sing paling apik saka sing aneh. Ndaftar kanggo wong-wong mau‘s newsletter mingguan kene.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *