Amazon India PHK: Lulusan IIT, NIT kanthi tugas sing luwih cendhek diberhentikan ing babak pungkasan

Waca uga: Perusahaan teknologi gedhe nyiapake taun sing angel

Lulusan IIT lan NIT sing duwe wektu kurang saka 1 taun ing perusahaan kasebut dipecat ing babak paling anyar saka potongan kerja. Miturut profil LinkedIn, papat karyawan kasebut gabung karo perusahaan kasebut ing antarane November 2021 utawa Juli 2022.

Ing ngisor iki sawetara conto:

Harsh sing lulusan IIT saka Mandi kerja ing Amazon minangka Software Engineer. Dheweke dipecat sawise nem sasi gabung. Minangka profil, dheweke wis gabung karo perusahaan kasebut ing Juli 2022.

Nuduhake ing profil resmi, dheweke kandha, “Hai kabeh, Aku ora pengin miwiti 2023 babagan iki. Nanging minangka bagean saka PHK amazon, tugasku bubar bubar. Aku lulus saka IIT Mandi minangka jurusan BTech CSE.”

Dheweke ujar manawa dheweke kudu sinau katrampilan anyar lan tuwuh dadi Software Enginee.

“Sanajan wektu ing Amazon cendhak, aku ngucapke matur nuwun kanggo kesempatan sing aku entuk sinau katrampilan anyar lan tuwuh dadi Software Engineer. Ing 6 wulan iki, aku kerja ing tumpukan teknologi berbasis Java ing arsitektur AWS kanthi lengkap lan uga entuk tangan. pengalaman karo ReactJS, AWS Lambda, EC2, VPC, API Gateway, alur kerja orkestrator lan weker kinerja, kang wrote.

Dheweke ujar manawa dheweke sinau cepet lan aktif golek kesempatan ing backend, frontend lan pangembangan tumpukan lengkap.

“Aku sinau cepet lan aku uga wis kerja ing tumpukan liyane kaya nodejs, .NET, django, flask, tensorflow lan pytorch kanggo proyekku.”

“Aku aktif nggoleki kesempatan kerja ing tumpukan lengkap / Backend / Frontend Development. Aku siyap pindhah lan bisa gabung wiwit minggu pisanan Februari. Yen sampeyan nemokake kesempatan kerja sing cocog, kabari aku. Siap ngobrol yen sampeyan duwe saran uga, “ujare.

Lulusan IIT liyane saka Hyderabad, Aman Agarwal kena pengaruh amarga PHK anyar ing perusahaan kasebut. Dheweke gabung karo Amazon ing Nopember 2021 lan kerja dadi insinyur pangembangan Software ing Gurugaon. Ing kiriman kasebut, dheweke ujar manawa dheweke aktif golek kesempatan anyar ing Pengembangan Perangkat Lunak / backend / fullstack / frontend lan uga bisa langsung gabung.

Lulusan NIT Garima Singh uga dipecat tanggal 11 Januari. Dheweke lulusan Ilmu Komputer lan Teknik saka Institut Teknologi Nasional, Patna. Minangka profil dheweke, dheweke kerja minangka bagean saka Last Mile Organization ing Amazon wiwit Juli 2022 – Januari 2023 minangka SDE-1 full-time. Sadurunge, dheweke kerja minangka intern SDE wiwit Januari 2022 – Juni 2022 ing tim sing padha.

“Aku nampa hadiah santa rahasia pisanan saka Amazon tanggal 11 Jan. Sayange, aku uga kena pengaruh saka PHK massal sing kedadeyan ing Amazon saiki ora ana salahku, “dheweke nulis.

“Tujuan singkatku karo Amazon wis dadi rollercoaster kanthi sinau sing apik lan kontribusi sing dhuwur. Sajrone setahun kepungkur, aku entuk keahlian ing AWS, React, Javascript, Java, Typescript lan macem-macem konsep desain sistem. Aku nganggep aku minangka pemecah masalah sing apik lan sinau cepet lan bakal cepet munggah ing tumpukan teknologi anyar kanthi cepet, “dheweke nulis.

Dheweke uga nggolek kesempatan menyang Pengembangan Perangkat Lunak / tumpukan lengkap / backend / frontend lan bisa gabung wiwit Februari 2023.

“Kajaba saka aspek teknis, aku uga melu akeh karya organisasi, ngembangake akeh komunitas coding lan klub wiwit awal. Salajengipun, aku pas banget karo lingkungan lan nambahake macem-macem tim, lan riset nuduhake manawa keragaman asring nggawe tim sing luwih apik lan sukses, “dheweke nulis.

Lulusan NIT liyane sing ndeleng jabatan sing luwih cendhek ing perusahaan yaiku Rajan Arora. Arora lulus saka NIT Jalandar ing wulan Juni 2022. Miturut profil LinkedIn, Arora makarya minangka bagean saka Organisasi Registration Fixed (Seller Central) ing Amazon wiwit Juli 2022-Januari 2023 minangka SDE-1 full-time lan wiwit Januari 2022-Juni 2022 minangka SDE Intern ing tim sing padha.

Dheweke nambahake manawa wektu cendhak ing Amazon yaiku numpak rollercoster kanthi sinau sing apik lan kontribusi sing dhuwur.

“Sajrone setahun kepungkur, aku entuk keahlian ing Spring, Javascript, Java, Typescript lan macem-macem konsep desain sistem. Aku nganggep aku minangka pemecah masalah sing apik sing uga nuduhake profil codingku (Pakar ing codeforces Knight ing Leetcode, lan bintang 5 ing codechef) lan sinau cepet lan bakal cepet munggah ing tumpukan teknologi anyar, “dheweke nulis ing kirimane.

Kanggo kesempatan luwih lanjut, dheweke nulis, “Aku aktif nggoleki kesempatan sabanjure ing Pengembangan Perangkat Lunak / tumpukan lengkap / backend / frontend lan bisa langsung gabung. Preferensi lokasiku yaiku Delhi NCR nanging bisa pindhah menyang ngendi wae sing dibutuhake.

Sauntara kuwi, CEO Jassy negesake manawa amarga akeh tenaga kerja sajrone pandemi, kahanan kasebut kedadeyan lan mula, dheweke kudu ngeculake ewonan karyawan. “Tinjauan taun iki luwih angel amarga ekonomi sing ora mesthi lan kita wis nyewa kanthi cepet sajrone sawetara taun kepungkur,” ujare CEO Amazon ing blogpost resmi.

“Kita rencana ngilangi luwih saka 18.000 peran. Sawetara tim kena pengaruh; Nanging, mayoritas penghapusan peran ana ing Toko Amazon lan organisasi PXT, “tulis Jassy.

Nanging, karyawan sing kena pengaruh bakal diwenehi gaji pesangon, tunjangan kesehatan, lan dhukungan liyane sing dibutuhake kanggo karyawan sing kena pengaruh. “Kita kerja kanggo ndhukung wong-wong sing kena pengaruh lan nyedhiyakake paket sing kalebu pembayaran pemisahan, keuntungan asuransi kesehatan transisi, lan dhukungan penempatan kerja eksternal,” ujare.

Perusahaan kasebut wis miwiti proses PHK ing Nopember 2022 lan wis ujar manawa bakal ana luwih akeh pemotongan kerja, kira-kira udakara 10,000, kalebu ing divisi ritel lan sumber daya manusia.

Minangka laporan India Today, pemberhentian wis tekan pirang-pirang departemen sing beroperasi saka India, ing kantor ing Bengaluru, Gurugram, lan liya-liyane. Tim sing nggawe kerugian paling akeh kena pengaruh. Antarane karyawan sing dicopot yaiku karyawan sing anyar lan berpengalaman.

Nyekel kabeh Warta Bisnis, Warta Pasar, Acara Berita lan Kabar Paling Anyar ing Live Mint. Download Aplikasi Warta Mint kanggo entuk Pembaruan Pasar Saben.

Luwih Kurang

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *