Amazon Warning Staff Aja Nuduhake Informasi Rahasia karo ChatGPT

  • Pengacara Amazon ngelingake karyawan babagan nuduhake informasi rahasia perusahaan karo ChatGPT.
  • Karyawan Amazon pengin digunakake kanggo kerja amarga nambah produktivitas.
  • OpenAI, produsen ChatGPT, ora transparan babagan cara nggunakake informasi rahasia perusahaan, ujare ahli.

Pungkasan wulan, saluran Slack internal ing Amazon rame karo pitakonan karyawan babagan ChatGPT, alat intelijen buatan sing nyerang jagad teknologi wiwit diluncurake ing pungkasan November.

Sawetara takon apa Amazon duwe pandhuan resmi babagan nggunakake ChatGPT ing piranti kerja. Wong liya kepingin weruh yen malah diijini nggunakake alat AI kanggo kerja. Siji wong njaluk unit maya Layanan Web Amazon supaya nerbitake posisi kasebut babagan “panggunaan alat AI generatif sing bisa ditampa,” kaya ChatGPT.

Ora suwe, pengacara perusahaan Amazon mlebu. Dheweke ngelingake karyawan supaya ora menehi ChatGPT karo “informasi rahasia Amazon (kalebu kode Amazon sing lagi digunakake),” miturut gambar pesen sing katon dening Insider.

Pengacara, penasihat perusahaan senior ing Amazon, nyaranake karyawan ngetutake kabijakan konflik kepentingan lan rahasia perusahaan amarga ana “kasus” tanggapan ChatGPT sing padha karo data Amazon internal.

“Iki penting amarga input sampeyan bisa digunakake minangka data latihan kanggo pengulangan luwih saka ChatGPT, lan kita ora pengin output kasebut kalebu utawa meh padha karo informasi rahasia kita (lan aku wis ndeleng kedadeyan sing outpute cocog karo materi sing wis ana). ),” tulis pengacara kasebut.

Ijol-ijolan kasebut nggambarake salah sawijining masalah etika anyar sing muncul minangka akibat saka tiba-tiba ChatGPT, alat AI percakapan sing bisa nanggapi panjaluk kanthi jawaban sing jelas lan cerdas. Proliferasi kanthi cepet duweni potensi kanggo ngunggahake pirang-pirang industri, ing media, akademisi, lan perawatan kesehatan, nyebabake upaya sing nggegirisi kanggo ngatasi kasus panggunaan chatbot lan akibate.

Pitakonan babagan carane informasi rahasia perusahaan dituduhake karo ChatGPT lan apa sing ditindakake dening OpenAI, panyipta alat AI, bisa dadi masalah sing bakal ditindakake. Penting banget kanggo Amazon amarga pesaing utama Microsoft wis nandur modal akeh ing OpenAI, kalebu pendanaan anyar minggu iki sing dilaporake gunggunge $ 10 milyar.

“OpenAI adoh saka transparan babagan cara nggunakake data kasebut, nanging yen dilebokake dadi data latihan, aku ngarepake perusahaan bakal kepengin weruh: Sawise sawetara wulan nggunakake ChatGPT, apa bisa ngekstrak informasi perusahaan pribadi kanthi cerdas. panjaluk sing digawe?” ujare Emily Bender, sing mulang linguistik komputasi ing Universitas Washington.

Juru bicara Amazon ora nanggapi panjaluk komentar. Wakil OpenAI nuding menyang kaca FAQ ChatGPT kanggo pitakon babagan data lan kabijakan privasi.

Sawetara staf Amazon wis nggunakake ChatGPT minangka ‘asisten coding’

Amazon wis sijine ing sawetara guardrails internal kanggo ChatGPT. Contone, nalika karyawan nggunakake piranti kerja kanggo pindhah menyang situs web ChatGPT, pesen peringatan muncul, ujar manawa dheweke bakal ngunjungi layanan pihak katelu sing “bisa uga ora disetujoni kanggo nggunakake Amazon Security,” miturut gambar. katon dening Insider.

Karyawan ing saluran Slack ujar manawa bisa ngliwati pesen kasebut kanthi mung ngeklik tab “Ngakoni”. Staff nyangka pop-up bebaya ana kanggo nyegah karyawan nempelake informasi rahasia menyang ChatGPT, utamane amarga durung weruh kabijakan perusahaan babagan panggunaan internal.

Nanging, sawetara wong Amazon wis nggunakake alat AI minangka “asisten coding” piranti lunak kanthi njaluk supaya bisa nambah garis kode internal, miturut pesen Slack sing katon dening Insider.

“Aku rumangsa apik banget yen bisa nggunakake iki langsung,” tulis siji wong ing saluran Slack. “Dadi pandhuan apa wae bakal apik banget.”

‘Loro wedi lan bungah’

Pegawe liyane ujar manawa dheweke nuduhake karo ChatGPT sawetara pitakonan wawancara Amazon kanggo posisi coding sing mbukak. Model kasebut menehi solusi sing bener kanggo sawetara pitakon teknis kasebut, miturut kiriman karyawan ing Slack.

“Aku wedi lan bungah kanggo ndeleng apa pengaruhe babagan cara kita nindakake wawancara coding,” tulis staf iki ing Slack.

Sakabèhé, karyawan Amazon ing saluran Slack bungah babagan potensial ChatGPT, lan kepingin weruh apa Amazon nggarap produk sing saingan.

Pengacara perusahaan sing ngelingake karyawan babagan nggunakake ChatGPT ujar manawa Amazon ngembangake “teknologi sing padha,” kanthi nyebutake asisten swara Alexa lan layanan rekomendasi kode CodeWhisperer.

Salah sawijining karyawan AWS nulis manawa tim Dhukungan Perusahaan bubar miwiti klompok kerja cilik kanthi internal kanggo “ngerti pengaruh AI obrolan canggih ing bisnis kita,” miturut pesen Slack. Panliten kasebut ngandharake yen ChatGPT “nindakake tugas sing apik banget” kanggo mangsuli pitakon dhukungan AWS, kalebu sing angel kaya ngatasi masalah database Aurora. Iku uga “apik” kanggo nggawe materi latihan kanggo ujian AWS Certified Cloud Architect lan “apik banget” kanggo nggayuh tujuan perusahaan pelanggan, pesen karyawan Slack nyatakake.

‘Adoh saka transparan’

Panggunaan ChatGPT sing tambah akeh ing karya nggawe pitakonan serius babagan carane OpenAI ngrancang nggunakake materi sing dienggo bareng karo alat AI, miturut Bender saka Universitas Washington.

Katentuan layanan OpenAI mbutuhake pangguna setuju manawa perusahaan bisa nggunakake kabeh input lan output sing digawe dening pangguna lan ChatGPT. Uga ujar manawa mbusak kabeh informasi sing bisa dingerteni pribadi (PII) saka data sing digunakake.

Bender ujar manawa angel ndeleng kepiye OpenAI “sampeyan” ngenali lan mbusak informasi pribadhi, amarga skala ChatGPT sing berkembang kanthi cepet – iku nyabrang 1 yuta kedhaftar ing minggu peluncuran. Sing luwih penting, properti intelektual perusahaan kemungkinan dudu bagean saka apa sing ditetepake ing PII, ujare Bender.

Kanggo karyawan Amazon, privasi data katon paling ora kuwatir. Dheweke ujar manawa nggunakake chatbot ing karya wis nyebabake “10x produktivitas,” lan akeh sing nyatakake kepinginan kanggo gabung karo tim internal ngembangake layanan sing padha.

“Yen ana inisiatif saiki kanggo mbangun layanan sing padha, aku bakal kepengin nggawe wektu kanggo mbantu mbangun yen perlu,” salah sawijining karyawan nulis ing Slack.

Apa sampeyan kerja ing Amazon? entuk tip?

Hubungi wartawan Eugene Kim liwat aplikasi olahpesen sing dienkripsi Signal utawa Telegram (+1-650-942-3061) utawa email (ekim@insider.com). Tekan metu nggunakake piranti nonwork. Priksa pandhuan sumber Insider kanggo tips liyane babagan nuduhake informasi kanthi aman.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *