Ana app kanggo iku – El Estoque

Amanjyoti Mridha:

Minat senior Amanjyoti Mridha ing coding wiwit ing SD, nanging dheweke wiwit “serius nyelidiki subjek” semester kapindho ing taun anyar. Liwat kursus online kuliah, Mridha dadi kasengsem ing ide supaya bisa kode lan ngrancang aplikasi.

Nalika Mridha nggawe sawetara aplikasi nalika sekolah menengah, dheweke nerangake yen dheweke “ora bisa adoh banget” ing proses coding amarga kawruh sing winates ing wektu kasebut. Kepengin nyoba maneh, Mridha wiwit nggawe aplikasi game tembung sing diarani Word Find ing sekolah menengah, amarga dheweke “seneng banget main game tembung.”

Aplikasi Mridha Word Find nantang pangguna kanggo nggawe akeh tembung kanthi enem huruf. Foto dening Amanjyoti Mridha

Miturut Mridha, Word Find minangka game sing menehi pangguna enem huruf acak lan nantang pangguna kanggo nggawe akeh tembung saka tembung kasebut. Saben tembung nduweni skor unik adhedhasar kangelan, lan tujuane pangguna kanggo maksimalake skor. Nggawe game kasebut diwiwiti saka ide babagan “kepengin game kasebut [look] lan fungsine.”

“Aku [started by] nggawe tingkat lan nggabungake panggilan API asinkron supaya app bakal bisa nggunakake kamus online kanggo [word] definisi,” ujare Mridha. “[Next]Aku miwiti [making] kaca ngarep [so] iku bakal [direct users] menyang kaca game, [and after that]Aku terus-terusan olahan grafis [and] digawe [the app] katon luwih apik.”

Mridha njlentrehake, salah sawijine ancas sajrone proses nggawe Word Find yaiku “mesthekake yen [the app] ora nggunakake kakehan RAM saka [a user’s] telpon.” Diwatesi dening telpon dhewe – kang lawas lan ora duwe akeh daya komputerisasi – Mridha ngandika gaweyan kanggo nggawe manawa app bisa pas ing telpon lan mbukak lancar.

Mridha nulis atusan baris kode kanggo nggawe Word Find. Foto dening Amanjyoti Mridha

Mridha luwih nerangake yen dheweke wis nggawe kemajuan ing nggawe Word Find, lan saiki lagi nggoleki pangguna eksternal kanggo nyoba aplikasine. Dheweke rencana nerbitake aplikasi kasebut ing Playstore ing pungkasan semester pertama, lan nalika proses nggawe Word Find rampung, Mridha ujar manawa pengalaman umume nggawe aplikasi kasebut positif.

“Iku biasane pengalaman sinau,” ujare Mridha. “Bagian sing paling aku seneng yaiku mbangun ‘mburi mburi’ [of the app], [such as] nggawe tingkat game lan nelpon API. [Doing that] maringi kula kaweruh menyang [topics] sing aku golek menarik lan mengko ketemu migunani kanggo liyane [outside of] nggawe aplikasi.”

Paarth Mishra:

Junior Paarth Mishra melu nggawe aplikasi internal kanggo klub Robotika. Dheweke nerangake manawa aplikasi kasebut digunakake sajrone kompetisi Robotika, ing ngendi iku penting kanggo tim kanggo ngumpulake data babagan robot tim lawan.

“Nalika liyane [teams] lagi muter, wong [on our team] nonton pertandhingan lan ngumpulake data babagan tim liyane [robots],” ujare Mishra. “[Then they] input data menyang app, lan [the app] transports data sing kanggo database, ngendi [it] nganalisa pagelaran saka [other] tim [to] ndeleng endi sing arep kita gawe bareng.”

Aplikasi scouting wis dikembangake sawetara taun, miturut Mishra, lan wiwitane digawe kanggo ngotomatisasi proses ngumpulake data lan nggambarake. Mishra nyatakake yen cara kasebut nggunakake “sumber daya sing luwih sithik lan [is] luwih trep tinimbang nulis informasi ing kertas, sing [was how] wong-wong biyen padha nglakoni.”

Mishra nuduhake yen keterlibatan ing proses pangembangan bertahap: pisanan, dheweke nampa instruksi saka anggota klub sing sadurunge kerja nggawe aplikasi kasebut, lan ditugasake proyek cilik kanggo mbangun aplikasi kasebut. Nalika dheweke entuk kapercayan babagan katrampilane, Mishra pindhah menyang nggarap bagean gedhe ing aplikasi kasebut.

Mishra elinga yen dheweke kudu sinau babagan nggunakake Pustaka Javascript nalika mbantu nggawe app. Dheweke nerangake manawa nggunakake perpustakaan Javascript mbantu dheweke nyebarake aplikasi kasebut menyang platform iOS lan Android, sing luwih trep tinimbang kudu menehi kode kanggo rong platform kasebut kanthi kapisah. Nanging, nggunakake perpustakaan teka karo plethora masalah. Mishra ujar manawa ana kedadeyan kode aplikasi kasebut ora konsisten karo prilaku ing platform iOS lan Android.

Graphic by Minjae Kang

“Sampeyan kudu nemokake inkonsistensi kasebut dhewe lan nyoba ndandani,” ujare Mishra. “Iki mbutuhake tes sing akeh, lan kadhangkala ana masalah sing ora dikarepake sing bakal muncul nalika sampeyan nggunakake aplikasi kasebut sajrone kompetisi. Yen ngono [happens]sampeyan kudu nggarap app [on the spot] lan gawe nganyari kanthi cepet kanggo nggawe kabeh [work again] lancar.”

Nalika app scouting saiki bisa digunakake kanthi lengkap, Mishra ujar manawa dheweke bakal terus melu nambah aplikasi kasebut supaya bisa digunakake ing Robotika.

“[The app] punika tansah [a] karya ing proses amarga saben taun ana turnamen anyar, supaya kita kudu [adjust] panggunaan app kanggo [each] turnamen,” ujare Mishra. “[Overall]aku [was able to] sinau babagan konsep tartamtu sing digunakake ing app. Padha konsep cantik kelangan lan aku seneng sinau bab [them].”

Sooraj Vydyanathan:

Taun SMP, saiki senior Sooraj Vydyanathan miwiti proses coding Meally, aplikasi sing fokus kanggo mbantu pangguna nyumbang panganan menyang bank panganan. Liwat aplikasi kasebut, pangguna bisa njupuk gambar panganan sing pengin disumbangake, lan sawise aplikasi kasebut nganalisa gambar kasebut lan nemtokake kualitas panganan – kanggo ndeleng manawa cocog kanggo disumbang utawa ora – menehi informasi babagan bank-bank panganan ing cedhak lokasi pangguna.

Vydyanathan ujar manawa inspirasi kanggo Meally asale saka minate babagan owah-owahan iklim lan efek sing bisa ditindakake sajrone umure. Amarga kepingin weruh apa sing bisa ditindakake kanggo nglawan owah-owahan iklim, Vydyanathan pungkasane mutusake nggawe aplikasi sing bisa ngatasi masalah sampah panganan.

Aplikasi Vydyanathan, Meally mindai panganan sing dikarepake pangguna lan menehi informasi babagan bank panganan sing cedhak. Foto dening Sooraj Vydyanathan

“Wong-wong bisa uga ora ngerti babagan panganan sing bisa disumbang lan ing ngendi dheweke bisa nyumbang,” ujare Vydyanathan. “Dheweke bisa uga [also] ora duwe wektu utawa [information] kanggo bener metu lan nyumbang pangan sing. kuwi [an issue] Aku bisa nindakake soko liwat [creating] Jajanan.”

Kanggo Vydyanathan, langkah pisanan nggawe Meally yaiku nggawe ringkesan informasi umum siji-kaca babagan app, kayata fungsi lan target pamirsa.

“[I think about] carane [the summary would] swara kanggo konsumen, “ujare Vydyanathan. “[The summary] mbantu sampeyan nggawe manawa [the app] iku layak konsumen, [because] sampeyan ora pengin miwiti ing [long] proses [of making the app]banjur elinga yen apa sing wis ditindakake iku ora ana gunane utawa ora ana gunane.”

Vydyanathan nerangake yen dheweke ngliwati sawetara langkah kanggo mbangun Meally, kayata nggawe antarmuka pangguna lan kerja sama karo bank pangan kanggo nambah aksesibilitas aplikasi kasebut. Sajrone proses coding app, Vydyanathan nyatakake yen salah sawijining kesulitan sing diadhepi yaiku kudu nimbang saben tumindak cilik sing bisa ditindakake pangguna nalika nggunakake aplikasi kasebut lan nggabungake kode kasebut.

Graphic by Minjae Kang

“Sampeyan kudu mbayangno kabeh saka sisih pangguna,” ujare Vydyanathan. “[For example]mbayangno carane pangguna arep [use] tombol sing digawe, [or] carane padha bakal [think of] teks sing sijine ing layar. Mbayangno samubarang kanthi cara kasebut, tinimbang ndeleng dhewe [perspective]iku sing ndadekake app gedhe, lan sing aku kudu sinau [to do].”

Sanajan ana kangelan, Vydyanathan mbandhingake coding Meally kanggo sinau numpak sepedha – dheweke nerangake manawa wong “[learn how to] nunggang sepeda, [they] bener-bener bisa seneng-seneng nalika nunggang.” Kajaba iku, yen dheweke “tekan tingkat ngendi [he] bisa [code the app] kanthi gampang,” Vydyanathan nyatakake yen dheweke mung bisa nulis kode kanggo nggawe “gagasane dadi kasunyatan, [and] kabeh dadi luwih gampang lan luwih nyenengake.”

Vydyanathan ngrancang nerbitake aplikasi kasebut menyang toko aplikasi iOS, ngarep-arep bisa nggayuh pamirsa sing akeh kanthi nindakake.

“[I want] Meally kanggo tekan wong sing uga ing pinggiran nyumbang, nanging [might not] duwe penak saka [doing] iku,” ujare Vydyanathan. “[I hope] wong [can] entuk manfaat saka informasi [Meally] nyedhiyakake.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *