Ana Mung Ora Cukup Terapis Kanggo Ngubengi, Data Nuduhake –

Nalika panjaluk kesehatan mental saya mundhak, sing golek perawatan kepeksa dadi luwih kreatif.


Kesehatan mental minangka masalah sing penting ing Amerika Serikat, kanthi siji saka limang wong diwasa ngalami penyakit mental ing taun apa wae. Bocah-bocah uga nandhang sangsara, kanthi Gedung Putih nuduhake kenaikan tingkat depresi, kuatir, lan pikiran bunuh diri ing antarane bocah-bocah minangka “krisis kesehatan mental sing durung tau ana sadurunge.” Sanajan panjaluk layanan kesehatan mental saya tambah akeh, akeh wong sing ora bisa nemokake janjian mbukak karo panyedhiya. Ana mung ora cukup terapi kanggo nyukupi kabutuhan.

Asosiasi Kolej Kedokteran Amerika wis nglaporake manawa ora cukup panyedhiya kesehatan mental kanggo nyukupi panjaluke sing mbutuhake pitulungan. Analisis 2018 nemokake manawa tenaga kerja psikiater nyuda lan bisa mudhun nganti 31,000 mung sajrone rong taun.

Foto dening studio cottonbro saka Pexels

Jody Baumstein, ahli terapi sing dilisensi kanggo Perawatan Kesehatan Anak saka Atlanta Strong4Life, nerangake manawa akeh wong sing berjuang golek layanan kesehatan mental amarga ora ngerti babagan pilihan sing kasedhiya lan cara ngakses. Baumstein menehi saran marang wong-wong sing ngupaya perawatan kesehatan mental supaya ora mbatesi telusuran mung kanggo psikiater lan psikolog lan nimbang opsi liyane kayata buruh sosial klinis sing dilisensi, penasihat profesional sing dilisensi, lan terapi perkawinan lan kulawarga sing dilisensi. Direktori online bisa dadi sumber sing migunani kanggo nemokake panyedhiya kesehatan mental ing wilayah tartamtu. Sawetara majikan bisa menehi keuntungan kesehatan mental jangka pendek gratis, lan panyedhiya pribadi bisa uga duwe intern klinis sing bisa menehi perawatan kanthi biaya sing luwih murah. Sampeyan uga kudu ngrembug opsi karo panyedhiya asuransi, panyedhiya perawatan primer, utawa dokter anak, amarga bisa uga ngrujuk individu menyang layanan kesehatan mental.

Nalika jumlah profesional sing kasedhiya diwatesi, pilihan kasebut kudu nggedhekake telusuran. Sapa wae sing mbutuhake dhukungan kesehatan mental uga kudu ngakses sumber daya online gratis lan hubungi anggota kulawarga sing dipercaya, kanca, utawa malah hotline krisis kanggo dhukungan nalika nggoleki perawatan sing luwih dawa.

Saliyane ngembangake telusuran kanggo nyakup macem-macem jinis panyedhiya kesehatan mental, ana strategi liyane sing bisa digunakake kanggo nemokake janjian sing mbukak. Siji pilihan yaiku nimbang sesi terapi virtual, sing bisa ditindakake liwat telpon utawa liwat konferensi video. Iki bisa migunani utamane kanggo wong sing manggon ing deso utawa duwe mobilitas winates. Akeh panyedhiya kesehatan mental saiki nawakake teleterapi minangka pilihan, lan perusahaan asuransi bisa nutupi sesi kasebut kaya sing bakal ditindakake kanthi janjian.

Pilihan liyane yaiku nyedhaki klinik kesehatan mental utawa pusat komunitas, sing bisa uga duwe dhaptar tunggu sing luwih dawa nanging nawakake biaya skala geser utawa layanan gratis kanggo sing butuh. Sumber daya komunitas kayata iki bisa migunani kanggo wong sing ora diasuransiake utawa duwe jangkoan asuransi winates.

Sampeyan uga penting kanggo elinga yen perawatan kesehatan mental dudu solusi siji-ukuran-cocok-kabeh lan nemokake panyedhiya utawa rencana perawatan sing tepat bisa uga mbutuhake sawetara wektu. Patents ngirim ora pundung yen padha kangelan nemokake janjian mbukak karo panyedhiya pisanan sing katon kanggo cocog karo kabutuhan. Kemungkinan ana liyane sing uga bisa nyedhiyakake layanan sing nyukupi. Pungkasane, kunci kanggo nemokake perawatan kesehatan mental yaiku dadi proaktif lan terus-terusan nalika ora cukup panyedhiya kanggo nyukupi panjaluk.

Sumber:

Terapis ujar manawa ora bisa nyukupi panjaluk sing dhuwur minangka kuatir, detekanan laundry

Kekurangan psikiater sing saya akeh lan panjaluk sing akeh banget kanggo layanan kesehatan mental

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *