“Ana sawetara kesempatan ing 2023 kanggo wiwitan.”

“Ana sawetara kesempatan ing 2023 kanggo wiwitan,” ujare Boaz Peer, Direktur Senior ing Qualcomm Ventures. “AI umume lan generatif AI sing dadi buzz paling anyar ing industri VC bakal narik kawigaten para investor ing 2023.”

Sektor teknologi katon ana krisis, nanging ana akeh industri sing nuduhake daya tahan lan potensial nalika kita maju sajrone taun. “Kombinasi AI lan teknologi liyane kaya IoT, robotika, ritel, manufaktur, energi, lan rantai pasokan uga menarik,” ujare Peer. “Kedewasaan sawetara teknologi kasebut kanthi tujuan kanggo nyepetake jurang antarane jagad digital lan fisik liwat otomatisasi, optimasi, lan hemat biaya ngenalake kesempatan sing apik kanggo wiwitan.”

1 Ndeleng galeri

Qualcomm Ventures Boaz Peer

Boaz Peer, Direktur Senior ing Qualcomm Ventures

(Foto: Inbal Marmari )

Jeneng Dana / Dana: Qualcomm Ventures
Jumlah total dana: $2 milyar ing manajemen; liwat 150 perusahaan portofolio aktif
Mitra (ing Israel): Merav Weinryb, Boaz Peer, Michelle Taycher-Nishry
Perusahaan portofolio terkenal/pilih (aktif): Wiliot, Tytocare, Flolive, Shopic, Coretigo, Game Resolusi, JoyTunes, Mesin Kuantum, Weka.IO, Tabnine, echo3D, mitra ekuitas i3, Scylla DB
Keluar sing penting: SentinelOne, Waze, Prospera, CyberX, Ravello, Cellwize, Wilocity, Magisto, Crazy Labs

Peer gabung karo CTech minangka bagean saka seri Survey VC 2022 kanggo nuduhake ramalane kanggo taun ngarep.

Yen 2020 minangka taun pandhemen, lan 2021 minangka taun rekaman, kepiye sampeyan nemtokake 2022 ing sektor VC?

2022, lan utamane ing setengah taun kaping 2, nggambarake owah-owahan lingkungan makro-ekonomi lan minangka taun “bali menyang kasunyatan” sawise 2021 sing dadi outlier.

Tambah cepet saka tingkat kapentingan ing AS, Eropah, lan Israel dening bank-bank sentral, ngarahke kanggo ngurangi inflasi dhuwur, wis impact langsung pinunjul ing Nilai pasar umum lan mengko pasar VC, utamané ing pungkasan-tataran perusahaan nanging ora mung. wong-wong mau.

Investor luwih nandheske metrik bisnis dhasar saliyane kanggo tingkat wutah sing akeh fokus ing 2021. Efisiensi, fokus, lan dalan kanggo untung dadi luwih penting amarga akses menyang ibukutha lan bar kanggo mundhakaken luwih dhuwur.

Sapa sing menang gedhe ing 2022 lan kenapa?

Pemenang gedhe yaiku sing mbuktekake manawa produk kasebut minangka obat penghilang rasa sakit lan dudu vitamin. Iki minangka sing nuduhake manawa dheweke duwe pasar produk sing jelas lan keunggulan kompetitif, dadi sanajan para pelanggan nyuda anggaran, dheweke terus nggunakake lan mbayar produke.

Saka perspektif finansial, sing menang gedhe yaiku startup sing ngasilake dhuwit sing akeh ing taun 2021 lan sajrone separo pisanan taun 2022, nanging ngerti yen lingkungan bisa diganti kanthi cepet, mula bisa ngatur tingkat pembakaran kanthi ati-ati lan bisa uga ora perlu nambah maneh. sabanjure 18 sasi.

Sapa sing kapitunan gedhe ing 2022 lan kenapa?

Wong-wong sing kapitunan gedhe yaiku wong-wong sing ngunggahake dhuwit akeh ing regane mundhak lan ora ngawasi tingkat kobongan, fokus utamane ing wutah, lan ngorbanake metrik penting liyane kayata ekonomi unit, efisiensi penjualan, lsp.

Iki saiki kudu nyuda biaya kanthi dramatis kanggo nambah landasan pacu lan bakal ngasilake dhuwit kanthi regane murah sing nggambarake lingkungan pasar sing diatur.

Apa sing dikarepake ing sektor VC ing 2023?

Aku percaya yen 2023 bakal ngetutake separo kaping 2 2022 babagan fokus panggung, tegese luwih sithik investasi ing perusahaan tahap pungkasan lan luwih akeh ing tahap awal.

Perusahaan tahap awal sing lair ing krisis kudu ngatur dhuwit kanthi luwih ati-ati. Kajaba iku, butuh wektu kanggo ngembangake produke supaya yen wis siyap adol sajrone 18-24 wulan, pasar bisa uga ana ing papan sing beda.

Perusahaan tahap pungkasan bisa uga bakal terus nyetel biaya lan nyoba nambah landasan pacu lan akeh sing ora bakal golek dana kajaba ora duwe pilihan liyane. Kita bakal weruh luwih akeh babagan iki ing paruh kaping 2 2023 lan 2024.

Ing Qualcomm Ventures, kita bakal terus lan nandur modal global lan ing kabeh tahapan lan ora lungguh ing pager. Iki cocog kanggo investasi anyar lan investasi tindakake ing perusahaan portofolio kita.

Sanajan sentimen saiki banget negatif, krisis apa wae uga menehi kesempatan gedhe kanggo para pemula lan investor. Kita isih optimistis babagan pangembangan teknologi ing umum lan babagan pemandangan wiwitan Israel.

Apa pangolahan global bakal mengaruhi (positif lan negatif) pasar Israel?

Pasar global kena pengaruh banget dening tingkat bunga lan inflasi lan mesthine dening acara geopolitik. Teknologi dhuwur Israel duwe hubungan sing kuat karo kinerja pasar global.

Startups Israel adol menyang pasar global, lan amarga akeh perusahaan global saiki nyuda biaya, iki bakal nyebabake garis ndhuwur akeh startup sing adol.

Saka perspektif investasi, aku yakin sawetara investor manca sing ora duwe sejarah dawa babagan investasi VC ing umum lan khusus ing Israel bakal luwih ati-ati kanggo nandur modal ing kene.

Kepiye perusahaan sing beda-beda kudu nyiapake taun ngarep?

Startup ing kabeh tahapan kudu mesthekake yen efisien lan duwe dhuwit sing cukup kanggo nggayuh tonggak penting sabanjure.

Umume startup saiki nyuda biaya kanggo nambah landasan pacu, nanging asumsi liyane yaiku manawa akeh startup bakal ngalami wutah sing luwih alon ing revenue lan garis ndhuwur sing luwih murah, mula iki kudu digambarake ing perencanaan anggaran lan mbutuhake pengambilan keputusan sing wicaksana lan elastis. saindhenging taun.

Apa sing bakal dadi puluhan unicorn sing lair taun kepungkur?

Iku gumantung carane unicorns iki menang judhul iki.

Sing entuk regane iki sawise entuk bathi sing signifikan lan mbangun model bisnis sing lestari bakal njaga posisi utama.

Liyane sing mundhak adhedhasar pirang-pirang penghasilan sing dhuwur banget lan isih durung mbuktekake manawa bisa nggedhekake dodolan kanthi efisien, bisa uga kena pengaruh lan kudu nambah regane luwih murah.

Nanging, judhul unicorn pancen penting nalika metu utawa acara likuidasi dadi malah mudhun, sing dadi acara sing angel kanggo para pendiri lan investor sing wis ana, ora ateges perusahaan kasebut ora bisa pulih lan sukses yen nggawe. langkah sing bener kanggo nambah.

Sektor apa ing teknologi dhuwur sing kudu kita deleng ing taun ngarep – lan kenapa?

Ana sawetara kesempatan ing 2023 kanggo wiwitan.

AI umume lan generatif AI sing dadi buzz paling anyar ing industri VC bakal narik kawigaten para investor ing taun 2023.

Kombinasi AI lan teknologi liyane kaya IoT, robotika, ritel, manufaktur, energi, lan rantai pasokan uga menarik. Kedewasaan sawetara teknologi kasebut kanthi tujuan kanggo nyepetake jurang antarane jagad digital lan fisik liwat otomatisasi, optimasi, lan hemat biaya ngenalake kesempatan sing apik kanggo wiwitan.

Kajaba iku, kelestarian lan investasi sing gegandhengan karo teknologi iklim sing wis entuk daya tarik gedhe sajrone rong taun kepungkur bakal terus berkembang ing taun iki.

Kajaba iku, rilis piranti VR anyar lan piranti AR anyar sing dikarepake dening vendor anyar ing taun 2023, bisa uga nggawe kesempatan anyar kanggo wiwitan ing game, kasus panggunaan konsumen, lan solusi perusahaan.

HR: Apa PHK, sing wis kelakon lan sing bakal teka, mbantu ngatasi masalah sing dialami perusahaan sajrone 2-3 taun kepungkur?

Iki minangka crita kurva panjaluk sing prasaja. Wiwit saiki loro perusahaan teknologi gedhe lan startup sing wis diwasa nyuda biaya, mula bakal mbantu para startup tahap awal kanggo merekrut karyawan sing apik kanthi luwih gampang. Bakat paling apik mesthi entuk tawaran sing apik, nanging wong liya kudu kompromi nganti dinamika pasar ganti maneh.

Mesin Kuantum, Tabnine, echo3D, lan Shopic – perusahaan portofolio terkenal Qualcomm Ventures

Mesin Kuantum

Komputasi Kuantum: Mesin Kuantum wis dadi panyedhiya utama sistem kontrol lan operasi kanggo komputasi kuantum ing perusahaan lan pusat riset. Sajrone sawetara taun kepungkur, perusahaan wis ngembangake Platform Orkestrasi Kuantum kanthi tumpukan lengkap, kanthi solusi piranti lunak lan perangkat keras gabungan sing ngidini pendekatan anyar kanggo ngontrol lan ngoperasikake prosesor kuantum.

Pendiri: Dr. Itamar Sivan (CEO), Dr. Yonatan Cohen (CTO), Dr. Nissim Ofek (Chief Engineer)
taun ngadeg: 2018
Jumlah karyawan: 124

Tabnine

AI Generatif: Tabnine minangka asisten AI sing ningkatake kacepetan lan kualitas pangembangan piranti lunak kanthi dramatis. Digunakake dening luwih saka 1 yuta pangembang, Tabnine uga cocog kanggo perusahaan kanthi solusi pribadi, aman, lan tundhuk. Utamane, AI Tabnine bisa adaptasi lan bisa khusus kanggo njupuk pola pengkodean khusus pelanggan lan praktik paling apik.

Pendiri: Dror Weiss, Eran Yahav
Taun ngadeg: 2017
Jumlah karyawan: 30

echo3D

Metaverse/Cloud: echo3D minangka platform maya kanggo manajemen aset 3D sing nyedhiyakake alat lan infrastruktur jaringan kanggo pangembang kanggo mbangun aplikasi lan game 3D/AR/VR lan Metaverse. echo3D nglayani luwih saka 40.000 pangembang nggunakake SDK kanggo nggawe pengalaman 3D wektu nyata kanggo game, AR / VR, eCommerce, hiburan, pelatihan, lan liya-liyane.

Pendiri: Alon Grinshpoon, Koren Grinshpoon, Ben Pedazur
Taun ngadeg: 2018
Jumlah karyawan: 11

Shopic

Eceran: Produk Shopic minangka piranti clip-on adhedhasar visi komputer sing ngowahi keranjang blanja biasa dadi keranjang cerdas, lan wis akeh disebarake ing toko eceran ing saindenging jagad. Iki ngowahi pengalaman eceran, kanggo para pembeli lan pengecer, kanthi nggawe pengalaman blanja sing kurang gesekan, pribadi banget, lan interaktif kanthi lengkap ing supermarket bata-lan-mortir. Nggawa kaluwihan perdagangan online menyang toko fisik, lan mbantu para bakul ngoptimalake manajemen toko kanthi analytics data digital.

Pendhiri: Raz Golan, CEO, Eran Kravitz, CTO
Taun ngadeg: 2014
Jumlah karyawan: 78

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *