Anand Nergunam, Zoho Corp babagan pentinge & keuntungan utama pangembangan aplikasi Tanpa Server kanggo CIO, CIO News, ET CIO

Miturut Anand Nergunam

Tanpa server minangka “Uber komputasi awan” – ngganti cara aplikasi dibangun lan disebarake. Kaya carane sampeyan nyewa taksi mung nalika sampeyan kudu menyang ngendi wae, tanpa server ngidini sampeyan nggunakake sumber daya awan sing larang mung nalika sampeyan butuh.

Ukuran pasar arsitektur tanpa server global dijangkepi bakal tuwuh dadi $21.1B USD ing taun 2025. Tanpa server wis ngganti cara admin IT lan tim DevOps internal ngunggahake kegiatan sing bola-bali dhasar, kayata patching, provisioning, lan pemantauan. Iki mbebasake tim lan pangembang DevOps saka ngganggu infrastruktur backend. Nanging, pangembang mung fokus ing logika bisnis nalika mbangun aplikasi sing paling apik.

Apa maneh-amarga umume kasus panggunaan ing sekitar pangembangan aplikasi kalebu pola panggunaan sumber daya sing ora linier-rega mbayar saben panggunaan kanthi nyata nyuda biaya total kepemilikan (TCO).

Apa serverless?

Isih ana server tanpa server-mung ngatur server kasebut dudu tanggung jawab sampeyan. Dadi tanggung jawab panyedhiya layanan awan: server, piranti lunak, alat, serep lan skala, et al., teka karo platform kasebut.

Komputasi tanpa server nduweni tujuan kanggo abstrak manajemen server lan keputusan infrastruktur tingkat rendah adoh saka pangembang. Aplikasi mula bisa dikembangake tanpa kuwatir babagan penyediaan, pemantauan lan skala server. Alokasi sumber daya dikelola dening panyedhiya awan tinimbang arsitek aplikasi.

Platform tanpa server duwe rong komponen utama:

  • FaaS- Fungsi minangka layanan nyedhiyakake otot komputasi nalika lelungan, kanggo mbukak fungsi sing dirancang dening pangguna. Iki minangka struktur coding sing digawe khusus kanggo nglakokake kode.
  • BaaS – Backend minangka layanan nyedhiyakake aktivitas kaya otentikasi pangguna, manajemen database, cache, panyimpenan maya, kabar push, hosting, lsp, lan gampang kasedhiya kanggo skala.

Kenapa serverless?

Proses pangembangan aplikasi tradisional sing nggunakake server nambah akeh ketergantungan. Luwih akeh wektu dibutuhake kanggo ngatur prasarana, lan skala kasebut miturut panjaluk dadi tantangan. Salajengipun, nyetel overheads kaya provisioning, patching, lan ngawasi nambah wektu kanggo pasar. Kurva sinau dhuwur, amarga kerumitan operasional dadi prihatin. Ing skenario “server”, perusahaan mbayar kabeh hosting, immaterial kaping pirang-pirang utawa durasi server sing bener digunakake. Nanging kanthi tanpa server, sampeyan ora mbayar kapasitas nganggur iki-sampeyan mung mbayar nalika kode dieksekusi. Tagihan diwiwiti nalika eksekusi diwiwiti, lan mandheg nalika eksekusi mandheg.

Contone, contone aplikasi e-dagang. Sajrone musim perayaan, lonjakan panggunaan bisa nyebabake atap, ora kaya wektu liyane nalika lalu lintas tetep sithik lan ajeg. Skala otomatis mbantu ngatasi owah-owahan drastis iki ing panggunaan, ing ngendi sumber daya kanthi otomatis munggah utawa mudhun adhedhasar volume. Rega adhedhasar panggunaan ing tanpa server nambahake nilai kanggo nyuda pola panggunaan non-linear app; supaya sampeyan mbayar kurang nalika lalu lintas kurang.

Where serverless bisa bantuan

Keuntungan sing bisa ditindakake bisnis kanthi milih tanpa server akeh. Ing ngisor iki mung sawetara kasus panggunaan:

Sembarang platform kanthi dhukungan basa sing beda-beda disenengi para pangembang. Kanthi dhukungan kanggo aplikasi polyglot lan kekuwatan API BaaS, ngluncurake aplikasi web lan seluler sampeyan kanthi cepet dadi apik. Tanpa server ngidini sampeyan fokus kanggo mbangun logika-kanthi basa sing paling cocog kanggo entuk fungsi sing diwenehake-nalika penyediaan, patching, lan infrastruktur backend liyane bakal ditangani kanthi lengkap dening platform tanpa server. Nalika sampeyan lagi mbangun bisnis saka ngeruk kanthi fokus utama kanggo pindhah saka toko bata-lan-mortir menyang donya online, serverless menehi sampeyan launchpad kanggo ngrampungake pembangunan ing tingkat blitzscaling. Pindhah menyang platform tanpa server mbantu nggunakake layanan mikro sing wis dibangun, nyukupi kabutuhan bisnis sing beda-beda, gunakake saluran pipa integrasi sing terus-terusan kanggo nyebarake luwih cepet, lan mbantu tetep luwih dhisik tinimbang pesaing sampeyan. Tanpa server mesthekake yen bisnis sampeyan wis digital wiwit dina pisanan; mbantu nambah produktivitas sakabèhé tim sampeyan.

  • Powering aplikasi komisi sales

Aplikasi komisi penjualan nggawe petungan kanggo 300+ personel dodolan ing macem-macem paramèter kayata penjualan langsung, saluran pengecer, adol silang, lan adol. Iki minangka kasus panggunaan sing khas, ing ngendi aplikasi kasebut kudu mlaku ing siklus diskret. Amarga kalkulasi mung kaping pirang-pirang saben wulan, sampeyan bisa nyedhiyakake sumber daya sing larang nalika sampeyan butuhake nggunakake platform tanpa server-sing mbantu nyuda TCO. Sampeyan mung kudu nindakake fungsi, layanan mikro, lan proyek pangolahan data nggunakake panjadwal platform tanpa server sampeyan.

Pilihan sing tepat

Saben bisnis duwe kabutuhan unik dhewe-ukuran siji ora cocog kanggo kabeh! Tanpa server ngidini sampeyan mbangun solusi bisnis sing dipesthekake kanthi kontrol otomatis ing kabeh infrastruktur.

Platform tanpa server sing becik kudu ngluwihi FaaS utawa BaaS. Iki kudu mbantu ngatur alur kerja, mbangun aplikasi khusus sing canggih, lan nambah intelijen, supaya ide dadi inovasi luwih cepet. Yen tujuane kanggo nggawe skala otomatis aplikasi sampeyan, nyepetake siklus pangembangan aplikasi, lan nyuda TCO sakabèhé supaya panyebaran ora ngrusak bank sampeyan, tanpa server minangka pilihan sing tepat.

Penulis yaiku Wakil Presiden – Manajemen Pendapatan & Pertumbuhan, Zoho Corporation.

Penafian: Pandangan sing ditulis mung saka penulis lan ETCIO.com ora kudu langganan. ETCIO.com ora bakal tanggung jawab kanggo karusakan apa wae sing disebabake dening wong / organisasi kanthi langsung utawa ora langsung.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *