Anggaran 2023 | Startups Edtech Nggoleki Potongan Gst, Subsidi Kanggo Siswa

Pasca-pandemi, sektor edtech ana ing papan sing angel, kanthi pendidikan online mudhun. CNBC TV18 ngomong karo sawetara pendiri wiwitan lan pakar pendidikan kanggo njupuk rundown saka pangarepan sektor saka Budget 2023. Ora kaget, paling padha kanggo pajak murah lan kaku ing riset lan upskilling disubsidi kanggo mbangun ekosistem digital kuat.

Sektor edtech India wis ing rollercoaster bubar. Industri kasebut berkembang ing taun 2020, kanthi pandemi meksa pindhah menyang pendidikan online. Iku ora ala banget ing 2021. Nanging teka 2022 – nalika ing separo pisanan, perusahaan edtech isih entuk manfaat saka akibat pandemi, separo kapindho dadi luwih kasar.

Nalika countdown kanggo Anggaran 2023 diwiwiti, iki minangka ringkesan saka pangarepan sektor edtech saka FM Nirmala Sitharaman:


Pengecualian GST lan pendidikan digital

Industri edtech mbutuhake dhukungan pemerintah ing bentuk skema lan insentif sing disubsidi kanggo ningkatake inisiatif online, Abhishek Mishra, Chief Strategy Officer, PW (Fisika Wallah) marang CNBC-TV18.com.

Minangka saben Mishra, pengumuman utama kudu kalebu ngurangi GST pendidikan layanan kanggo demokratisasi pendidikan lan nambah jangkauan antarane siswa lan inisiatif kanggo upskilling lan reskilling siswa

“Kanthi boom investasi digitalisasi ing teknologi jaman anyar, katrampilan kaya AI lan coding lan kalebu ing kurikulum sekolah lan universitas uga samesthine. Pengumuman luwih lanjut babagan kolaborasi pemerintah sing bisa diakses karo perusahaan edtech kanggo nambah digitalisasi lan ningkatake asil sinau ing sektor pendidikan, “tambah Mishra.

Ing Anggaran 2022, menteri Keuangan Uni Nirmala Sitharaman ngumumake rencana ngluncurake universitas digital, sing bakal dibangun ing model hub lan wicara, kanggo nyedhiyakake pendhidhikan ing macem-macem basa lan format India sing promosi sektor edtech. Taun iki uga, pimpinan industri ngarepake Anggaran 2023 bakal nggawe pengumuman kanggo nggampangake ekosistem digital.

“Teknologi kaya artificial intelligence (AI), machine learning (ML), internet of things (IoT), cybersecurity, data science lan teknologi berbasis awan berkembang kanthi cepet. Adopsi dening industri kritis kayata layanan finansial, telekomunikasi, kesehatan, manufaktur, e-commerce lsp. nyopir panjaluk bakat sing trampil ing teknologi sing cocog. Mula, perlu wektu iki kanggo nguatake infrastruktur ketrampilan supaya bisa nggayuh pasar tenaga kerja, “ujare Subramanyam Reddy, Pendiri lan CEO – KnowledgeHut upGrad.

Kanthi Budget mbesuk, pemain industri looking for prasetya pemerintah kanggo ngembangake ekosistem pendidikan digital sing luwih kuwat sing nggampangake sinau lan nyepetake implementasine Kebijakan Pendidikan Anyar (NEP) 2020.

“Siji bab sing kita ngarepake saka Anggaran Uni taun iki luwih sumber daya pemerintah lan dhukungan kanggo inisiatif edtech. Kajaba saka Anggaran, kita uga ngarepake pamrentah kanggo nggawe struktur kabijakan sing bisa nyengkuyung sekolah kanggo nggedhekake upaya sinau online kanthi ngaktifake. teknologi pendidikan liyane“ujare Vamsi Krishna, CEO & Co-Founder, Vedantu.

Fokus ing insentif lan subsidi

Reserve Bank of India (RBI) nglaporake manawa silihan pendhidhikan bank-bank mundhak 12 persen ing 12 wulan sing rampung tanggal 30 September 2022. Pinjaman pendidikan sing pinunjul saka bank-bank India ana ing Rs 89,537 crore tanggal 23 September 2022, saka Rs 79,917 crore ing periode sing cocog setahun kepungkur. Minangka pimpinan industri, luwih akeh siswa bisa disaranake njupuk kursus kanthi nyuda lan menehi subsidi tingkat bunga kanggo utangan.

“Nyedhiyakake hibah kanggo siswa sing pengin nggawe investasi kanggo entuk piranti kanggo tujuan pendidikan kayata laptop, smartphone, lan tablet uga dadi pangarepan saka Anggaran 2023-24. Iki bakal ngidini akeh siswa bisa nambah katrampilan lan entuk akses menyang pendidikan berkualitas kanthi biaya sing luwih murah, “ujare Neeti Sharma, Co-Founder lan Presiden, TeamLease Edtech.

Mayank Verma, Co-Founder, Leadup Universe, nedahake manawa alokasi Anggaran 2023 kudu menehi subsidi kanggo panggunaan alat lan teknologi kanggo mbantu penetrasi digital kanggo solusi sinau maju ing 2023.

Ing taun 2022, kanthi normal, jagad mbukak maneh, mangsa pendanaan sing suwe, PHK skyrocketing, lan akeh perusahaan sing tuwuh ing sektor sing nutup toko, merek edtech nandhang sangsara. Minangka data saka panyedhiya data basis Bengaluru Tracxn, pendanaan ing sektor edtech mudhun dadi $2.43 milyar ing 2022, kanthi mung 159 tawaran dibandhingake karo 319 tawaran ing 2021 lan 222 ing 2020.

ahli Edtech dikarepake woro-woro kanggo allocating dana kanggo wilayah saka pembelajaran digital, pelatihan guru, lan pangembangan infrastruktur riset ing Anggaran 2023.

“Nggoleki biaya pendhidhikan sing saya tambah ing negara kasebut, pambebasan pajak jangka panjang, nyuda GST layanan pendidikan lan dhukungan pendanaan terus bakal mbantu perusahaan edtech kanthi – a) menehi bantalan finansial; b) njelajah lan nandur modal ing format pembelajaran phygital lan nambah pengalaman; lan c) ngidini wektu kanggo mbalek maneh lan entuk bathi, “ujare Vivek Sunder, CEO, Cuemath.

Salajengipun, miturut KA Alagarsamy, Direktur, Konsorsium Pendidikan Teknis (CTE), Anggaran Uni 2023 sing bakal teka bakal nambah dana kanggo pangembangan skill lan pendidikan teknisutamane kanggo para muda semi-pegawe.

Para ahli nyaranake manawa pamrentah bisa menehi pengumuman babagan nyedhiyakake subsidi pemerintah kanggo upskilling. “Pamrentah uga bisa ngganti langkah-langkah sing ditindakake dening pamrentah Jerman lan Singapura. Contone, warga ing Singapura nampa sawetara subsidi pemerintah kanggo entuk katrampilan ing bidang utama kayata keuangan lan teknologi.

“Iki bisa nganti 90 persen biaya kursus. Pamrentah kudu miwiti ndeleng katrampilan teknologi minangka penting kanggo pertumbuhan ekonomi sakabèhé. Langkah-langkah kaya iki ora mung bakal nyengkuyung luwih akeh lapangan kerja kanggo para pemuda nanging uga nyumbang kanggo ekonomi lokal lan nasional, ”ujare Reddy.

Kajaba iku, pamrentah uga bisa nimbang apa sing wis ditindakake dening akeh negara ing saindenging jagad – kanthi langsung utawa liwat sekolah, kanggo nyedhiyakake dana kanggo pembinaan lan bimbingan remedial supaya bisa nyepetake para siswa. Iki bisa dadi cara sing dawa kanggo mesthekake yen sektor kasebut bisa narik kawigaten lan njaga bakat sing berkualitas lan nggawe luwih akeh proyek, tambah Sunder.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *