Anggota parlemen ndhukung pendanaan permanen kanggo garis urip bunuh diri

Nopember 22-CHEYENNE – Sistem 988 kanggo nyegah bunuh diri lan krisis kesehatan mental minangka salah sawijining langkah nyedhaki sumber pendanaan permanen ing Wyoming.

Anggota Komite Hasil Gabungan Wyoming Legislatif milih Senin kanggo nyeponsori tagihan sing bakal nggawe garis urip bunuh diri lan krisis kanggo jangka panjang. Dheweke uga ndhukung pamindhahan $ 40 yuta saka Akun Cadangan Stabilisasi Legislatif – uga dikenal minangka “dana udan” – menyang akun dana kepercayaan sistem 988.

Tambahan $6 yuta saka LSRA bakal pindhah menyang akun cadangan yen tagihan wis liwati minangka.

“Tagihan iki nggambarake investasi bersejarah ing pencegahan bunuh diri ing negara bagian Wyoming,” ujare Andi Sommerville, direktur eksekutif Pusat Kesehatan Mental lan Pusat Penyalahgunaan Zat Wyoming. “Iku soko sing wis ngluwihi administrasi federal. Iku njupuk wektu dawa kanggo njaluk kene.”

Sistem 988 nasional dileksanakake ing wulan Juli sawise diselenggarakake Kongres Nasional Pencegahan Bunuh Diri Lifeline ing 2020, uga Komisi Komunikasi Federal nerbitake peraturan operasional musim panas iki. Iki dirancang kanggo wong sing duwe risiko bunuh diri utawa ing krisis kesehatan mental supaya entuk akses menyang perawatan kanthi cepet, padha karo nomer 911.

Individu sing ngirim teks utawa nelpon 988 nampa respon saka klompok pusat krisis lifeline, loro kang mbukak 24-7 ing Wyoming. Iki bisa ditindakake sawise keputusan Legislatif sajrone sesi anggaran kanggo nyukupi $ 2,1 yuta ing dana American Rescue Plan Act lan $ 400.000 saka anggaran dana umum kanggo hotline jangkoan lokal lan full-time.

Nanging, para pemangku kepentingan kayata Sommerville nyatakake keprihatinan yen ora ana sumber pendanaan jangka panjang sawise 2024. Iki minangka salah sawijining sebab RUU pencegahan bunuh diri 988 diwenehake.

RUU kasebut uga bakal nggawe pusat krisis, nggarisake tugas Departemen Kesehatan Wyoming lan njlentrehake proses pambayaran kanggo layanan krisis.

Cakupan kesehatan

Rep. Steve Harshman, R-Casper lan co-ketua Panitia Revenue, ujar manawa dheweke pengin mesthekake warga sing nandhang krisis ora bakal ditagih kanggo layanan. Ing jaman biyen, ana warga sing setya menyang institusi kesehatan mental lan ngadhepi tagihan $ 12.000 nalika metu.

Pranata tagihan kasebut nyatakake yen Departemen Kesehatan bakal menehi pambayaran yen layanan kasebut ora dijamin dening jangkoan kesehatan pasien, utawa yen ora dilindhungi dening entitas liya, kalebu program kotamadya utawa kabupaten. WDH uga bisa njelajah opsi kanggo cocok “koding lan pembayaran kanggo layanan krisis liwat program Medicaid,” nanging ora maneh dibutuhake kanggo nglakoni sawise tembung “bakal” wis dibenakake metu saka tagihan ana.

Direktur Departemen Kesehatan Wyoming Stefan Johansson ujar manawa dheweke ora pengin umumake kepiye tagihan kanggo layanan perawatan kesehatan bisa nyebabake kesehatan mental wong, utawa keputusan kanggo bunuh diri, nanging dheweke optimis babagan desain ulang kesehatan perilaku sing terus-terusan.

“Wong-wong sing ora duwe akses, utawa duwe akses menyang asuransi sing terjangkau, berjuang kanggo ngakses perawatan kesehatan, lan duweni potensi, ing sisih finansial, ngadhepi sawetara tantangan sing cukup penting,” ujare nanggepi co-Ketua Sen. Kasus Cale, R-Lander.

Case ngandika ngormati kasunyatan sing layanan bakal kasedhiya, preduli saka insurance utawa kasugihan, nanging wanted kanggo ngenali ana bisa luwih klien digawa menyang hotline lampus amarga lack of insurance. Dheweke ujar manawa kahanan kasebut bisa dadi akeh banget utawa ora bisa ditindakake yen ana masalah kesehatan – mental utawa fisik – sing ora bisa ditulungi.

Jeksa Agung bisa ngetokake nyebar

Ana akeh faktor risiko sing nyebabake bunuh diri, ora mung masalah finansial.

The American Foundation for Suicide Prevention laporan sing stressors kayata kondisi kesehatan mental; acara urip traumatik; stres sing dawa kayata bullying, masalah hubungan utawa pengangguran; lan riwayat kulawarga bunuh diri bisa nyumbang.

Wyoming durung kebal karo masalah kasebut. Iki minangka negara sing paling ora sehat ing negara sing ana hubungane karo bunuh diri dening United Health Foundation, lan meh tikel kaping pindho tingkat bunuh diri AS. Nalika tingkat nasional yaiku 14.9 tiwas amarga cilaka awake dhewe saben 100,000 populasi, Wyoming udakara 29.9, miturut data saka Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit.

Akses menyang perawatan kesehatan mental, dhukungan komunitas lan akses winates kanggo sarana sing bisa nyebabake bisa dadi faktor pencegahan.

Lifeline wis dadi salah sawijining solusi sing dibahas dening para anggota parlemen sajrone sesi sadurunge lan interim saiki, lan pencegahan bunuh diri wis dadi prioritas dening Gov. Mark Gordon ing istilah pisanan lan mbesuk saiki.

“Hotline ora mung solusi,” ujare Phyllis Sherard, pensiunan karyawan saka Cheyenne Regional Medical Center. “(Nanging) iku komponen penting lan penting babagan carane sampeyan bisa ngurus wong-wong iki.”

Panyengkuyung Lifeline

Presiden Wyoming Business Alliance Cindy Delancey ngandika program 988 alat, lan langkah pisanan kanggo nyedhiyani stabilitas. Dheweke ujar manawa kanthi nggawe dana kepercayaan, ora bakal tundhuk karo pasang surut dana umum.

“Kanggo nyedhiyakake sumber daya iki pancen ngisi ruang perawatan pencegahan, kanthi cara sing kita ngerti yen ngganti lenga ing mobil minangka cara sing apik kanggo njaga mesin,” ujare.

Sanajan ana akeh panyengkuyung kanggo tagihan kasebut, sawetara anggota legislatif padha waspada babagan biaya kasebut. Rep. Chuck Gray, R-Casper, ngandika ndhukung hotline, nanging ora pracaya LSRA punika sumber pendanaan sing tepat. Dheweke ujar manawa ana dana siji-wektu ing tagihan anggaran kanggo program kasebut.

Liyane, kayata Rep. Mike Yin, D-Jackson, ngandika titik saka tagihan kanggo nggawe dana dateng. Dheweke ujar manawa hotline kasebut ora bakal bisa terus tanpa pendanaan jangka panjang.

RUU pencegahan bunuh diri 988 bakal dianggep dening Legislatif Wyoming kaping 67 sajrone sesi umum sing diwiwiti Jan. 10.

Jasmine Hall minangka wartawan pemerintah negara bagian Wyoming Tribune Eagle. Dheweke bisa dihubungi liwat email ing jhall@wyomingnews.com utawa liwat telpon ing 307-633-3167. Twitter @jasminerhphotos; Instagram @jhrose25.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *