Apa AI coding kaya ChatGPT bakal ngowahi pangembangan piranti lunak?

Pilihan EditorpanemuPinjaman AlternatifDigital BankingSimpenan lan InvestasiCrypto

Victor Tuson Palau, Chief Technology Officer ing Ebury, nylidiki carane salah siji saka tren anyar paling transformational bisa mengaruhi donya teknologi.

Sumber gambar: Pexls/Tara Winstead

Dina iki, angel mbukak platform media sosial apa wae, lan ora nemokake karya seni utawa tugas siswa sing digawe AI. Nanging ngluwihi panggunaan teknologi anyar iki, ana aplikasi praktis nyata ing industri pangembangan teknologi lan piranti lunak.

GitHub, umpamane, minangka solusi manajemen sumber utama ing industri, lan dipikolehi dening Microsoft ing 2018. Ing pungkasan Oktober 2021, GitHub ngluncurake Copilot, ngiklanake minangka kanca “Pemrograman Pasangan”.

Pemrograman pasangan minangka teknik pangembangan piranti lunak ing ngendi rong programer kerja bareng ing siji stasiun kerja kanggo ngasilake piranti lunak sing luwih dhuwur. Fungsi Copilot yaiku ngganti salah siji saka rong pangembang, mula nyuda biaya produksi piranti lunak.

Ateges, GitHub Copilot bisa nulis kode sing prasaja yen dijaluk, kanthi ngowahi pituduh basa alami dadi saran pengkodean ing pirang-pirang basa.

OpenAI’s ChatGPT uga bisa digunakake kanggo ngasilake struktur kode sing prasaja, kanggo mriksa kode lan ngandhani apa fungsine.

Iki meh muni apik banget – piranti lunak coding sing duweni potensi dadi revolusi sabanjure kanggo ngedhunake biaya pangembangan piranti lunak lan ngluwihi alternatif kaya solusi tanpa kode.

Sing jarene, bisa uga idealis banget. Kode kasebut mesthi bisa digunakake nanging kode sapa? OpenAI lan ChatGPT ngakoni manawa algoritma kasebut dilatih babagan kode sing kasedhiya kanggo umum sing ora diduweni. Malah ChatGPT duwe keprihatinan babagan:

Proyèk open source wis digawe collaboration bisa ing ukuran ora katon sadurunge ing industri sembarang, Nanging, open source bisa Free kaya ing Bir (sampeyan ora kudu mbayar kanggo iku) nanging ora kudu Free kaya ing Speech (sampeyan bisa nindakake apa wae. sampeyan pengin karo).

Umume kode open source dilisensi, lan lisensi sing beda ngidini sampeyan nggunakake kode kasebut ing kahanan sing beda-beda, nanging sing paling penting, dheweke ora nransfer kepemilikan utawa ngidini panggunaan Intellectual Property tanpa watesan marang pangguna.

Pitakonan utama yaiku kepiye algoritma kasebut diilhami dening kode wong liya utawa mung nyalin? Mesthine, OpenAI lan Microsoft ngaku yen iki “Panggunaan Adil” – doktrin ing hukum Amerika Serikat sing ngidini panggunaan winates materi sing duwe hak cipta tanpa kudu entuk ijin dhisik saka sing duwe hak cipta.

Nanging, masalah kasebut muncul nalika ora kabeh wong setuju karo alasan kasebut, lan tuntutan hukum Kelas-Tindakan wis diajukake marang dheweke.

Muni akrab? Yen bisa uga amarga iki minangka argumen sing padha digunakake Google marang Tuntutan Oracle babagan panggunaan API Java ing sistem operasi Android Mobile Google.

Google pungkasane menang bantahan ing taun 2021, nanging sampeyan ora pengin salah ing tuntutan hukum iki nalika kasus pengadilan anyar iki rampung.

Dadi apa tegese sampeyan ora kudu nggunakake AI kanggo nambah praktik piranti lunak? Ora, ana akeh sing bisa dipikolehi saka pangembang piranti lunak buatan!

Kaping pisanan, iki minangka alat pendidikan sing apik. Yen sampeyan nggoleki conto implementasi algoritma, mbandhingake teknologi utawa malah miwiti basa, ngomong karo AI bisa ngirit wektu riset. Sing utama sing kudu dihindari yaiku nyalin lan nempel kode menyang produk sampeyan.

Sampeyan uga bisa migunani banget kanggo nerangake kode sing sampeyan ora ngerti, utawa malah nulis komentar lan dokumentasi tingkat dhuwur. Nanging, sadurunge sampeyan ngirim kode menyang AI, priksa manawa sampeyan duwe idin sing nduweni hak cipta, amarga bisa dianggep minangka wangun distribusi.

Saran pungkasan, yen sampeyan mutusake nggunakake kode sing digawe AI ing produk sampeyan, priksa manawa sampeyan ngerti kode kasebut. Kaya sing wis dakcritakake sadurunge, model kasebut dilatih nggunakake kode nyata sing digawe dening pangembang manungsa. Kode sing ngemot bug bisa nyebabake sawetara kejutan sing ora becik kanggo pangembang sing nyebarake nalika ora ngerti kanthi lengkap ing sistem produksi.

Panemu lan panemu sing diwedharake ora mesthi saka AltFi.

Ndaftar kanggo buletin kita

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *