Apa Basa Pemrograman Go?

Go (uga disebut Golang utawa Go) minangka basa pamrograman open source sing digunakake kanggo tujuan umum. Go dikembangake dening insinyur Google kanggo nggawe piranti lunak sing bisa dipercaya lan efisien. Paling padha model sawise C, Go diketik statis lan eksplisit.

Basa iki dirancang kanthi njupuk inspirasi kanggo produktivitas lan kesederhanaan relatif Python, kanthi kemampuan C. Sawetara masalah sing ditangani Go yaiku wektu mbangun alon, ketergantungan sing ora bisa dikontrol, duplikasi gaweyan, kesulitan nulis alat otomatis lan pangembangan lintas-basa. .

Go dianggo kanthi nggunakake “goroutine,” utawa pangolahan entheng, sing ngidini efisiensi luwih. Go uga nggunakake kumpulan paket kanggo manajemen ketergantungan sing efisien.

Sawetara conto organisasi sing nggunakake Go kalebu Google, Cloudflare, Dropbox, MongoDB, Netflix, SoundCloud, Twitch lan Uber.

Apa basa pamrograman Go?

Go kalebu sawetara fitur kayata perpustakaan standar, manajemen paket, ngetik statis, dhukungan kanggo tes uga kamardikan platform. Pustaka standar Go adhedhasar panggunaan paket sing disebarake. Manajemen paket nuduhake carane Go bakal ngatur dhukungan kanggo manajemen paket basis pangguna lan eksternal. Paket bisa diterbitake nggunakake set cilik saka printah. Ngetik statis minangka sistem jinis sing njamin konversi lan kompatibilitas nalika ngindhari masalah sing teka karo basa sing diketik kanthi dinamis. Go uga ndhukung tes unit kanggo mbukak ing podo karo kode ditulis. Kajaba iku, amarga desain modular Go, kode kasebut bisa dikompilasi ing meh kabeh platform.

Luwih khusus, Go nggunakake proses entheng sing ngidini pangolahan bebarengan lan tumindak kaya benang. Sintaksis bakal niru pola sing umum katon ing basa dinamis. Golang luwih milih antarmuka komposisi tinimbang warisan. Sawetara alat Go sing kudu disorot yaiku fitur “Gofmt” sing kanthi otomatis ngowahi format lan indentasi kode supaya bisa diwaca, “Go run” sing nyusun lan mbukak kode bebarengan, “Go get” sing nggabungake kanthi lancar karo GitHub lan “Godoc” sing ngasilake basis HTML. dokumentasi miturut struktur kode lan komentar pangembang.

Sinau carane nulis fungsi ing Go.

Keuntungan saka Go

Nggunakake Go liwat basa pamrograman liyane duwe sawetara kaluwihan, kayata:

  • Kompilasi cepet lan kacepetan eksekusi
  • Ora ana mesin virtual (VM) sing dibutuhake
  • portabilitas
  • goroutine entheng sing ndhukung concurrency
  • Antarmuka mbisakake sistem sing digandhengake kanthi longgar
  • Ngumpulake sampah otomatis
  • Keamanan memori
  • Nangani kesalahan independen
  • Pustaka dibangun ing ekstensif

Kekurangan saka Go

Sawetara kekurangan potensial kalebu:

  • Ora ndhukung generik, utawa kemampuan kanggo nulis abstrak, kode implisit
  • Lack saka safety runtime
  • ngetrapake aturan sing ketat
  • Ora kompatibel karo overloading fungsi
  • Ora konvensional obyek-oriented

Aplikasi bahasa pemrograman Go

Go digunakake dening macem-macem tim pangembangan piranti lunak lan ing macem-macem piranti lunak. Aplikasi sing nggunakake Go kalebu layanan wadah kaya Docker lan Kubernetes, layanan awan kayata Terraform lan OpenShift, alat orkestrasi layanan kayata Juju, lan aplikasi liyane kayata jaringan Bitcoin — contone, Lightning Network.

Perusahaan sing nggunakake basa pamrograman Go kalebu Couchbase, sing nggunakake layanan Go for Query lan Indexing; Dropbox, sing diganti saka nggunakake Python kanggo Go; MongoDB, kanggo alat sing ana gandhengane karo conto MongoDB; lan Netflix karo sawetara arsitektur server sawijining.

Go versus saingan

Golang nduweni fitur sing bisa dibandhingake karo basa pamrograman liyane nanging menehi alternatif unik sakabèhé. Tujuan desain utama Go yaiku kanggo nggampangake kompilasi kanthi cepet, ora kaya sawetara basa umum liyane. Yen dibandhingake karo C ++, Go nyuda jumlah kesalahan runtime lan dependensi nalika nambah safety memori lan manajemen memori. Ruby nyedhiyakake pendekatan sing luwih aman, nanging mbutuhake juru basa lan mbutuhake wektu luwih suwe kanggo kompilasi. Jawa minangka basa pamrograman populer liyane; Nanging, iku mbutuhake mesin virtual kanggo mbukak kode. Go ngilangi kabutuhan iki lan nglawan kerumitan lan verbositas kode Jawa dhewe.

Pangembang bakal pengin kode ing Go yen pengin basa pamrograman sing apik kanggo pangembangan web, pangembangan ngarep, skrip baris perintah lan aplikasi server jaringan. Amarga wektu wiwitan cepet basa Go, overhead runtime kurang lan kemampuan kanggo mbukak tanpa mesin virtual, Go wis dadi basa populer banget kanggo nulis microservices. Kajaba iku, Go uga bisa digunakake kanggo program bebarengan — strategi kanggo nglakokake macem-macem tugas sekaligus. Minangka babagan carane Go mbandhingake sepira kerepe basa program liyane digunakake lan dirating, Go asring dirating ing ngisor utawa tengah sepuluh dhaptar paling dhuwur kanggo basa pamrograman sing paling dikarepake lan disenengi – biasane mung konco liyane sing dikenal. basa kayata JavaScript lan Python.

Sejarah saka Go

Penciptaan Go didhukung dening kabutuhan kanggo ngatasi masalah rekayasa piranti lunak ing Google lan menehi alternatif kanggo C++. Uga, amarga prosesor multi-inti dadi luwih populer, ngembangake basa kanthi tingkat produktivitas sing luwih dhuwur perlu.

Go wiwit didesain ing Google ing taun 2007. Para desainer pengin nggawe basa pamrograman sing luwih gampang digunakake nanging isih nduweni ciri migunani sing ditemokake ing basa liya kayata C++, Python utawa JavaScript. Ing taun 2008, basa kasebut wiwit wujud, amarga wis maju saka tahap prototipe lan diumumake sacara umum ing taun 2009. Ing taun sing padha, Go uga dadi proyek open source ing ngendi anggota komunitas bisa miwiti ide lan kode. Versi 1.0 banjur dirilis ing 2012.

Swara taun, nganyari lan fitur anyar ditambahake, kayata ing 2018, nalika generik lan penanganan kesalahan ditambahake. Popularitas Go terus berkembang lan fluktuatif.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *