Apa kita kudu ngukur produktivitas pangembang?

Kira-kira 10 taun kepungkur, aku nulis postingan blog sing diarani “Apa kita bisa ngukur produktivitas pangembang?” Ing kono, aku mbahas akeh upaya objektif sing wis ditindakake – baris kode, titik fungsi, lsp. Aku uga ngusulake sawetara langkah subyektif. Isih, kesimpulane yaiku sanajan kepinginan para manajer sing seneng KPI, ora ana cara sing bisa digunakake kanggo ngukur produktivitas pangembang piranti lunak individu.

Aku sebutno artikel iki diterbitake 10 taun kepungkur amarga iku wis owah sacara signifikan ing taun wiwit. Nalika aku nulis, Git lan Mercurial minangka sistem kontrol sumber piranti lunak sing misuwur lan populer. Aku minangka manajer piranti lunak nalika iku, migrasi timku saka Visual Source Safe saka Microsoft, lan kita mutusake kanggo nggunakake Mercurial amarga luwih ramah Windows.

Kita milih jaran sing salah amarga, ing taun-taun sabanjure, Git bakal dadi standar de facto kanggo kontrol versi. Akibaté, industri pondhok muncul ing sekitar repositori Git. GitHub minangka bisnis gedhe sing dibayar Microsoft $ 7.5 milyar. Akeh perusahaan saiki nyedhiyakake metrik babagan kode sampeyan ing Git. Lan akeh perusahaan kasebut ngaku kanggo ngukur produktivitas pangembang piranti lunak.

Gimme metrik

Yen kita ngakoni manawa bisa ngukur produktivitas pangembang (proposisi sing durung didol kanthi lengkap), kita kudu takon apa kita kudu nglakoni.

Kekarepan kuwi mesthi kuwat. Manajer pengin ngerti sapa pangembang sing paling apik, lan pengin metrik sing bakal mbantu dheweke ing wektu evaluasi kinerja. HR pengin bisa nyathet masalah kinerja. CEO pengin ngerti yen dhuwit sing digunakake digunakake kanthi efektif.

Sanajan sampeyan nggunakake alat anyar kanggo ngukur produktivitas pangembang individu, metrik kasebut bakal dimainake. Garis kode dianggep minangka metrik lelucon saiki. “Sampeyan pengin baris kode? Aku bakal menehi sampeyan baris kode!” Apa jumlah komitmen saben dina utawa rata-rata wektu kanggo komentar PR pisanan beda? Yen sampeyan ngukur pangembang individu ing metrik kasebut, mesthine bakal nambah. Nanging ing biaya apa? Kamungkinan ing biaya produktivitas tim.

CEO lawas saka mine digunakake kanggo ngomong sing pembangunan piranti lunak olahraga tim. Yen pangembang individu diukur saben liyane ing metrik apa wae, mula bakal saingan, utamane yen dhuwit lan promosi ana ing baris. Lan klompok wong sing saling bersaing dudu tim.

Tim, dudu pangembang individu, sing ngrampungake bisnis piranti lunak. Pangembangan piranti lunak menarik babagan iki. Pengkodean sing nyata asring paling apik ditindakake dening individu kanthi pamikiran sing jero, nanging karya sing kedadeyan sadurunge lan sawise kode kasebut ditulis nyumbang banget kanggo nggawe samubarang bisa sukses.

Ukur tim

Tim pangembang mbahas desain lan implementasi proyek sing diwenehake sadurunge kode ditulis. Nalika pangembang individu nulis kode kasebut, asring dibantu kanca-kanca sing mangsuli pitakon lan menehi wawasan. Kabeh anggota tim mriksa lan nyetujoni apa sing ditindakake sajrone review kode. Saben uwong makarya bebarengan kanggo nindakake samubarang.

Kekuwatan tim yaiku saben anggota individu. Kekuwatan saben anggota yaiku tim. —Phil Jackson, pelatih NBA

Mulane, tinimbang ngukur produktivitas pangembang individu, produktivitas tim sing kudu diukur. Pangembang makarya bebarengan minangka tim, nyurung menyang tujuan umum, sing dikarepake para manajer.

Tim ngerti yen dheweke nambah metrik tim, dheweke bakal sukses. Tim sing bisa ndeleng keuntungan saka fokus ing bab sing bener lan tetep mripat ing metrik tengen bakal nambah. Tim pengin nambah produktivitas. Dheweke pengin luwih apik. Padha arep ngirim. Ngukur metrik adhedhasar tim mbantu dheweke nindakake perkara kasebut.

10 taun kepungkur, aku takon apa kita kudu utawa malah bisa ngukur produktivitas pangembang. Nanging aku salah takon. Pangembang individu mung kuwat kaya tim. Ngukur metrik tim kanthi bener nuntun tim menyang asil sing luwih apik lan piranti lunak sing luwih apik. Tinimbang ngukur individu, kita kudu nyengkuyung tim supaya nggawe piranti lunak luwih apik lan luwih cepet kanthi ngukur apa sing ditindakake bebarengan.

Hak Cipta © 2022 IDG Communications, Inc.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *