Apa sampeyan kudu nyoba obat concierge ing 2023?

Wis dadi tradisi taunan kanggo analis lan peramal pasar kesehatan kanggo netepake lingkungan praktik medis sing tansah ribut lan prédhiksi masalah ing ngarep kanggo dokter mandiri. Ing taun-taun pungkasan, nada kasebut dadi luwih negatif, digedhekake dening penutupan praktik pandemik, nyusut pilihan kanggo para dokter lan tambah akeh laporan babagan burnout sing ngrusak karir. Kabeh pratandha bisa uga nuduhake erosi luwih saka dekade otonomi lan visi individu kanthi dhaptar pilihan kanggo dokter ing 2023. Iki kalebu dadi karyawan ing sistem kesehatan, organisasi sing mbayar utawa perusahaan ekuitas swasta, pensiun awal, ninggalake obat kabeh – utawa nggawe owah-owahan kanggo caretaker medicine. Aku yakin obat concierge minangka model praktik sing bisa menehi gambaran sing beda-beda ing mangsa ngarep, kanthi warna sing sregep, kanthi terus-terusan menehi janji sing kandel kanggo ngowahi hubungan dokter-pasien, ningkatake kelestarian praktik pribadi, nyuda biaya kesehatan, lan ningkatake keseimbangan kerja / urip dokter. Coba faktor kasebut nalika sampeyan nimbang prospek kanggo 2023.

Stagnasi luwih saka status quo minangka kepastian. Malah optimis sing paling kuat ora bisa nggawe dandan finansial ing taun 2023 amarga para dokter ing praktik biaya-kanggo-layanan tradisional bakal terus nglawan pasukan pasar sing nyebabake kerugian.

“Kenaikan ing overhead nyuda revenue kanggo operasi lan dokter sing wis diobong njupuk gaji suda.” Laporan Survei Biaya lan Hasil MGMA 2022

Nyuda pambayaran asuransi pemerintah, lan komersial, ditambah biaya overhead sing terus-terusan mundhak lan inflasi sing terus-terusan padha karo model bisnis sing ora lestari. Kasunyatane yaiku:

  • Faktor konversi Medicare sing digunakake kanggo ngetung ganti rugi yaiku $36.69 ing taun 1998, $34.61 ing taun 2022, lan bakal mudhun dadi $33.06 ing taun 2023.
  • Overhead sing dibutuhake kanggo nindakake praktik pribadi wis tambah 40% ing rong dekade pungkasan, kanthi mundhak ing sewa kantor, utilitas, lan gaji staf kantor amarga inflasi. Miturut survey MGMA paling anyar, 90% praktik medis nglaporake manawa biaya mundhak luwih cepet ing taun 2022 tinimbang bathi, dene mung 10% ujar manawa bathi tetep luwih cepet tinimbang mundhak.
  • Ora kaya bisnis liyane, ora ana kesempatan kanggo mbalikke penurunan finansial kanthi produksi tambah. Wis ora cukup jam dina kanggo dokter perawatan primer, sing umume ngatur praktik lengkap tanpa kapasitas kanggo pasien liyane. Nyatane, riset anyar saka Universitas Chicago nyedhiyakake statistik sing mbukak mripat iki: ngetutake pedoman rekomendasi nasional kanggo pencegahan, penyakit kronis lan perawatan akut bakal njupuk dokter perawatan primer 26.7 jam saben dina kanggo ndeleng jumlah pasien rata-rata.

Praktek obat concierge, kanthi bathi utamane adhedhasar lengganan anggota taunan, berkembang tanpa perlu gumantung ing reimbursement utawa panel pasien sing ditambahi. Sadawane sejarah 20 taun, model kasebut wis kabukten kuwat lan tahan nalika ngadhepi kemerosotan ekonomi, inflasi dhuwur, inisiatif reformasi kesehatan sing nyapu, lan paling anyar, pandemi.

“Wis pirang-pirang taun, aku arang banget istirahat amarga mengaruhi arus kas kantor. Pungkasane aku ngerti yen aku mlaku banget lan ora bisa ngetutake langkah kasebut. Obat concierge mung cara sing luwih apik kanggo nindakake. – Dokter Pramutamu Dr. JT

Perpindahan seismik menyang lapangan kerja durung kabukten dadi obat mujarab kanggo burnout dokter. Akselerasi tren sing wis pirang-pirang taun dadi warta gedhe ing taun 2022, nalika sapisanan, kurang saka setengah saka dokter AS kerja ing setelan sing diduweni dokter lan malah kerja ing rumah sakit lan perusahaan. Nanging burnout dokter terus kanthi tingkat sing ora bisa ditampa kanthi dhuwur 73% ing survey Ekonomi Kedokteran sing diterbitake ing taun kasebut. Kajaba iku, riset anyar saka Jackson Physician Search lan MGMA nemokake manawa 40% klompok medis nglaporake manawa dokter wis pensiun awal utawa ninggalake organisasi amarga burnout ing taun 2022.

“Akeh klompok praktisi baby boom milih lapangan kerja minangka jembatan kanggo pensiun lan tambah akeh wanita sing mlebu obat-obatan sing ngedol kamardikan kanggo keseimbangan urip-kerja. saka dokter sing golek papan perlindungan saka masalah kasebut durung nemokake. – STAT, 10.22

Pendulum kasebut bisa uga mundur saka makarya dadi mandhiri ing taun 2023. Kanggo akeh, kalebu dokter tuwa sing mikir pensiun saka dina-dina sing kebak stres lan dokter wanita sing berjuang kanggo ngurus pasien lan kulawargane dhewe, obat concierge bakal nyedhiyakake lifeline sing dibutuhake. .

“Owah-owahan kita dadi model obat concierge ngidini aku terus latihan. Aku duwe akeh energi lan aku ngarep-arep teka ing kantor. Iku hak istimewa kanggo laku medicine ing cara iki. Lan siji-sijine penyesalanku yaiku, yen kita ora nindakake limang taun kepungkur. – Dr. CB, dokter concierge wiwit 2020

Nalika akeh dokter independen ing praktik tradisional, biaya-kanggo-layanan, komitmen kanggo menehi perawatan sing berkualitas, ganti rugi sing ora nyukupi bakal meksa owah-owahan.

“Bukti empiris nuduhake yen praktik pribadi sing diduweni dokter menehi kualitas sing padha, utawa luwih apik tinimbang, praktik sing diduweni dening sistem. Dokter kasebut peduli banget babagan praktik lan peran sing ditindakake ing komunitas. Sawetara duwe wektu sing angel kanggo ndeleng masa depan kanggo praktik pribadi sing diduweni dokter solo, cilik, lan medium … liyane strategis babagan cara ngatur owah-owahan, adaptasi karo teknologi anyar, lan model praktik anyar.” – Mathematica/AMA study 10.22.21

Dokter sing kerja keras sing wis menehi perawatan kaya concierge ing model praktik tradisional asring paling frustasi, ora bisa ndeleng lampu apa wae ing mburi trowongan pribadine. Ing pengalaman kita, dokter kasebut uga paling sukses nalika ngganti obat concierge, kanthi mbangun reputasi apik lan panel pasien sing ora setia.

“Kita ora mung ngadhepi beban finansial saka COVID lan kasunyatan fiskal sing nyuda ganti rugi, nanging burnout sing luar biasa. Ana tansah perasaan iki yen sampeyan ora bisa nindakake cukup, sampeyan ora tau rampung. Ing model obat concierge, kita bisa nglampahi wektu karo wong. Dheweke luwih apik, dheweke ngapresiasi wektu kasebut, lan bedane pancen luar biasa kanggo aku. “- Dhokter concierge Dr. BB

Pikiran pungkasan kanggo taun anyar: umume dokter ora dilatih kanthi resmi babagan bisnis obat, amarga fokus ing ilmu lan seni penyembuhan. Nanging yen sampeyan maca publikasi iki, sampeyan bisa uga wis ngerti manawa dokter mandiri mbutuhake kawruh kasebut supaya ora dadi korban liyane saka sistem perawatan kesehatan sing rusak. Yen sampeyan kasengsem ing nggawe owah-owahan kanggo concierge medicine, Aku kasurung sampeyan ora kanggo pindhah piyambak. Jelajahi, takon, riset lan temokake mitra sing dipercaya sing bisa menehi tuntunan lan keahlian lan kanthi komitmen kanggo sukses. Pilihan sing sampeyan tindakake ing 2023 bakal nemtokake ora mung dalan sampeyan dhewe, nanging masa depan perawatan pasien ing Amerika Serikat.

Terry Bauer minangka CEO Specialdocs, pionir obat concierge sing wis ngowahi urip profesional dokter wiwit 2002.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *