Apa sing kedadeyan ing HACKFEST I4G

Acara

I4G HACKFEST 2022 ngrayakake wutah teknologi Afrika, nuduhake bakat, tren industri & wawasan saka wiwitan & profesional terkemuka.

Apa sing kedadeyan ing I4G HACKFEST 2022
Sesi panel ing HACKFEST I4G

Ing 12 November 2022, Ingressive for Good (I4G) nganakake edisi fisik pisanan I4G HACKFEST 2022. Acara kasebut nggabungake teknisi ing Nigeria, Ghana lan Afrika Kidul kalebu pangembang, insinyur, siswa, desainer, generator ide lan para pemangku kepentingan liyane ing. ekosistem.

HACKFEST 2022 ngrayakake tuwuhing teknologi lan komunitas Afrika, nalika uga nampilake bakat, tren industri lan wawasan saka wiwitan lan profesional teknologi sing terus berkembang.

Acara kanthi tema “Ora ana Techies sing ditinggalake” ndeleng akeh obrolan sing nyenengake karo pamimpin pamikiran lan influencer ing ekosistem kayata Odunayo Eweniyi, co-founder lan COO ing PiggyVest; Maya Horgan Famodu, co-pendiri Ingressive Capital, Sean Burrowes lan Blessing Abeng-co-pendiri I4G; Adora Nwodo, insinyur piranti lunak ing Microsoft; Tunde Onakoya, pangadeg Catur Ing Slums, antara liya.

HACKFEST 2022 nampilake hackathon, penghargaan teknologi, pameran kerja lan demo realitas virtual/ditambah, diskusi panel, obrolan fireside, sesi breakout lan jaringan.

Topik sing diteliti ing konferensi teknologi sing dianakake ing Landmark Event Center, Victoria Island, Lagos, fokus ing pertumbuhan pribadi lan profesional, teknologi Web3, nggunakake nggawe konten kanggo ngakses kesempatan global, lan liya-liyane.


Artikel sing gegandhengan: Kepiye Ingressive For Good mengaruhi urip para pemuda Afrika


Tech: ekosistem kanggo kabeh

Sajrone sesi panel kanthi irah-irahan “Ngowahi Afrika, siji-sijine teknisi,” Maya Horgan Famodu ujar manawa “sapa wae ora preduli saka latar mburi akademik, pengalaman lan sanajan ora sekolah menengah, sing duwe grit, keluwen lan fokus. duwe papan sing dicadhangake kanggo dheweke ing sektor teknologi.”

Odunayo Eweniyi uga nyedhaki obrolan babagan kenapa sektor teknologi minangka ruang tanpa ijin. Nyritakake peran karir teknologi pisanane, Odunayo ujar manawa dheweke ketemu karo kanca sing saiki dadi co-founder, Somtochukwu Ifezue, sawise wawancara sing kedadeyan ing 2013.

Dheweke ngajak dheweke melu mbangun Rose Patrols minangka manajer media sosial amarga dheweke aktif ing Twitter nalika iku. Iki sanajan kasunyatane dheweke ora duwe pengalaman coding utawa program.

Condong ing tema acara-“Ora ana Techie sing ditinggalake”-Odunayo ujar manawa “nalika ekosistem tuwuh lan wiwit berkembang, sampeyan kanthi alami ndeleng muncule wong sing mikir bisa ngilangi sampeyan. Sampeyan kudu ketemu standar tartamtu sadurunge sampeyan. ujar manawa sampeyan ana ing teknologi. Nanging ora ana sing bener amarga sampeyan ora mbutuhake ijin sapa wae kanggo sinau katrampilan utawa miwiti bisnis kanthi teknologi. Ruang teknologi minangka siji-sijine sektor sing ngidini sampeyan sinau ing perjalanan.”

Ngakses kesempatan global liwat crita

Ing sesi panel kanthi irah-irahan, “Memanfaatkan Penciptaan Konten kanggo Ngakses Kesempatan Global”, Alma Asinobi negesake maneh kudu ngetokake konten supaya bisa narik kesempatan. Sawise ditolak kanggo wawancara ing Cowrywise, dheweke ngetokake video babagan kerugian kanggo taun kasebut.

HR Cowrywise ndeleng video kasebut lan ngirim pesen yen dheweke pengin peran liyane sing beda karo sing dilamar. Alma nampa peran kasebut, gabung karo Cowrywise lan wiwit kerja ing startup fintech ing Jerman lan Kenya. “Yen aku ora nggawe konten kasebut, wong-wong Cowrywise ora bakal ndeleng kaca dheweke, lan ora bakal gabung karo dheweke lan malah narik peran global sing aku duwe saiki,” ujare.

Sajrone HACKFEST 2022, hadiah diwenehake marang para pemenang hackathon sing disponsori dening Verified Africa. Tim Meraki teka pisanan lan menang hadiah dhuwit ₦ 500.000. Tim One Secure dadi nomer loro lan Tim Optimus dadi nomer telu.


Langganan BD Insider

Entuk kedadeyan paling anyar babagan teknologi sing dikirim menyang kothak mlebu saben minggu


apik tenan! Priksa kothak mlebu lan klik link kanggo konfirmasi langganan sampeyan

Nuwun sewu, ana sing salah. Mangga nyoba maneh.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *