Apa Sriram Krishnan bisa dadi CEO sabanjure Twitter dening Elon Musk?

Siji bab sing dipercaya dening Sriram Krishnan yaiku pentinge nggawe lawang gedhe.

Serius, ana ing situs web kasebut ing “prekara sing dak percaya.” Eksekutor teknologi, sing miwiti karir ing Microsoft, ujar manawa dheweke diilhami dening gulat profesional, ing ngendi para peserta dikenal nabrak panggung ing kendaraan kabeh medan utawa diapit dening band marching sing nyemburake kembang api. Ing lawang gedhe iki, para pegulat cenderung ngrusak akeh perkara nalika para penonton njerit – kaya minggu pisanan Elon Musk ing Twitter.

Krishnan, ternyata, minangka salah sawijining letnan Musk ing pengambilalihan Twitter, bebarengan karo investor David Sacks lan Jason Calacanis, lan pengacara pribadi Musk, Alex Spiro. Dewan bayangan wong sugih wis menehi saran Musk sajrone owah-owahan rezim sing wis ngethok tenaga kerja Twitter dadi setengah, nyebabake perselisihan karo pangguna selebriti jaringan sosial, lan mbukak media ing bunder (apa Twitter Blue $8 utawa $20?). Metu mlebu, tenan.

Ora kaya sawetara “pembantu” liyane ing sisih Musk, Krishnan ngerti cara kerja utama Twitter: Dheweke kerja ing kana minangka direktur produk senior saka 2017 nganti 2019. Saiki dadi investor sing fokus ing crypto ing perusahaan modal ventura Andreessen Horowitz, Krishnan nduwe pengaruh gedhe ing masa depan jaringan sosial amarga manggung ing rembulan ing omah lawas. Lan, kanthi Musk umume samesthine bakal nyerahake judhul CEO Twitter ing sawetara titik, Krishnan nduweni posisi sing apik kanggo entuk hadiah ing audisi kanggo proyek paling dhuwur.

Dene Krishnan ora mangsuli rejekiPanjaluk komentar kanggo crita iki, profil teknisi sing lair saka India ing Lembah Silikon saya tambah akeh sajrone dekade kepungkur. Tokoh teknologi kalebu Mark Zuckerberg, Marc Andreessen lan Elon Musk kabeh wis muncul ing acara dhiskusi online sing dadi tuan rumah Krishnan lan garwane Aarthi Ramamurthy. Pasangan sing nikah malah diwakili dening WME, agensi bakat sing makili bintang Hollywood kaya Christian Bale, Hugh Jackman, lan Jessica Alba.

Nalika intrik lan spekulasi terus ana ing Twitter, iki sing kita ngerti babagan salah sawijining wong njero sing sawetara mirsani pracaya bisa dadi CEO sabanjure.

Wong sing akeh topi

“Kanthi internet lan teknologi saiki,” Krishnan tweeted ing Oktober, “*sapa wae* sing duwe laptop lan sambungan internet bisa ‘nggawe.'”

Krishnan ngomong babagan konten sing diasilake minangka rame karo garwane, nanging bisa uga wis ngomong babagan lintasan dhewe liwat sawetara perusahaan paling dhuwur ing industri teknologi, kalebu Snap, Facebook, lan Twitter.

Lair ing Chennai, India, Krishnan dhuwure nem-nem kaki lan duwe pendidikan “kelas menengah khas India”, garwane Ramamurthy marang The New York Times ing profil 2021 pasangan kasebut. Pasangan kasebut ketemu ing taun 2003 nalika kanca bareng nambahake dheweke menyang kamar obrolan Yahoo kanggo mbantu proyek coding. Dheweke dadi crita katresnan teknolog sing khas, pasangan kasebut lulus kuliah lan kerja bareng ing Microsoft ing taun 2007 sawise direkrut dening eksekutif Microsoft nalika iku S. Somasegar. Pasangan kasebut mlayu menyang Palo Alto kanggo mlayu ing taun 2010.

Aarthi Ramamurthy lan Sriram Krishnan dijuluki “pasangan tenaga teknologi.”

Sean Zanni / Patrick McMullan liwat Gambar Getty

Sawise dadi Microsoft ing Visual Studio, Krishnan pindhah menyang Facebook (saiki Meta) ing 2013 kanggo nggarap Audience Network, sing ngidini para pengiklan bisa ngedol iklan ing game lan aplikasi seluler. Banjur, dheweke mlumpat maneh menyang Snap ing 2016 lan mbantu mbangun platform teknologi iklan perusahaan sakcepete sadurunge IPO.

Gig manajemen produk pungkasan sadurunge dadi VC ana ing Twitter, ing ngendi dheweke mimpin tim produk sing ngawasi sawetara fitur konsumen inti, kalebu timeline, olahpesen langsung, lan telusuran. Sajrone jabatane ing raksasa media sosial, perusahaan kasebut nuduhake pertumbuhan pangguna seprapat paling gedhe sing ditindakake dening CFO nalika Ned Segal amarga “perbaikan produk,” miturut CNBC. Krishnan ngubungake artikel iki ing LinkedIn, minangka bukti pengaruhe marang perusahaan sajrone wektu ing kana.

Ing Januari 2022, Krishnan lan Ramamurthy ditandatangani dening agensi bakat WME. Ing woro-woro agensi babagan kemitraan kasebut, dheweke diarani “pasangan tenaga teknologi” sing direncanakake WME kanggo nggarap “ing wilayah kalebu pangembangan film lan televisi, uga proyek penerbitan lan podcasting,” miturut Vanity Fair.

Penjual roket lan kapitalis ventura mlaku menyang bar

Katresnan Krishnan kanggo sorotan nggawe dheweke selaras karo Musk, sanajan dheweke kepengin banget publisitas dadi wilayah trolling.

A tweeter produktif, kaya Musk, Krishnan ajeg opines bab kabeh saka film kanggo wirausaha ing jaringan sosial. Dheweke ora isin adoh saka debat karo kritikus, sanadyan kang umume njupuk hormat, muni analitis sing kontras banget kanggo mbuwang bom Musk.

Ing debat sing terus berkembang babagan verifikasi Twitter, lan apa kabeh wong kudu diverifikasi utawa yen bakal nyebabake serangan spam sing mbebayani, Krishnan sacara umum ndhukung Musk. Hey diarani review produk anyar “ora logis” lan pracaya verifikasi kabeh pangguna sing watuk wolung dolar ngasilake “semangat asli desain.”

Dheweke uga menehi pitunjuk babagan moderasi konten, menehi kritik babagan topik tartamtu ing sekitar koronavirus, kalebu asal-usule, dilarang ing Twitter. “Aku mikir duwe macem-macem sudut pandang ilmiah sing dibahas apik banget. Apa sing ora oke yaiku wong-wong dicopot saka platform kanggo nyatakake teori, “tweet Krishnan wulan kepungkur.

Ing sawetara cara, Krishnan minangka lawan saka Parag Agrawal, mantan CEO Twitter sing dipecat Musk nalika dheweke entuk Twitter. Ora kaya Agrawal, sing katon nggegirisi karo Musk wiwit wiwitan, Krishnan wis nggawe hubungan karo Musk sing nggawe dheweke dadi bunderan utama milyarder.

Ing wawancara 2021 karo Musk ing aplikasi audio Clubhouse, Krishnan muji wong paling sugih ing donya amarga kaprigelan online.

“Sampeyan bisa uga dadi master meme, lan nyatane, sampeyan duwe kutipan ‘Sapa sing ngontrol meme sing ngontrol alam semesta.’ Apa sampeyan bisa nerangake apa sing sampeyan maksud,” ujare Krishnan, nambahake pitakon. “Kowe entuk dadi apik karo wong-wong mau?”

Ijol-ijolan kasebut katon cukup nuduhake karakteristik sing digoleki Musk ing pimpinan eksekutif: kepengin weruh, berpengalaman, lan wong sing ngguyu meme. Pemilik Twitter sing anyar uga wis vokal babagan pengin insinyur sing tanggung jawab kanggo layanan kasebut, sentimen sing ana ing sawetara tweet anyar Krishnan.

“Ing inti sing ditindakake ing industri iki yaiku teknik lan wong sing nulis kode. Kabeh liyane bakal dibangun ing ndhuwur,” Krishnan tweeted awal sasi iki. Lan, kanthi kabar Rebo yen Twitter ngajokake dokumen karo Departemen Keuangan AS sing bisa ngidini perusahaan ngolah pembayaran, pengalaman crypto Krishnan katon luwih relevan.

Mbalik ing wulan April, nalika rencana Musk kanggo ndarbeni Twitter isih ana ing tahap awal, Reuters nglaporake manawa dheweke wis nggawe pimpinan eksekutif anyar kanggo perusahaan kasebut. Nanging wis pirang-pirang wulan lan plot twists kepungkur, ing akuisisi aneh sing Musk nyoba mundur, sadurunge nutup kesepakatan $ 44 milyar ing wulan Oktober.

Nalika Krishnan ngakoni peran dheweke kanggo menehi saran Musk babagan transisi Twitter, dheweke nggambarake minangka pengaturan sementara, nambahake yen dheweke isih “banget ing tugasku” ing Andreessen Horowitz. Perusahaan VC, asring diarani a16z, wis nandur modal $ 400 yuta kanggo akuisisi Twitter Musk.

“Aku (lan a16z) yakin iki minangka perusahaan sing penting banget lan bisa nduwe pengaruh gedhe ing jagad iki lan Elon minangka wong sing bisa nindakake,” ujare Krishnan.

Wong sing dilebokake Musk ing kursi CEO kanggo ngrampungake misi gedhe iki tetep katon.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *