Apa Taun Gap lan Cara Nyiapake Siswa kanggo College

Nalika akeh siswa langsung menyang kuliah sawise lulus saka sekolah menengah, kohort sing luwih cilik milih alternatif: taun jurang.

Apa sing sadurunge katon minangka dalan sing ora konvensional wis ditampa ing taun-taun pungkasan, utamane wiwit pandemi COVID-19. Nalika perguruan tinggi mati utawa pindhah menyang sinau virtual, akeh siswa sing milih nundha enrollment lan njupuk taun longkangan, ujare para ahli.

Asosiasi Gap Year, sawijining organisasi nirlaba berbasis Oregon sing mbantu siswa ngakses kesempatan taun kesenjangan, ngira rata-rata, antarane 40,000 lan 60,000 siswa njupuk taun jurang saben taun akademik. Jumlah kasebut mundhak dadi kira-kira 130,000 siswa sajrone taun ajaran 2020-2021, miturut organisasi kasebut.
Penasihat sekolah menengah, siswa lan wong tuwa dadi luwih ngerti babagan macem-macem pilihan sawise sekolah menengah lan ndeleng keuntungan saka njupuk taun jurang, ujare Jennifer Sullivan, pangadeg Fast Forward College Counseling.

“Iku ora kabeh-utawa-apa-apa saiki,” dheweke ngandika. “Sampeyan ora mung kuliah utawa arep kerja. Ana akeh ing antarane. Ana akeh wilayah abu-abu sing sawetara siswa milih njupuk taun gap utawa njupuk semester longkangan, banjur mutusake yen dheweke wis siyap.

Apa Taun Gap?

Asosiasi Gap Year nemtokake interlude pendidikan iki minangka “semester utawa taun sinau pengalaman, biasane dijupuk sawise sekolah menengah lan sadurunge karir utawa pendidikan postsecondary, kanggo nambah kesadaran praktis, profesional lan pribadi.” Sawetara siswa milih njupuk taun kesenjangan ing tengah-tengah nggayuh gelar.

Biasane, para siswa nggunakake wektu iki kanggo lelungan, kerja utawa dadi sukarelawan lan ngerteni apa sing pengin disinaoni nalika pungkasane kuliah, ujare para ahli. Sawetara siswa bisa ngalami burnout lan ngaso kanggo fokus ing kesehatan mental.

Nalika para ahli ujar manawa konsep kasebut wis suwe populer ing Eropa, nanging saiki wis berkembang ing AS. Salah sawijining dorongan utama yaiku nalika mantan putri pertama Malia Obama ngumumake ing taun 2016 yen dheweke bakal njupuk setaun sadurunge mlebu kuliah, sing nyebabake istilah kasebut mundhak ing telusuran Google ing musim semi.

Para ahli nyaranake pamindhahan kasebut ora mung ngenalake akeh siswa menyang konsep kasebut nanging menehi ijin sosial kanggo ngupayakake.

“A taun longkangan, yen rampung tengen, bisa posisi sampeyan tenan kuwat kanggo College,”Says Cathleen Sheils, senior direktur digandhengake College penyuluhan ing New York-based Solomon Admissions Counseling.

Kepiye Pengalaman Gap Taun Bisa Maneka warna

Kanggo siswa SMA utawa lulusan considering taun longkangan, opsi akeh lan kalebu program kabentuk utawa eksplorasi poto-dipandu.

Asosiasi Gap Year, sing akreditasi akeh program, nyathet pengalaman kanthi fokus ing ekologi, kesejahteraan lan konservasi kewan, studi basa, pengkodean, kecemplung budaya lan macem-macem topik liyane.

Pilihan liyane yaiku AmeriCorps, sing nawakake sawetara program layanan ing saindenging negara kanggo umur 18 utawa luwih. Siswa sing melu layak kanggo entuk manfaat kayata tunjangan urip lan penghargaan pendidikan sing bisa digunakake kanggo mbayar utangan utawa dilebokake kanggo kuliah ing mangsa ngarep.

Siswa uga bisa milih kerja sajrone setaun, kanggo golek dhuwit kanggo kuliah utawa entuk kredit kuliah liwat magang.

“Taun longkangan paling apik cenderung dadi sing nyurung para siswa mikir babagan sapa dheweke lan peran ing jagad iki,” ujare Joe O’Shea, provost asosiasi lan dekan studi sarjana ing Florida State University lan penulis “Gap Year. : Carane Delaying College Ngganti Wong ing Cara sing Dibutuhake Donya.”

O’Shea ujar manawa setaun bisa menehi motivasi lan menehi inspirasi kanggo para siswa lan luwih nyiyapake kanggo kuliah. Dheweke nyathet yen “break alam” antarane sekolah menengah lan kuliah minangka wektu sing cocog kanggo para siswa “ngaso lan nggambarake” lan njelajah pilihan sadurunge sinau.

“Asring sampeyan ndeleng siswa sing berjuang ing pendidikan sing luwih dhuwur amarga ora duwe tujuan lan arah,” ujare O’Shea. “Gap taun – amarga menehi siswa rasa sing luwih jembar babagan donya lan panggonane lan carane bisa menehi kontribusi – mbantu nyedhiyakake lan nguatake siswa kanthi motivasi lan tujuan sing bisa nggawe kabeh pengalaman kuliah.”

Kepiye Gap Year mengaruhi Admission College

Yen siswa nimbang taun longkangan, padha kudu liwat proses aplikasi College minangka senior sekolah menengah kaya-kaya lagi planning kanggo rawuh langsung, tinimbang nunggu kanggo nglamar sak taun longkangan. Luwih gampang kanggo ngrampungake aplikasi kuliah nalika siswa isih sekolah lan duwe bantuan penasihat lan guru, ujare Colleen Paparella, pangadeg DC College Counseling.

O’Shea nyaranake yen siswa sekolah menengah nimbang riset taun celah apa perguruan tinggi sing kepengin ndhukung upaya kasebut.

Para ahli biasane nyaranake supaya siswa ora ngumumake rencana taun celah ing aplikasi kuliah utawa sadurunge ditampa. Nanging siswa bisa tekan kantor admisi kanggo ngerteni kabijakan umum babagan taun kesenjangan. “Kita mesthi ngandhani yen iki dudu sing pengin diiklanake nalika sampeyan nglamar, amarga ora bakal nggawe sampeyan dadi calon sing luwih apik,” ujare Paparella. “Ora ujar manawa dheweke ora bakal mlebu, nanging bakal nggawe kahanan luwih angel.”

Sawise ditampa, para siswa bisa uga pengin ngobrol resmi karo pejabat sing diakoni babagan nimbang taun jurang.

Nalika iku arang kanggo colleges kanggo nolak request taun longkangan, iku umum kanggo wong-wong mau pengin informasi luwih lengkap babagan apa mahasiswa njupuk taun longkangan, lan padha mbutuhake dokumen, Paparella ngandika. Sawetara sekolah duwe kabijakan babagan carane siswa bisa njupuk taun jurang. Dheweke bisa uga mbutuhake siswa mriksa ing pertengahan taun kanggo mesthekake yen rencana kasebut isih ana, utawa bisa nemtokake manawa siswa ora bisa njupuk kelas ing institusi liyane, ujare, amarga bisa uga ngganti status dadi siswa transfer.

Umume, siswa banjur bisa nundha enrollment, mbayar simpenan kanggo nahan papan lan ndhaptar sawise taun kesenjangan. Elinga yen dina keputusan kanggo umume perguruan tinggi yaiku tanggal 1 Mei, Paparella ujar manawa para siswa kudu ngenteni nganti dheweke yakin babagan njupuk taun longkangan kanggo ngisi formulir apa wae saka sekolah kasebut, nanging tetep ngerti babagan timeline kanggo ngidini alternatif. rencana sing bakal ditindakake.

“Wong sing ngrasa kaya taun celah minangka ide sing apik ing wulan September ing taun senior bisa uga beda banget wolung wulan sabanjure,” ujare. “Kita ujar supaya tetep mbukak pilihan sampeyan. Aja mbukak saiki, lan yen sampeyan yakin pengin nindakake lan sampeyan duwe sekolah sing wis ditampa, sampeyan bisa nerusake lan njaluk selang taun.

Sawetara siswa, Nanging, njupuk taun longkangan amarga padha ora ditampa ing sekolah sing dikarepake nanging niat nekani institusi kasebut. Taun kesenjangan minangka cara kanggo para siswa kanggo rebranding dhewe lan ngadeg ing antarane pelamar liyane. Siswa kasebut bakal nglamar maneh sajrone utawa sawise taun kesenjangan, ujare Sheils, sing sadurunge dadi direktur pengakuan ing Universitas Cornell.

Colleges ngarep-arep kanggo ndeleng liyane kadewasan lan mbok menawa liyane arah saka sing pelamar, dheweke ngandika, lan ana perlu sawetara sambungan antarane carane mahasiswa nglampahi longkangan taun lan tujuan akademisi mangsa.

“Ora saben taun kesenjangan digawe padha utawa katon dening pejabat sing diakoni minangka dipercaya,” ujare. “Apa sing sampeyan goleki yaiku, apa sing ditindakake sajrone taun jurang kasebut supaya bisa nambah profil akademik?”

Carane Ngerti yen Taun Gap Cocok kanggo Sampeyan

Siswa ngirim ora njupuk taun longkangan mung amarga lagi sijine mati langkah sabanjure. Apa rencana ing taun kasebut yaiku kerja, lelungan utawa ngisi ulang mental lan emosional, para siswa kudu duwe alasan khusus kanggo njupuk wektu.

“Dheweke kudu duwe gagasan sing cetha banget babagan apa sing bakal ditindakake,” ujare Paparella. “Aku mesthi ora bakal nindakake iki lan tetep mbukak ing pungkasan. Iku ora bakal bisa.

Sawetara siswa, ujare Sullivan, ora bisa njupuk setaun amarga ora pengin ketinggalan ing akademisi lan sosial. Sawetara bisa uga getun ilang pengalaman kuliah tartamtu sing dialami kanca-kancane.

Para ahli ujar manawa para siswa kudu nemtokake apa sing menehi motivasi, apa tujuan jangka panjang, lan apa bisa ditindakake kanthi finansial. Program formal sing nawakake kesempatan lelungan utawa magang bisa biaya luwih saka $50,000 ing dhuwur, sanajan siswa bisa mbayar kurang amarga beasiswa lan bantuan finansial liyane, O’Shea nerangake. Lan kanggo siswa sing berpendapatan rendah, program tartamtu bisa disubsidi kanggo nambah kemampuan.

O’Shea nyathet kabutuhan pendidikan sing luwih dhuwur kanggo ndhukung siswa taun gap lan nuduhake pendanaan beasiswa saka FSU sing tujuane ditindakake liwat Program Gap Year Fellows. Dheweke yakin inisiatif kasebut nggawe konsep taun kesenjangan luwih kasedhiya kanggo siswa kanthi cara finansial sing winates. Nalika taun kesenjangan wis dadi domain kulawarga kelas menengah lan ndhuwur, O’Shea ngira yen owah-owahan amarga program pengayaan dadi luwih terjangkau.

Dhuwit aside, siswa kudu nemtokake carane taun longkangan wekasanipun bakal bantuan wong.

“Aku wis kerjo karo individu sing wis njupuk taun longkangan kanggo fokus ing kesehatan mental utawa karep (kayata seni utawa mulang basa Inggris ing luar negeri), kang wis mbantu wong gain perspektif, skills beda, lan diwasa emosional sadurunge bali menyang akademisi,” Lindsey. Giller, psikolog klinis karo Child Mind Institute, nulis ing email. “Wong-wong iki banjur bisa miwiti sekolah kanthi kapercayan anyar sing bisa uga ora bisa ditindakake yen dheweke langsung sekolah saka sekolah menengah.”

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *