Apple Mac Mini M2 (2023) review: powerhouse ukuran pint

Mac Mini Apple biasane ora entuk sorotan. Kanthi model paling anyar, wektu iki kudu diganti. Kenging punapa? Wiwit ora ana iMac 27-inch, Mac Mini siap kanggo ngisi longkangan kanggo wong-wong sing looking for a kuat, mesin kompak sing bisa nyegat ngarep, produktivitas lan malah luwih-mburi tugas kreatif. Iki amarga chip M2 lan M2 Pro anyar Apple, sing ngunggahake mini Mac saka asal-usule sing asor menyang powerhouse ukuran pint.

Apa sing diganti? Apa sing padha?

Nalika 2023 Mac mini katon meh padha karo model sadurunge, iki dudu perkara sing ala. Kasus aluminium perak isih warata lan kompak, nanging ana sawetara owah-owahan. Iki kalebu chip, memori, panyimpenan, sistem cooling lan sambungan – nanging liyane ing mengko.

Uga, kaya model sadurunge, sampeyan mung entuk Mac Mini lan kabel daya ing kothak, dadi sampeyan kudu nggawa keyboard, mouse lan monitor dhewe.

Model Mac Mini

Ana sawetara model beda kanggo milih saka; tingkat entri $ 999 karo chip M2 lan panyimpenan 256GB solid-state (SSD), $ 1,299 M2 kanthi hard drive 512GB sing luwih gedhe utawa munggah menyang versi ‘Pro’ kanggo $ 1,999, sing kalebu chip M2 Pro lan 512GB. Lumbung.

Deloken sisan

Sampeyan uga bisa ngatur antarane 8, 16, 24 (lan 32GB kanggo M2 Pro) memori terpadu, nganti 2 terabyte RAM kanggo M2 lan 8TB ageng kanggo model M2 Pro, lan salah siji 1GB utawa 10GB port Ethernet. Ana uga rong chip M2 Pro, siji karo GPU 16-inti lan varian GPU 19-inti sing luwih kuat.

Kabeh, gumantung saka apa sing sampeyan butuhake, sampeyan bisa nggunakake ing ngendi wae saka $999 nganti luwih saka $3,000 kanggo konfigurasi sampeyan.

M2 Chip prabédan

Chip M2 Apple minangka penerus M1 sing sukses banget. Keuntungan saka Apple nggunakake chip dhewe tinimbang nggunakake chip sing padha sing ditemokake ing PC lan laptop liyane yaiku bisa disetel kanthi apik kanggo hardware lan piranti lunak khusus Apple. Asil net punika chip vastly luwih kuat sing ing wektu sing padha nggunakake akeh kurang energi.

Apple 2023 Mac Mini karo chip M2 lan M2 Pro

Tanpa njupuk menyang seluk beluk technical, M2 ndadekke karo CPU luwih cepet (Unit Processing Tengah) karo liyane intine, uga GPU (Graphics Processing Unit), maneh karo liyane intine, bebarengan karo bandwidth memori luwih cepet lan prosesor media khusus kanggo nindakake samubarang kaya dekoding utawa compressing video. We bubar nerangake dandan ngenalaken dening chip M2 Pro lan M2 Max yen sampeyan pengin sinau liyane.

Nglebokake M2 Pro menyang Mac Mini nglawan laptop kayata MacBook Pro anyar nduweni kaluwihan utama amarga luwih gampang tetep kelangan. Sing luwih adhem mlaku, luwih cepet bisa mlaku, lan kinerja sing luwih apik. Mulane Mac Mini karo model M2 Pro nduweni sistem pendingin sing rada gedhe tinimbang model karo M2 standar.

panyambungan

Kaya chip M2 anyar, ana uga dandan gedhe kanggo konektivitas. M2 standar entuk 2 konektor Thunderbolt 4 lan bisa ndhukung rong layar, dene Pro entuk 4 konektor Thunderbolt 4 lan bisa ngatur nganti telung tampilan. M2 Pro malah bisa ndhukung siji tampilan 8K. Loro-lorone model saiki entuk konektor HDMI 2.1, sing bisa digunakake karo TV lan monitor 144Hz. Kabeh mini Mac entuk 2 port USB-A standar, ditambah port Ethernet 1GB minangka standar, sing bisa diupgrade menyang versi 10GB sing luwih cepet. Ing ngarep nirkabel, iku apik kanggo ndeleng sing paling anyar (lan paling cepet) Wi-Fi 6E klebu, uga Bluetooth 5.3.

Kanthi kabeh lampiran sing dianyari iki, apik banget yen Mini bisa nyambung karo apa wae sing bisa sampeyan lakoni, kayata macem-macem tampilan resolusi dhuwur, monitor 144Hz lan TV sing cepet banget kanggo dolanan, panyimpenan eksternal sing super cepet lan router Wi-Fi paling anyar. Iki uga kudu nyedhiyani sawetara proofing mangsa supaya Mini muter apik karo komponen external kanggo akèh taun.

Kinerja

Kanggo nyoba, kita duwe Mac Mini kanthi M2 Pro, versi GPU 16 inti, kanthi 16GB RAM lan panyimpenan 1TB. Ing ngisor iki minangka tabel asil pathokan kanthi mbandhingake karo MacBook Air kanthi chip M2, bebarengan karo MacBook Pro paling anyar karo M2 Max.

Mac Mini M2 Pro (2023) MacBook Pro M2 Max 14-inci (2023) MacBook Air M2 (2022)
Geekbench 5 CPU siji-inti 1940 1975 1895
Geekbench 5 multi-inti CPU 15105 15303 8927
Geekbench 5 GPU Metal 53334 85485 N / A
Cinebench R23 CPU siji-inti 1645 1609 1602
CPU multi-inti Cinebench R23 14666 14732 7642

Kita nemokake manawa ana paningkatan ing kabeh benchmark. Nanging, M2 dudu langkah gedhe saka M1. Iki, sing dikarepake, utamane amarga M2 uga dadi chip 5nm, mula kita ngarepake keuntungan luwih akeh nalika Apple pindhah menyang arsitektur 4nm utawa 3nm karo M3 taun ngarep. Iki ora ateges M2 nawakake kinerja sing apik banget kanggo rega lan kelas, sing pancen ditindakake, lan kudu luwih saka cukup kanggo tugas kantor utawa produktivitas, nyusun coding, nggarap gambar gedhe, nyunting video 4K lan liyane. Minangka platform, sampeyan bisa nelpon daya kanthi nemtokake chip sing luwih cepet, luwih akeh RAM utawa hard drive sing luwih gedhe.

Deloken sisan

Apple 2023 MacBook Pro karo M2 Pro lan M2 Max

Sampeyan kudu ngandika sing Apple wis Luwih hobbling kinerja chip M2 ing mburi ngisor model sawijining nggunakake drive SSD luwih alon tinimbang sing ditemokaké ing M1. Ing sawetara konfigurasi (kayata karo 8GB RAM lan nindakake tugas RAM-intensif), M1 karo hard drive luwih cepet bisa ngalahake M2 nindakake tugas padha. Apa iki bosok mudhun kanggo sampeyan kudu ngindhari SSD 256GB ing model tingkat entri Mac Mini lan pindhah menyang versi 512GB sing luwih cepet yen sampeyan pengin kinerja maksimal, utawa nambah RAM. Ing Mac Mini karo M2 Pro, sampeyan kudu mbuwang SSD 1TB kanggo entuk kinerja hard drive full-lemak.

GadgetGuy njupuk: Mac Mini M2

Mac Mini M2 anyar wis kabeh iku perlu kanggo nemokake panggonan ing akeh desktop ngarep utawa kantor. Kombinasi saka kinerja banget saged, opsi panyambungan nyengsemaken lan cilik ramping lan kompak kabeh bisa bebarengan kanggo nggawe penerus terkenal kanggo tuwa 27-inch Intel basis iMacs metu ana, utawa sing ngoper saka camp PC kanggo soko liyane kompak.

Rega uga kompetitif, nanging aja lali faktor keyboard, mouse lan monitor. Uga, ing mburi ndhuwur konfigurasi, kayata udakara $3,300, sampeyan bisa nemokake manawa Mac Studio sing luwih gedhe lan luwih fokus ing Pro diwiwiti kanthi biaya sing padha, mung sampeyan entuk tambahan port, kertu SD lan 32GB. memori kanggo miwiti karo. Nanging, sampeyan ora bakal entuk Wi-Fi utawa Bluetooth sing luwih cepet, lan port 144Hz HDMI 2.1 yen penting.

Kabeh, kanggo apa sing ditawakake, Mac Mini karo M2 utawa M2 Pro minangka pilihan sing apik kanggo sing pengin duwe kue lan uga mangan.

Preduli saka apa sampeyan arep kanggo pilihan M2 utawa M2 Pro, Apple Mac Mini M2 iku piranti desktop kuat senadyan stature cilik.

Positif

Kathah daya ing piranti cilik

Opsi konektivitas sing luwih apik

Regane kompetitif

Negatif

Kacepetan SSD luwih alon ing model spek sing luwih murah

Ora langkah gedhe saka M1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *