Basa pemrograman: Go mung nampa nganyari paling gedhe

Gambar: skynesher/Getty

Google wis ngumumake nganyari “tonggak sejarah” kanggo basa pamrograman Go kanthi diluncurake Go 1.18, sing ngenalake dhukungan asli kanggo uji fuzz – basa pamrograman utama pisanan sing nglakoni.

Kaya sing diterangake Google, tes fuzz utawa ‘fuzzing’ minangka sarana kanggo nguji kerentanan piranti lunak kanthi mbuwang data sing sewenang-wenang utawa ora bener kanggo mbabarake bug lan kesalahan sing ora dingerteni.

Iki nambah lapisan keamanan tambahan kanggo kode Go sing bakal tetep dilindhungi amarga fungsine berkembang – penting amarga serangan ing piranti lunak terus saya tambah kanthi frekuensi lan kerumitan.

NDELENG: Proyek pangembang lan basa pamrograman: Apa sing panas lan sabanjure

“Ing Google kita setya ngamanake infrastruktur lan aplikasi online sing gumantung ing donya,” ujare Eric Brewer, infrastruktur VIP ing Google.

“Aspek kritis iki yaiku bisa mangerteni lan verifikasi keamanan rantai ketergantungan sumber terbuka. Rilis 1.18 saka Go minangka langkah penting kanggo mesthekake yen pangembang bisa mbangun aplikasi sing paling aman, ngerti risiko nalika kerentanan ditemokake. , lan nyuda dampak saka serangan cybersecurity.”

Nalika basa liyane ndhukung fuzzing, Go minangka basa pamrograman utama pisanan sing nggabungake menyang toolchain inti, tegese – ora kaya basa liyane – integrasi dhukungan pihak katelu ora dibutuhake.

Go 1.18, sing diarani Google minangka “puncak saka desain luwih saka dasawarsa”, ngirimake pirang-pirang nganyari penting kanggo basa pamrograman sing wis suwe dijaluk dening pangembang.

Google uga nggawe akeh dhukungan anyar basa kanggo kode umum nggunakake jinis parameter, sing wis dadi fitur sing paling akeh dijaluk dening pangguna Go.

Tanpa dhukungan kanggo generik, pangguna Go kudu mbaleni kode sing padha kanggo saben jinis data sing digunakake, ujare Steve Francia, produk Google lan pimpinan strategis kanggo Go.

“Kanthi generik, pangguna bisa nggabungake kode kasebut dadi rutinitas siji nalika njaga keamanan,” ujare Prancis marang ZDNet. “Kajaba iku, pangguna entuk kode sing luwih bisa diwaca lan kinerja sing luwih dhuwur kanthi jinis safety sing padha sing disedhiyakake Go. Iki minangka ‘boon’ sing signifikan kanggo produktivitas lan kinerja.”

Babagan tambahan ing basa pamrograman Go 1.18 yaiku ruang kerja modul sing ngidini pangembang bisa nggarap macem-macem komponen ing repo siji, uga nambah kinerja 20% sing dihormati ing prosesor ARM64 lan Apple M1.

NDELENG: Basa pamrograman Google Go: Apa sing disenengi lan ora disenengi para pangembang saiki

Google nggawe Go ing taun 2007 lan dirancang khusus kanggo mbantu insinyur piranti lunak mbangun aplikasi perusahaan open-source sing aman kanggo sistem komputasi multi-inti modern.

Luwih saka telung perempat proyek Cloud Native Computing Foundation (CNCF), kalebu Kubernetes lan Istio, ditulis ing Go, ujare Google. Miturut data saka Stack Overflow, udakara 10% pangembang nulis ing Go ing saindenging jagad, lan ana pratandha manawa luwih akeh perekrut golek coders Go ing panelusuran bakat teknologi.

“Akeh proyek utama sing mbentuk masa depan pangembangan aplikasi cloud-native lan containerized wis dibangun nggunakake Go, kalebu Kubernetes, Docker, lan Etc,” jelas Francia.

“Sanajan kita duwe tim Go sing darmabakti ing Google, kita nampa akeh kontribusi saka komunitas kita. Iki minangka upaya bareng, lan kanthi nganyari, kita mbantu komunitas kita entuk visi jangka panjang Go.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *