Biden ngakoni yen Dems tetep Kongres minangka ‘pengarepan sing dhuwur banget’

Presiden Biden ngakoni Senin yen Demokrat tetep ngontrol Kongres minangka “pengarepan sing dhuwur banget” ing tengah-tengah prediksi midterm pungkasan sing nuduhake Republik kanthi kemungkinan luwih gedhe kanggo njupuk Omah lan Senat.

Ing rong resepsi virtual Komite Nasional Demokrat dina sadurunge pemilihan, Biden ujar manawa dheweke tetep optimis babagan prospek Demokrat sing tetep ngontrol Kongres nalika nggawe pamilih milih.

“Sewengi maneh kanggo nindakake kabeh supaya bisa menang lan terus maju. Delengen, yen kita bisa terus, kita bakal dadi luar biasa. Bayangake apa sing bisa kita lakoni ing mangsa kapindho yen kita njaga kontrol. Aku ngerti kayane kaya pangarep-arep sing dhuwur banget, nanging aku mikir – apa wae, aku optimis, “ujare Biden.

Ing resepsi liyane ing dina Senin, Biden maneh ngelingake babagan bebaya milih “Republikan MAGA” sing didhukung Trump, sing diarani “sawetara pasukan paling peteng” ing sejarah AS.

“Maneh, dudu kekuwatan kanggo kekuwatan nanging kekuwatan kanggo kabecikan negara. Sampeyan ngerti, aku ngerti iku ora gampang. Kita lagi nglawan sawetara pasukan paling peteng sing wis kita deleng ing sejarah kita. Republik MAGA iki minangka jenis kucing sing beda. Iki dudu Partai Republik bapakmu. Iki kesepakatan sing beda, “ujare.

Forecasters wis prédhiksi wengi angel kanggo Demokrat ing minggu pungkasan anjog kanggo Pemilu, lan sawetara saka prediksi final digawe ing sawetara dina pungkasan wis Republik menang ngendi wae saka sawetara kanggo rong rolas kursi.

Cacat Pemilu nonpartisan Cook Political Report ngalihake ramalan kontrol kanggo Senat menyang Republik mung patang dina metu saka pemilihan midterm, lan Cacat Pemilu nonpartisan Sabato kang Crystal Ball mbadek sing GOP bakal njupuk kontrol Senat karo 51 kursi.

Biden, nalika ujar dina Senin, ujar manawa Demokrat bakal nggumunake wong.

“Sampeyan mbantu njaluk kula lan [Vice President] Kamala [Harris] kapilih ing 2020, lan kita bakal nggumunake setan sing urip saka wong amarga kabeh pakaryan sing wis ditindakake, “ujare presiden.

Biden wis dadi optimistis kanthi mandhiri sajrone siklus pemilihan sanajan Demokrat ngadhepi dhuwur-dhuwur nalika dheweke milih semangat sajrone wektu ekonomi sing rumit kanggo negara sing wis ngalami inflasi sing paling dhuwur ing pirang-pirang taun, kanthi rasa lega.

“Aku uga wis ana ing saindenging negara, lan dakkandhani, atimu lan jiwamu wis dilebokake ing upaya iki. Lan sampeyan bisa ngrasakake. Sampeyan bisa ngrasakake tenan. Aku mung rumangsa optimis,” ujare.

Presiden ing pangandikane uga ngucapake matur nuwun marang para sukarelawan sing mbantu metu saka pemilihan Demokrat.

Lan dheweke ndesek supaya bisa mlaku luwih saka 30 jam nganti jajak pendapat wiwit ditutup.

“Aku pengin ngelingake sampeyan supaya ngelingake tim sampeyan, kanthi akeh kepentingan kanggo bangsa kita, aja ninggalake apa-apa – sijine kabeh ing kana. Bukak nganti polling pungkasan ditutup. Nelpon ekstra kasebut-ora guyon. Ketuk lawang tambahan kasebut. Sing paling penting tetep iman,” ujare.

“Iki dudu referendum. Iki pilihan. Lan luwih akeh wong sing metu kanggo milih, kita menang. We menang. Dadi ayo menang. Ayo kabeh wong sing bisa milih kanggo milih. Entuk menyang polling, “tambah Biden.

Dianyari 5:12 pm

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *