Blockchain Sing Dilakokake Sakabehe Dening Manungsa

Miturut CNBCTV18.com IST (Diterbitake)

Humanode minangka jaringan pamblokiran pisanan sing nggunakake mekanisme konsensus adhedhasar identifikasi crypto-biometrik, ing ngendi siji manungsa = siji simpul = siji swara.

Jaringan Blockchain nawakake alternatif sing cocog kanggo sistem tradisional. Padha bisa dienggo tanpa pengawasan saka panguwasa pusat, lan teknologi ledger disebarake ndasari ngidini kanggo panyimpenan data transparent lan tamper-bukti. Nanging, pamblokiran saiki isih nandhang rong masalah utama, kekurangan desentralisasi sing sejati lan kerentanan marang serangan Sybil.

Siji proyek sing tujuane kanggo ngatasi masalah kasebut yaiku Humanode, blockchain cryptobiometric sing dikuwasani manungsa. Tag bebarengan nalika kita ngandhani luwih akeh babagan jaringan iki lan cara kerjane.

Dadi apa Humanode?

Humanode minangka jaringan pamblokiran pisanan sing nggunakake mekanisme konsensus adhedhasar identifikasi crypto-biometrik, ing ngendi siji manungsa = siji simpul = siji swara. Proyek kasebut minangka gagasan saka Dato Kavazi lan Victor Smirnov, sing wis nggarap konsep kasebut wiwit taun 2020. Kavazi lan Smirnov optimistis babagan web3 nanging prihatin karo sawetara kekurangane.

Contone, umume pamblokiran saiki kabeh wis didesentralisasi kanthi lengkap nanging dikelola dening kartel pertambangan. Liyane duwe investor paus sing bisa ngontrol arah proyek kanthi nggunakake kepemilikan gedhe kanggo ngalahake investor liyane. Pungkasan, sawetara pamblokiran uga rentan marang serangan Sybil, ing ngendi entitas siji bisa mbajak jaringan crypto kanthi ngontrol mayoritas daya komputasi jaringan.

Piye cara kerjane?

Cukup, saben simpul ing jaringan Humanode ditambahake mung sawise verifikasi keunikan biometrik. Thanks kanggo etos “1 manungsa = 1 simpul = 1 swara”, kabeh simpul duwe kekuwatan validasi lan voting sing padha. Iki nggawe kesetaraan bener antarane kanca-kanca saka jaringan. Yen simpul tumindak ala, diblokir lan dilarang saka jaringan kasebut. Dadi, saben identitas simpul dadi saham ing jaringan kasebut.

Tinimbang PoS utawa PoW, jaringan Humanode nggabungake bukti keunikan lan bukti eksistensi. Pangguna kudu mbuktekake manawa dheweke sejatine manungsa liwat scan rai 3D adhedhasar video lan deteksi liveness. Sawise ngrampungake proses iki, kunci umum lan pribadi pangguna digawe, lan bisa mbukak simpul.

Jaringan Humanode dibangun ing kerangka Substrat Parity. Iki ngidini interoperabilitas karo ekosistem Polkadot lan nambah throughput lan skalabilitas. Platform kasebut uga kompatibel karo EVM, mbisakake dhukungan kanggo pangembangan kontrak cerdas ing pirang-pirang basa populer coding. Pungkasan, tokenomics proyek kasebut adhedhasar konsep matematika sing dikenal minangka Fath.

Iku nggunakake algoritma reaktif sing pumps dhuwit recehan menyang circulation adhedhasar wutah saka jaringan. Contone, yen total biaya transaksi jaringan sing diklumpukake mundhak 5 persen, uga pasokan dhuwit recehan. Iki dhuwit recehan anyar mbagekke proportionately kanggo kabeh nduwèni saiki.

Backing proyek lan roadmap

Humanode didhukung dening pirang-pirang wig gedhe saka industri crypto, kalebu Crypto.com, Tenzor Capital, Nine 2 Five Ventures, Genblock Capital, lsp. Proyek kasebut uga ngunggahake $ 2 yuta ing pendanaan kaping telune ing wulan Februari taun iki. Babak kasebut dipimpin dening perusahaan kayata Wintermute, Republic Capital, Blizzard, lan pendiri Polygon Jaynti Kanani lan Sandeep Nailwal. Proyèk kasebut uga wis kerja sama karo jaringan pamblokiran utama, kalebu Avalanche, Polygon ID, Gitcoin, Ore Protocol, lsp.

Proyèk kasebut ngluncurake testnet pisanan ing Januari 2021, lan sawetara wulan sabanjure, ing September 2021, testnet kapindho nggunakake deteksi liveness diluncurake. Sabanjure, loro testnets maneh diluncurake, lan luwih saka 10.000 individu ndhaptar dadi kelenjar manungsa. Apike, ora ana testnet sing duwe insentif kanggo node; wong mlebu mung kanggo ndeleng owah-owahan resistance Sybil basis biometric bisa nggawa.

Miturut situs web proyek kasebut, mainnet Humanode bakal diluncurake sajrone telung dina, yaiku 15 November. dening tes biometrik nul-kawruh ing waktu katelu. Ing taun 2024, proyek kasebut duwe tujuan kanggo nggawe Vortex DAO kanthi sistem pool proposal, aplikasi Humanode, kerangka pangembang lan liya-liyane.

Kesimpulan

Humanode minangka proyek pertama lan tujuane kanggo ngatasi masalah sing wis ngalami industri blockchain sajrone pirang-pirang taun. Kanthi dhukungan saka sawetara perusahaan teknologi lan finansial paling gedhe ing ruang crypto, jaringan kasebut ana ing jalur sing bener, kanthi wicaksana pembangunan. Nanging, kanthi kondisi pasar saiki, ngluncurake proyek crypto anyar bisa dadi beboyo.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *