Brookhaven Lab nggabungake Rising STEM Sch

Sajrone sawetara taun kepungkur, Laboratorium Nasional Brookhaven Departemen Tenaga AS (DOE) nyedhiyakake sumber daya kanggo para siswa, utamane sing ana ing demografi sing kurang diwakili lan komunitas sing kurang dilayani, kanggo nggambar dalan sing jelas lan ditetepake kanggo karir ing ilmu, teknologi, teknik, lan matématika. (STEM). Minangka cara kanggo menehi siswa sumber daya lan momentum kanggo miwiti eksplorasi sing luwih jero babagan kapentingan ing saindhenging sekolah menengah, Brookhaven Lab’s Office of Educational Programs (OEP) wiwit dadi tuan rumah Pengembangan Tenaga Kerja DOE kanggo Guru lan Ilmuwan (WDTS) sing didanai Rising STEM Scholars. program.

Ngilangi jurang

Rising STEM Scholars minangka tindak lanjut saka Institut Musim Panas STEM-Prep, program patang minggu sing ngenalake mahasiswa anyar sekolah menengah saka komunitas sing kurang diwakili lan kurang dilayani menyang lapangan STEM. Program anyar nyepetake jurang antarane STEM-Prep Summer Institute sing luwih eksplorasi, ing ngendi wilayah ilmiah sing beda-beda dienalake ing modul seminggu kanggo kabeh peserta, lan Program Riset Sekolah Tinggi (HSRP) sing luwih akeh, sing menehi siswa asli. pengalaman riset lan cahya kanggo cara sing ilmu nyedhaki ing laboratorium nasional.

“Peserta STEM-Prep diundang kanggo melu program Rising STEM Scholars ing musim panas sabanjure lan, sawise kasil ngrampungake program kasebut, kanthi otomatis ditampa ing HSRP,” jelas Aleida Perez, Supervisor Riset Siswa lan Ilmu Warga ing OEP. “Taun iki, ana pitung siswa ing HSRP saka program Rising STEM Scholars taun kepungkur, lan kita ngarep-arep bisa ndeleng jumlah kasebut terus tuwuh ing taun-taun sing bakal teka. Kita uga ngarep-arep yen program-program kasebut mimpin kanggo nglamar magang kuliah Departemen Energi, sing kalebu program Magang Laboratorium Sarjana Sains (SULI) lan Community College Internship (CCI).

Program Rising STEM Scholars minangka kesempatan sing apik kanggo para siswa kasebut kanggo mbangun katrampilan komputasi ilmiah, entuk pajanan karo masarakat lan budaya Laboratorium, lan njelajah kapentingan ilmiah sadurunge melu program HSRP lan SULI sing luwih intensif.

Nggawe pondasi

“Program Rising STEM Scholars nggawa Lab menyang kita,” kelingan Maxwell Cabrera, mantan sarjana Rising STEM lan siswa HSRP sinau babagan teknik ing Collider Accelerator Department (C-AD). “Saben kita nampa komputer Raspberry Pi kanthi kit sensor sing bisa digunakake kanggo eksperimen. Iku menehi kula soko menarik kanggo nindakake, utamané nalika pandemi. Aku arep metu kanggo ngumpulake godhong minangka conto lan sinau kode supaya bisa operate sensor. Aku sinau carane nindakake riset, ngumpulake data, lan nampilake temuan, sing mbantu nyiapake aku kanggo HSRP. Aku seneng banget dadi bagian saka loro program kasebut.

Rising STEM Scholars ngrasakake kaya apa kerja ing lapangan STEM ing setelan laboratorium kanthi melu proyek ilmu komputasi langsung lan entuk introduksi sing luwih jero menyang fasilitas Laboratorium tartamtu lan riset sing kedadeyan ing kana. Taun kepungkur, umpamane, para siswa diwenehi gambaran babagan Sumber Cahaya Synchrotron Nasional II (NSLS-II). Sadawane dalan, siswa diwenehi kesempatan kanggo ketemu staf lan sinau babagan karyane liwat ceramah lan diskusi panel uga nyambungake karo mahasiswa HSRP lan magang SULI. Program Rising STEM Scholars nggampangake para siswa dadi kerangka kerja HSRP sing luwih mandiri lan ngidini dheweke tetep sesambungan karo Lab nalika nganggep masa depan.

“Ana akeh pendhidhikan sing kedadeyan ing antarane milih karir ing STEM lan banjur melu. Iku apik kanggo duwe jendhela menyang apa karir bisa katon kaya sadurunge miwiti mudhun dalan sing, “ujare Dan Olds, PDF Beamline Scientist ing NSLS-II lan mentor.

“Aku ndeleng kanthi jero babagan cara para ilmuwan nindakake pakaryan saben dina lan njupuk akeh katrampilan tangan sing bisa digunakake ing mangsa ngarep, utamane sing ana gandhengane karo coding, sing dadi integral kanggo akeh. saka wilayah sing dakkarepake, “ujare Donal Akerele, mantan sarjana Rising STEM lan mahasiswa HSRP sing nyinaoni fisika akselerator ing C-AD. “Mentorku, Sergei Seletskiy, menehi aku lan mitra riset akeh otonomi karo program kita. Panjenenganipun maringi kita basis umum kanggo miwiti saka lan nuduhake kita carane kabeh bisa, malah menehi kita cithakan dhasar kanggo mbangun saka. Aku kerja sama ing program kanggo monitor profil, sing digunakake kanggo ngukur macem-macem aspek balok, kayata dawa, intensitas, lan jumlah partikel.

Nalika ndeleng apa sing digarap peneliti minangka bagean integral saka program kasebut, ndeleng cara kerjane kaya, yen ora luwih penting. Sinau kanggo ngandelake tim sampeyan, nemokake lan nggunakake sumber daya sing cocog, lan ngrumusake pitakonan sing bener iku kabeh katrampilan penting sing bisa diabaikan ing kursus sing fokus banget ing ilmu. Program sekolah menengah iki uga menehi siswa ngintip babagan fasilitas riset operasional lan rutinitas wong sing kerja ing kana.

“Sampeyan dhewe nalika sinau ilmu, nanging karya ilmiah nyata banget kolaborasi,” jelas Olds. “Kita duwe kanca sing kudu dituju lan papan kanggo golek jawaban. Makarya karo wong liya minangka kunci sukses.”

“Kita ndeleng gambar gedhe dhisik, bebarengan, banjur mlebu menyang rincian,” jelas Shadia Suha, mahasiswa HSRP lan mantan Rising STEM Scholar sinau babagan intelijen buatan lan pembelajaran mesin. “Ana pitakonan sing ora bisa dideleng dhewe, sanajan kita diwenehi panganan saben langkah, nanging kita bisa nemokake jawaban kanthi takon pitakonan sing bener lan ngandelake mentor-lan malah kanca-kanca siswa-kanggo ngarahake kita ing sisih tengen. arah.”

“Sawetara minggu program sekolah menengah iki cukup wektu kanggo mbabarake para siswa ing karya sing sampeyan lakoni lan supaya dheweke ngerti kepiye carane bisa melu ing mangsa ngarep,” ujare Russel Feder, Kepala Insinyur Mekanik kanggo detektor lan mentor sPHENIX CA-D. . “Nalika siswa SULI duwe wektu kanggo nggali proyek sing luwih jero, kayata ngrancang bagean anyar saka sistem pipa kita, para siswa HSRP nggawe dhasar kanggo karya kaya iki. Max, umpamane, sinau nggunakake program desain sing dibantu komputer, sing penting banget ing teknik. Minangka mahasiswa, dheweke entuk akses menyang kabeh fitur program kasebut, mula dheweke nindakake analisis struktur balok lan pasukan sing ditindakake, dheweke bisa ngerteni rincian.

prints langgeng

Keuntungan saka bimbingan dadi loro cara. Siswa bisa pratinjau kaya apa karir STEM, lan para mentor bisa ngilangi rutinitas lan nindakake perkara sing kepenak.

“Aku entuk manfaat saka nduwe mentor sing apik sing nduwe pengaruh sing signifikan marang aku lan nggawa aku menyang papan saiki,” ujare Carlos Soto, ilmuwan komputasi asosiasi ing Computational Science Initiative (CSI) lan mentor. “Bagus banget kanggo ngalih menyang peran kasebut. Asyik ngrasakake kasenengan maneh. Akeh kita wis entuk irama ing karya, sing dudu perkara sing ala, nanging luwih becik mundur lan ndeleng prekara saka perspektif anyar saka wong sing ngalami pengalaman kasebut kanggo pisanan. Aku ngajak sapa wae sing kepengin dadi bimbingan supaya bisa melu kasenengan kasebut.

“Sing marem ndeleng menyang ngendi para siswa sawise lulus, dheweke bali kanggo menehi saran babagan apa sing kudu ditindakake lan menyang ngendi sabanjure. Luwih marem tinimbang ndeleng dheweke ngrampungake proyek teknis ing pungkasan program ing kene,” ujare Feder. “Minangka institusi umum, menehi bali menyang komunitas kita rumangsa apik. Sampeyan bisa geek metu karo wong enom lan mbantu nggawe lapangan luwih inklusif.

Sanajan siswa ora ngupayakake lapangan sing ditliti, program iki menehi perspektif sing bisa nuntun dheweke menyang area STEM sing nyenengake, mbangun kapercayan ing kemampuane, lan mengaruhi pilihan kursus akademik. Mbukak lawang kanggo kesempatan bimbingan lan internship sing luwih intensif ing laboratorium lan nuduhake yen iki minangka papan sing bisa sukses, diwakili, lan ngerti manawa dheweke dadi kagungane.

“Ing tingkat sekolah menengah, para siswa duwe akeh kesempatan sing mbukak kanggo dheweke, lan akeh sing rumangsa kuwatir yen kudu nggawe keputusan babagan masa depan. Aku mikir penting banget yen kita mbentuk jinis program kasebut kanthi cara sing ora nggawe siswa rumangsa dikunci, nanging malah nggawe dheweke rumangsa dadi kesempatan kanggo njelajah konsep lan ide kanggo nemokake cara dhewe liwat kapentingane dhewe, ”ujare. Soto.

Ana rencana kanggo ngembangake program Rising STEM Scholars ing skala lan tekan kanthi dhukungan anyar saka kantor DOE WDTS. Iku wis diwiwiti minangka program lokal enlisting siswa saka sekolah ing radius Laboratorium, Nanging, ana plans kanggo tuwuh statewide ing short term lan nggawe program nasional ing tembung maneh. Ing ngembangaken program iki, Brookhaven Lab ngarahake partner karo inisiatif kaya Louis Stokes Alliances kanggo Partisipasi Minoritas (LSAMP) kanggo mesthekake yen kesempatan kasebut diwenehi kanthi cara sing adil. Program kasebut uga ngarep-arep bisa nerusake wisata, maca, kolaborasi, lan proyek langsung.

“Kita pengin para siswa iki ndhudhuk bolongan terwelu dhewe lan banjur mudhun,” ujare Olds. “Sanajan kehabisan wektu sadurunge proyek rampung, dheweke wis narik minat kasebut, dheweke duwe visi kasebut, proyek kasebut dadi duweke dhewe. Sing sukses kanggo aku.”

Laboratorium Nasional Brookhaven didhukung dening Kantor Ilmu saka Departemen Energi AS. Kantor Ilmu minangka panyengkuyung riset dhasar paling gedhe ing ilmu fisik ing Amerika Serikat lan ngupayakake ngatasi sawetara tantangan sing paling penting ing jaman saiki. Kanggo informasi luwih lengkap, bukak science.energy.gov.

Tindakake @BrookhavenLab ing Twitter utawa golek kita ing Facebook.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *