Buku anyar nyinaoni pengaruh Michael Kirst ing pendhidhikan umum ing California lan liya-liyane

Kredit: Christopher Schodt kanggo EdSource

Michael Kirst, pensiun presiden Dewan Pendidikan Negara, sajrone wawancara EdSource ing 2017.

Kanggo luwih saka enem dekade, Michael Kirst wis nggawe tandha ing pendidikan umum. Miwiti metu saka sekolah pascasarjana kanggo ngrancang undang-undang Title I sing minangka bagean saka visi Presiden Lyndon Johnson kanggo Masyarakat Agung, Kirst wis pirang-pirang karir.

Penulis lan profesor emeritus pendidikan lan administrasi bisnis ing Universitas Stanford, Kirst paling dikenal dening wong California minangka presiden Dewan Pendidikan Negara kanggo kabeh papat istilah Jerry Brown minangka gubernur lan arsitek Formula Pendanaan Kontrol Lokal, sing nggawe maneh negara kasebut. Sistem pembiayaan K-12 lan akuntabilitas sekolah.

Saiki dheweke uga dadi subyek biografi anyar Richard “Dick” Jung. Pensiunan guru, kepala sekolah lan penasehat sekolah independen ing wilayah Washington, DC, Jung wis kenal Kirst wiwit pisanan njupuk kursus ing politik pendidikan ing Stanford lan dadi asisten memulang Kirst.

Ing “Michael Kirst: Akademik sing ora umum,” Jung nyritakake urip Kirst, karyane lan evolusi pamikiran babagan peran pamrentah federal lan negara ing pendidikan. Buku kasebut kalebu kode QR sing nyambungake pembaca menyang klip audio lan video saka obrolan Kirst lan Jung karo Brown, sing disaranake Kirst sajrone setengah abad, lan liya-liyane sing ngerti lan kerja bareng karo Kirst.

EdSource takon Jung babagan wawasan babagan apa sing nggawe Kirst dadi akademisi lan pembuat kebijakan sing efektif sajrone wawancara awal wulan iki sing wis dikondensasi. “Michael Kirst: Akademik sing ora umum” bisa uga dituku ing Amazon. Jung nyumbang hasil saka buku menyang EdSource.

Sumber Ed: Yagene sampeyan nindakake biografi Mike Kirst, lan kepiye sampeyan bisa ngerti dheweke?

Dick Jung: Aku kenal Mike nalika aku lunga menyang Stanford ing 1978, minangka mahasiswa doktoral. Aku wis mesthi kang, Politik Pendidikan, lan iku wektu dipercaya kanggo njupuk mesthi saka wong sing presiden Papan negara ing wektu nalika kabeh sistem finance pendidikan diuripake ing sirah.

Pranyata yen dheweke sibuk banget ing California taun ngarep dheweke njaluk aku dadi asisten guru. Aku dadi TA kanggo Politik Pendidikan, biasane setaun sawise Proposisi 13 ing California. Mike nduweni kemampuan sing apik kanggo njupuk wong lan menehi barang sing ana ing sirahe. Kita uga wiwit nulis bebarengan. Mula dheweke banjur dadi penasehat skripsiku. Ora let suwe kita nindakake presentasi babagan karya kita bebarengan.

Dick Jung

Aku bakal ngomong karo wong sing durung tau krungu bab dheweke. Lan nalika aku marang wong-wong mau padha fascinated bab wong, lan aku mung ngerti sing aku duwe kesempatan kanggo nulis bab siji saka wong paling penting ing pendidikan kang crita wis ora marang.

Sumber Ed: Dadi sampeyan nelpon judhul “Michael Kirst: Akademik sing ora umum.” Kepiye sampeyan milih judhul kasebut?

Dick Jung: Mentor Mike – Mike bener disebut wong kaya tokoh rama – ana John Gardner. Dheweke ngerti dheweke wiwit ing Washington, nalika Gardner dadi sekretaris Departemen Kesehatan, Pendidikan lan Kesejahteraan kanggo Presiden Johnson. Dheweke lan Mike banjur ketemu maneh minangka tanggi nalika Gardner pindhah menyang Stanford. Ing taun 2001, PBS nindakake seri babagan dheweke, sing diarani “John Gardner, Uncommon American.” Nalika aku miwiti wawancara, tema wiwit berkembang. Jim Guthrie (mantan dekan saka School of Education, UC Berkeley), sing Mike kerjo karo, ngandika ing lapangan piyambak. Ora ana wong akademisi sing duwe naluri politik Mike Kirst. Chester Finn (pensiunan presiden Institut Thomas Fordham), kanthi ideologis ing sisih liya, bener-bener dipaku. Dheweke ujar yen Mike minangka akademisi sing ora umum.

Saka ‘vassal’ ing DC dadi profesor ing Stanford

Sumber Ed: Urip bisa dadi serendipitous. Mike ora tau ngarep-arep bakal ana ing Stanford lan ora nate ngarep-arep bakal tetep ing Stanford nganti suwe. Kepiye carane dheweke tekan Stanford ing 1968?

Dick Jung: Mike wis kerja kanggo Sen. Joseph Clark saka Pennsylvania. Mike wiwit dadi PNS, nanging pungkasane dheweke melu politik, lan saiki dheweke digandhengake karo Demokrat. Lan Demokrat entuk krim ing 1968, nalika Richard Nixon dadi presiden.

Clark marang Mike ing Senat, “Ana baron lan vassal. Baron minangka senator lan vassal minangka staf. Lan kaya Abad Pertengahan. Nalika baron dipatèni, banjur vassal dipotong. Dadi aku kudu menehi sampeyan enem minggu kanggo metu saka kene.

Sumber Ed: Dadi dheweke rampung ing Stanford …

Dick Jung: Taun sadurunge, nalika Mike ora ngerti manawa kedadeyan kasebut, dekan saka Sekolah Pendidikan ing Stanford nyoba ngrekrut Mike amarga akeh alasan. Salah siji amarga Mike wis pengalaman; nalika dheweke ana ing Dartmouth, dheweke miwiti program gabungan ing sekolah bisnis lan sekolah kebijakan pendidikan. Lan dheweke bener-bener dikandhani, yen sampeyan nindakake (karo konsentrasi kaping pindho), sampeyan ora bakal dadi profesor. Ya, kene teka Stanford, sampeyan ngerti, ujar, “Kita butuh keahlian kasebut saiki.”

Dheweke umur 29 taun. Dheweke duwe anak lanang umur 6 taun lan anak wadon umur 1 taun, lan dheweke pancen pengin bali menyang Washington. Mula, dheweke mung teka amarga dheweke ngerti manawa kahanan bisa dadi luwih apik ing Washington. Liyane iku sajarah. Dheweke wis ana ing Stanford suwene 50 taun.

Kahanan kanggo reformasi

Sumber Ed: Kita nggandhengake Mike karo Formula Pendanaan Kontrol Lokal. Nanging, ing mburine, iku pancene minangka capstone saka karir sing dawa banget. Kepiye babagan karir lan pamikirane sing nyebabake nggawe lan ngetrapake formula pendanaan?

Dick Jung: Patang puluh taun sadurunge rumus pendanaan kontrol lokal, sing dilulusake ing 2013, dheweke nulis studi utama babagan keuangan sekolah ing Florida. Lan pancen padha karo prinsip sing ana ing Formula Pendanaan Kontrol Lokal. Wong-wong ing California mikir yen uripe wiwit kerja karo Gov. coklat. Dheweke wis nindakake pakaryan keuangan sekolah sing penting banget ing negara liya, utamane ing Oregon lan Florida.

Sumber Ed: Ana jendhela kesempatan sing mbisakake adopsi rumus pendanaan ing 2013 sing ora kasedhiya ing ’70s amarga adopsi saka Prop. 13. Dadi carane Mike lan Jerry Brown njupuk kauntungan saka iku?

Dick Jung: Mike rumangsa ana telung vektor sing mbantu iki sukses. Salah sijine yaiku koalisi politik sing stabil sing mesthi ora ana ing jaman sadurunge. Banjur ana pendanaan – butuh sawetara wektu, nanging pendanaan kasebut bali sawise Resesi Agung.

Banjur ana ide gedhe. Ing periode interim antarane administrasi Brown, dheweke kerja karo sawetara pengacara, kalebu Goodwin Liu (profesor hukum sing banjur ditunjuk Brown ing Pengadilan Tinggi California), kanggo nulis makalah ing 2008 sing nganalisa masalah karo program kategoris, mismash iki saka 43 program-program. Mike wis salah siji saka arsitek sawetara iki. Dheweke ngerti yen iki wis dadi bagian saka masalah.

Sumber Ed: Aku kasengsem maca buku sampeyan yen koalisi melu kesepakatan karo Asosiasi Guru California sing nggambarake pragmatisme Mike lan Jerry Brown.

Dick Jung: Ana usul ing Legislatif kanggo nggunakake nilai siswa ing penilaian standar minangka basis kanggo ngevaluasi guru. Uni seneng banget kanggo mindhah negara saka ngawasi lan ngatur. Sejatine, dheweke (Brown) bisa nggunakake data taksiran saka meja lan perdagangan kanggo tuku menyang Formula Pendanaan Kontrol Lokal.

Owah-owahan ing perspektif

Sumber Ed: Dhiskusi babagan evolusi ing pikirane Mike sing diganti wiwit nalika dheweke ana ing Washington, DC, nggawe kanthong dhuwit Title I sing diarani program kategoris nganti wektu nalika dheweke lan Jerry Brown ujar, “Kita bakal nyingkirake kategoris, lan pindhah menyang kontrol lokal.

Dick Jung: Iku salah siji alasan aku pengin nulis biografi iki. Ana rong faktor utama. Ora mung Mike wis kerjo karo Jerry Brown, dipisahake dening 28 taun aku disebut interregnum, nanging ing tengah periode sing, kang menehi saran Brown nalika dadi walikota Oakland. Dheweke pancene wiwit ndeleng langsung carane kabeh categoricals Sejatine disambungake tangan wong. Ing wektu iku, Brown dadi luwih kasengsem ing sekolah charter. Lan Mike temen maujud sing apa bisa wis penting ing ’60s, ing netepake program federal kanggo mahasiswa-income kurang, wis mung ping pingan. Dheweke wiwit bisa ndeleng saka ngisor munggah tinimbang ndhuwur mudhun. Lan barang-barang kasebut beku karo dheweke.

Alesan liyane yaiku Stanford dadi bagean saka konsorsium, lan konsorsium kasebut pancen fokus ing perkara-perkara sing durung nate difokusake, yaiku sing paling mengaruhi instruksi. Panjenenganipun temen maujud carane Komplek iku. Dadi dheweke mutusake yen penting kanggo ngilangi kategori kasebut, lan ngirim dana luwih akeh kanggo siswa sing paling mbutuhake lan menehi wewenang luwih akeh menyang warga. Iku banget disambungake menyang kapercayan teologi dhasar Jerry Brown ing anak perusahaan – njupuk lan menehi paling daya kanggo sing ing tingkat paling, tingkat individu.

Multiple warisan

Sumber Ed: Apa, saliyane Formula Pendanaan Kontrol Lokal, warisan Mike?

Dick Jung: Saliyane rumus pendanaan, kita uga duwe PACE. Sanalika dheweke mandheg kerja karo Jerry Brown ing 1982, dheweke lan Jim Guthrie dadi salah sawijining toko kebijakan sing paling penting lan adhedhasar universitas, Analisis Kebijakan kanggo Pendidikan California (PACE). Iki dadi salah sawijining perkara penting ing taun interregnum.

Dheweke uga nulis akeh buku.

Saka 15 buku sing wis ditulis Mike utawa ditulis bebarengan, siji sing ditulis bareng karo Fred Wirt (professor ilmu politik, Universitas Illinois-Urbana) dadi buku teks sing paling akeh digunakake kanggo piwulang politik pendidikan, pisanan diterbitake ing taun 1972 lan paling anyar diterbitake maneh ing 2009, “The Political Dynamics of American Education.” Buku sing paling populer lan asring dikutip yaiku “Who Controls Our Schools: American Values ​​in Conflict” pisanan diterbitake ing 1984.

Dheweke uga nindakake reformasi negara liyane.

Salah sawijining perkara sing dakkarepake bisa ditulis luwih akeh yaiku jaringan akeh wong sing terus mengaruhi pendidikan. Conto sing apik yaiku Susan Fuhrman (presiden emeritus saka Teachers College, Columbia University lan pangadeg Konsorsium Riset Kebijakan ing Pendidikan). Dheweke sinau babagan kebijakan liwat maca buku teks Mike Kirst. Liyane yaiku Reed Hastings. Nalika dheweke dadi presiden dewan negara, sadurunge Netflix mandheg, dheweke njaluk saran Mike kanggo sinau luwih lengkap babagan dadi presiden negara. Iku mung rong conto.

Mike minangka inti, lan wong-wong iki duwe pengaruh banget ing pendidikan Amerika. Dheweke uga dadi warisane. Buku wutuh bisa ditulis babagan pamimpin pamikiran ing pendhidhikan Amerika sing wis dibimbing Mike utawa sing wis kerja sama.

Apa ahead kanggo Mike

Sumber Ed: Dadi Dick, apa sabanjure kanggo Mike?

Dick Jung: Mike saiki 83. Lan isih kerja keras lan nulis. Bisa dadi buku. Sejatine, kepiye carane bisa nerusake, sawise ngatasi Covid, nggunakake reformasi adhedhasar standar kanggo nambah instruksi?

Sumber Ed: Saka rembugan karo dheweke, sampeyan bakal ngomong manungsa waé kanggo instruksi ora penolakan, temenan, saka rumus kontrol lokal, nanging bisa dadi refinement ing syarat-syarat peran beda kanggo negara kanggo mimpin kabupaten ing wilayah?

Dick Jung: Sampeyan pancen bener. Dheweke isih nyoba ngerteni iki, kanthi jujur. Ruwet banget. Dheweke nyoba ngubengi carane sampeyan bisa mbangun kapasitas tanpa kudu ngetrapake watesan tanggung jawab? Aku mikir kita bakal ngalami krisis nyata babagan guru sing mlebu profesi guru. Apa sing ditindakake yaiku kepiye ora mung bisa nggawa dheweke menyang lapangan, nanging kepiye carane bisa mbangun kapasitas lan ningkatake khasiat? Iku kang nyoba kanggo mikir liwat minangka warisan pungkasan.

Apa sampeyan nganggep laporan EdSource saben dina? Gawe sumbangan sampeyan dina iki kanggo kampanye penggalangan dana pungkasan taun ing tanggal 31 Desember supaya kita tetep tanpa paywall utawa iklan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *