Buku bekas didol 50 sen nganti $ 5 ing Perpustakaan Daerah Rohnert Park-Cotati

Kutha Rohnert Park wis luwih saka 15 taman lan meh 10 lokasi Starbucks, nanging mung siji toko buku.

Toko iki, sing dijuluki Friends of the Rohnert Park-Cotati Library Bookstore, manggoni kamar cilik ing sebrang meja sirkulasi ing ngarep Perpustakaan Daerah Rohnert Park-Cotati ing 6250 Lynne Condé Way. Kombinasi perpustakaan-toko buku ngedol buku lan CD sing biasane diduweni dening masyarakat, lan kabeh hasil digunakake kanggo mbayar buku, program lan item liyane sing dijaluk dening manajer cabang perpustakaan.

Umume judhul regane antarane 75 sen lan $1.50 saben – nyolong nyata ing jaman inflasi modern iki.

Minangka jeneng kasebut, toko buku kasebut dikelola dening Friends of the Rohnert Park-Cotati Regional Library, organisasi nirlaba sing nyebutake dhewe sacara informal minangka “Kanca RPC.” Klompok iki dumadi saka kabeh sukarelawan, lan ana khusus kanggo nggawa sihir buku lan program pengayaan sing gegandhengan karo masarakat.

Miturut Barbara Mackenzie, mantan anggota dewan penasehat Perpustakaan Daerah Rohnert Park-Cotati lan komisaris perpustakaan saiki sing ditunjuk dening kutha Rohnert Park, toko buku lan organisasi sing ana ing mburi loro kasebut nyedhiyakake kabutuhan penting ing masyarakat: Dheweke ndhukung perpustakaan lokal.

“Perpustakaan lokal ing Rohnert Park bisa nggunakake kabeh bantuan sing bisa ditindakake,” ujare. “Toko buku nyedhiyakake pitulungan iki.”

Toko buku dibukak ing taun 2003, ing taun sing padha, Perpustakaan Daerah Rohnert Park-Cotati miwiti debut ing lokasi saiki.

Salah sawijining anggota pendiri Friends of the Rohnert Park-Cotati Library yaiku Joan Schmutz sing uga dadi manajer toko buku pisanan.

Minangka Mackenzie diterangno, Schmutz jumangkah lan sarujuk kanggo ngatur lan ngatur toko buku nalika City Rohnert Park takon. Schmutz kerja sama karo sukarelawan liyane, pensiunan guru Olwen Peterson, kanggo nggabungake program sukarelawan kanggo mbukak toko.

Dina iki Schmutz umur 86 lan Peterson umur 103, lan loro-lorone kerja ing perpustakaan nganti wiwitan pandemi COVID-19. Wiwit kuwi, anggota dewan Perpustakaan Daerah Rohnert Park-Cotati liyane wis njupuk alih kanggo ngatur toko buku.

Dawn Dewell minangka salah sawijining sukarelawan kasebut. Dewell biasane kerja ing mburi layar, nampa sumbangan, mriksa buku, buku rega, banjur digawa menyang toko ing ngendi sukarelawan liyane nyimpen lan adol menyang pembeli sing kasengsem sedina muput.

“Program iki menehi buku-buku lawas urip anyar,” ujare Dewell, sing dadi kanca saka anggota dewan Perpustakaan Rohnert Park-Cotati. “Paling penting, iku mbantu ngumpulake dhuwit kanggo perpustakaan.”

Pira dhuwite? Buntelan. Sadurunge 2016, nalika para pamilih nyetujoni Ukur Y kanggo ngetrapake siji-wolu saka satus pajak penjualan kanggo ndhukung sistem Perpustakaan Sonoma County 14 cabang, grup Friends of the Rohnert Park-Cotati Library nyumbang antarane $40,000 lan $50,000 saben taun. perpustakaan lokal kanggo buku, materi, program lan liyane. Ing sawetara taun pungkasan, kontribusi taunan wis nglayang watara $25.000.

Nalika asil wis nyusut, anggota wis akeh. Saiki, Friends of the Rohnert Park-Cotati Regional Library duwe 193 anggota, 68 sing dadi sukarelawan aktif ing toko buku. Dewan direksi duwe 11 anggota lan kabeh dadi sukarelawan.

Kabeh kasebut, sukarelawan klompok ngolah luwih saka 100.000 buku, majalah, CD lan materi liyane saben taun.

“Iki minangka karya sing nyukupi,” ujare Fred Albrecht, wakil presiden Dewan Pustaka Kanca Rohnert Park-Cotati.

Sistem rak sing unik

Sukarelawan kaya Albrecht minangka bagéan saka sistem sing njlimet sing nyimpen barang-barang anyar ing rak ing saindhenging taun. Sistem kasebut minangka peninggalan saka jaman Schmutz sing gumantung ing kode warna buku kanthi stiker.

Intine, saben buku entuk stiker gumantung ing wulan endi buku kasebut disimpen. Saben patang minggu, sukarelawan mbukak lan narik kabeh buku kanthi stiker sing nuduhake yen wis nem sasi ing rak. Dheweke ngganti kabeh buku sing ditarik nganggo buku anyar. Jake Mackenzie, Friends of the Rohnert Park-Cotati Library presiden dewan (lan bojone Barbara Mackenzie) bilih minangka asil, ora Piece saka isi lenggah ing rak kanggo luwih saka setengah taun.

“Toko buku duwe koleksi browsing sing apik banget – soko sing tansah owah-owahan,” ujare, nyatakake yen dheweke nyumbang buku kanthi rutin. “Kabeh sing kita duweni disumbangake dening masyarakat.”

Pengunjung seneng toko amarga rong alasan: rega lan pilihan.

Buku kasebut diregani kanggo mindhah, kanthi akeh judhul sing didol $2 utawa kurang. Buku khusus regane nganti $5. Mackenzie nyathet yen dheweke lan kanca-kanca sukarelawan biasane menehi rega buku nggunakake sumber daya online kaya bookfinder.com, situs web buku bekas. Yen buku wis nem sasi ing rak utama, banjur dipindhah menyang grobag setengah rega. Ing kana sampeyan bisa nemokake buku kanthi rega 50 sen utawa kurang.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *