Busana pria Louis Vuitton saluran umur digital ing pameran Paris

PARIS — Penyanyi Rosalía nggumunake para tamu ing pameran busana pria bertema digital Louis Vuitton ing Paris, Kamis, kanthi kejutan ing warna lan jaket hood ing ndhuwur sedan kuning vintage 1980-an.

Lintang Spanyol sing nglanggar batesan kasebut nyedhiyakake kinerja vokal sing nyenengake, nyelidiki lan metu saka set film masa kanak-kanak sing digawe bebarengan dening Michel Gondry, direktur “Eternal Sunshine of the Spotless Mind.”

Sajrone pagelarane, pemenang Grammy mlayu ing antarane selebriti sing kaget, kalebu J-Balvin, Usher, Kit Harington, J-Hope, Tahar Rahim lan Lucien Laviscount, sing kabeh menehi keplok sing nyenengake.

Mangkene sawetara sorotan tampilan Kamis musim gugur-musim dingin 2023-24:

VUITTON dadi MILLENIAL

Studio pria Louis Vuitton nguwasani setir kreatif omah kasebut sawise tiwas Virgil Abloh ing taun 2021. Nanging ing dina Kamis – omah jaman kanak-kanak antik sing digawe maneh ing plataran paling tuwa ing Louvre minangka tema sing nerusake gaya Abloh sing bakal ditetepake Vuitton. periode 2018-2021.

Musim iki, tim studio enom lan desainer tamu Colm Dillane nyalurake “minangka anggota saka generasi pisanan sing dibesarkan ing super-konektivitas.” Referensi kanggo umur digital mangkono akeh ing tampilan kreatif lan tailoring-abot – kang luwih sukses nalika katahan iku prasaja.

Pola evoked coding komputer ndhelik, nalika cathetan sekolah handwritten-sing dianggep lungse ing donya saiki-padha upcycled kanggo gawé jas putih surreal lan tampilan topi ndhuwur kang fasad wis dibangun tanggung saka kertas cathetan.

Koleksi kasebut kadhangkala ana hubungane karo gimmicks, kayata apel piksel ing jas wol bunder sing apik banget.

Penampilan paling apik yaiku minimalis, kayata jaket jas abu-abu cahya sing nganggo tombol gedhe kaya bocah lan wangun V tapered sing apik banget amarga konstruksi sing apik karo lapisan kain sing saling nyambung.

ISSEY MIYAKE JADI KOMPLEKS, padhang

Rombongan tari writhing tampil ing landasan pacu kanthi latar mburi cahya belang optik, sing obah sacara organik.

Iku luwih saka mung tontonan lan ngenalaken tema geometris mangsa iki – carane wangun prasaja bisa lempitan kanggo nggawe liyane Komplek – soko sing omah Jepang njelajah ing sawetara bagean béda nggunakake Techno-pleating teken sawijining ing saindhenging.

Koleksi Homme Plisse Issey Miyake diwiwiti kanthi siluet jas anyar sing alus lan alus – kanthi warna sing nyenengake mripat – kanthi tucks bahu kaya ridge lan lengen tubular sing melengkung. Garis ing alur pleating menehi kesan kerumitan, sanajan siluet kasebut katon minimalis.

Ing papan liya, ide kesederhanaan sing ngasilake luwih saka jumlah bagean kasebut dikembangake kanthi gaya sing diarani “jas pinggir”. Sandhangan lipit amorf kaya ubur-ubur peteng, dirancang nganggo kain segi telu sing nggawe wujud telung dimensi sing luhur.

RICK OWENS ‘LUXOR

Rick Owens ujar manawa koleksi iki “babagan bentuk arsitektur sing dikurangi” – nambahake rasa percaya diri sing khas yen “kanthi sleazy, ’70-an pseudo-mistisisme.”

Iki minangka gambaran sing cukup apik babagan pertunjukan kreatif lan mad-hat sing ndeleng desainer AS sing dipuji menyang jagad kuno, khusus menyang bekas kubu pharaonic ing kutha Luxor, Mesir modern, kanggo inspirasi.

Pisanan katon kaya salib antarane imam pharaonic dhuwur lan lintang rock 1970-an dhuwur-octane karo cape Gothic ireng caressing awak provokatif gundhul.

Nanging iki nuduhake dening Owens, wong sing ora bakal mbatesi piyambak ing siji tema.

Isyarat kontradiksi gaya ensiklopedia.

Lampu kilat saka busana jaman Victorian katon siluet prim, pinggang dhuwur mudhun ing suar, nalika cuffs lan chokers ing tembaga nambahake kink menyang koleksi peteng, 50-look. Ana uga pundak spike kaya alien sing saiki dadi pokok Owens.

Iblis ana ing rinci, utamané ing cara produksi eco-sadar karo koleksi kang ireng asalé saka areng pring digunakake minangka pewarna, lan hues ijo diprodhuksi dening nggunakake sampah zaitun.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *