Cara “Care-Cushion” lan Nglindhungi Diri Saka Resesi

Sadurunge ngumumake rencana kanggo ngethok 18,000 wong saka tenaga kerja Amazon mung awal minggu iki, Jeff Bezos nyebat: Resesi wis cedhak. Wong sing duwe dhuwit akeh banget sing lunga menyang angkasa nganggo roket sing bentuke penis kacarita, “Ekonomi saiki ora katon apik. Kahanane saya alon-alon.”

Ing wawancara November 2022 sing padha karo CNNdheweke menehi saran “[taking] sawetara resiko saka meja,” nambahake yen ana sing mikir tuku TV layar gedhe (utawa mobil anyar utawa kulkas) kanggo “Mungkin alon-alon, simpen dhuwit kasebut, deleng apa sing kedadeyan …”

Dheweke uga menehi saran supaya bisnis cilik tundha “tuku modal.” Dheweke nambahake, “Mung nyuda resiko sithik bisa nggawe bedane bisnis cilik kasebut yen kita ngalami masalah ekonomi sing luwih serius. Dadi, sampeyan kudu muter kemungkinan sethithik.

Artikel ing situs web resmi Dana Moneter Internasional (IMF) nyebutake yen “ora ana definisi resmi babagan resesi,” “ana pangenalan umum yen istilah kasebut nuduhake periode penurunan aktivitas ekonomi.” Nanging, penting kanggo elinga yen “wektu kemunduran sing cendhak banget ora dianggep resesi.”

Pitakonan yuta dolar ing kene dudu apa resesi pancen bakal teka utawa ora – utawa apa wis ana ing kene. Iku bener: Kepiye carane nglindhungi awake dhewe saka resesi? Coz sing penting, pungkasane, mung kuwi. Kepiye carane kalem liyane bakal mengaruhi kita?

Ganti wengi pizza kanggo dhaharan homecooked apik lan kabeh, utawa malah terus tuku TV minangka Bezos – pemilik anyar saka superyacht $500 yuta – dianjurake. Nanging yen sampeyan mikir babagan gambar sing luwih gedhe, internet nyaranake sampeyan nindakake kanthi “bantalan karir.” Kaya “mandheg sepi,” istilah anyar sing panas iki ngemot ide sing wis ana ing salawas-lawase nanging entuk daya tarik ing jagad sing saya semrawut.

Situs jejaring sosial kanggo para pencari kerja LinkedIn nggambarake bantalan karir minangka prilaku sing “kalebu ngupayakake katrampilan anyar kanggo nggawe sampeyan luwih bisa nyambut gawe, ngubungi kontak kanggo ndeleng proyek apa sing kasedhiya, lan nyikat resume.” Ing tembung liyane, duwe Plan B profesional. Utawa safety net yen sampeyan nemokake dhewe ing baris geni. miturut ForbesIstilah asalé saka dating slang kang katon kanggo partners romantis luwih nalika sampeyan isih ing sesambetan setya, anticipating pemisahan.

Dadi, apa kita duwe risiko cahya rembulan saliyane proyek utama sanajan ora ditampa kanthi apik dening kabeh majikan? Kepiye carane kita nyimpen? Apa kita nandur modal ing saham? Kita njaluk pakar industri supaya bisa nulungi pitakonan kasebut lan cara kanggo njaga awake dhewe – kanthi finansial lan liya-liyane – yen lan nalika ngadhepi kemerosotan ekonomi.

Aja mbuwang dhuwit sing ora duwe

Pira sing kudu sampeyan gunakake lan pira sampeyan kudu ngirit? Apa sing bakal dianggep “barang mewah” ing wektu finansial sing angel?

Co-founder platform e-learning ELVTR, Roman Peskin, menehi saran yen sampeyan manggon ing kutha sing larang regane kanthi sewa sing dhuwur, sampeyan kudu duwe dhuwit sing cukup kanggo nyewa paling sethithik telung sasi, ing wektu tartamtu. Nalika kita lagi nyiapake resesi, ujare, kita ora kudu mbuwang dhuwit sing ora duwe. Sejatine, ora tiba kanggo kredit.

“Ana wong sing bisa digunakake kanggo gaya urip tartamtu, ing pangertèn sing padha bisa ngandika kita kudu pengalaman fine-dining saben akhir minggu lan kita ora bisa bali menyang dina McDonald kita. Ya, dheweke bisa uga kudu nimbang maneh pamikiran kasebut, “ujare marang VICE.

Investor Crypto Kralow nyaranake ngowahi barang mewah sing wis sampeyan duwe dadi awis sing bisa digunakake. Sajrone pandhemen, sanajan kulawarga sing sugih ora duwe dhuwit kanggo sembako saben dina. Apa sing bakal sampeyan lakoni karo jam tangan sing larang kasebut yen lan nalika pasar ambruk lan mata uang sampeyan paling murah?

Dadi aset kanggo perusahaan sampeyan

Yen sampeyan seneng karo pakaryan saiki lan ora bisa nampa pangarep-arep saka PHK dadakan, sampeyan kudu mbuktekake yen sampeyan minangka aset sing ora bisa diganti kanggo organisasi.

Peskin marang VICE sing siji kudu aplikasi painkiller-lan-multivitamin test kanggo mangerteni pentinge siji ing perusahaan: Yen sampeyan bisa tuku mung siji saka loro, kang bakal dropped? Multivitamin, mesthi. Dadi, pitakonane, apa sampeyan “multivitamin opsional” utawa “penghilang rasa sakit sing dibutuhake?”

“Ana akeh karyawan sing peran bisa uga ora kritis kanggo perusahaan, nanging posisine awake dhewe kanthi cara sing ora bisa diganti, [while] liyane sing sejatine penting bisa uga ora nindakake, “ujare. “Dadi, penting banget yen sampeyan nggawe wong seneng karo sampeyan, nekani kabeh rapat, nggawe awake dhewe, lan [are seen as] stakeholder sing penting.”

Tansah profil sampeyan “panas”

Utawa, yen sampeyan lagi nggolek proyek anyar amarga proyek sampeyan saiki wis disenchanting kanggo alesan apa wae, iku apike supaya dhewe informed tren pasar lan ora manggon ing seneng nanging gelembung delusional.

Nalika insinyur piranti lunak India-Amerika Parag Agrawal entuk tugas paling dhuwur ing Twitter sawetara wulan sadurunge Elon Musk njupuk alih platform media sosial sing akeh dipublikasi, internet kebanjiran artikel babagan gaji, tunjangan, lan hak istimewa sing ora masuk akal – mung kanggo karpet. ditarik saka ngisor sikile, kurang saka setahun. Ora ana proyek sing aman banget kanggo resesi – utawa kepinginan miliarder sing rawan tantrum.

Ing konteks iki, Lizanne Dsouza, sing nglakokake perusahaan perekrutan, ngandhani VICE manawa penting kanggo “njaga profil sampeyan panas,” sing tegese duwe resume sing dianyari, bareng karo manajer HR lan agensi rekrutmen supaya sampeyan ana ing database. , lan aktif ing situs kayata LinkedIn.

“Sampeyan kudu ngati-ati lan ora [stay] ing gelembung proyek sampeyan saiki. Waca apa sing kedadeyan ing industri sampeyan lan kepiye kedadeyan ing sawetara taun sabanjure, lan kanthi mangkono nambah katrampilan, “ujare. “Seneng ing pakaryan mung minangka bonus lan dudu perkara sing bisa dadi dhasar karir.”

Diversifikasi aliran penghasilan sampeyan

Ora cukup duwe aliran penghasilan siji, utamane yen resesi diantisipasi. Ide iki yaiku golek saluran lan cara kanggo mbangun cadangan penghasilan sing luwih cilik. “Investasi ing saham minangka ide sing ala, lan crypto uga ora bakal nylametake sampeyan saka resesi, mula penting kanggo fokus ing bisnis sing sampeyan gunakake,” ujare. Thomas Kralow, pengusaha sing berbasis ing Dubai lan investor crypto dhewe. “Sampeyan kudu duwe macem-macem aliran penghasilan lan ora nyelehake kabeh endhog ing siji kranjang.”

Go kanggo gigs sisih gampang

Salah sawijining cara sampeyan bisa nggawe macem-macem aliran penghasilan yaiku kanthi manggung. Yen proyek full-time sampeyan ora duwe kabijakan moonlighting sing ketat lan ngidini sampeyan dadi freelance, lakoni. Nanging, kaya sing dielingake Peskin, pertunjukan sisih kasebut ora bisa dadi pajek kaya tugas utama sampeyan.

“Yen pakaryan utama sampeyan mbutuhake kapinteran sing apik, pertunjukan sisih sampeyan kudu gampang lan mekanik amarga mung bandwidth mental sing sampeyan duwe,” ujare. “Dadi, yen sampeyan pengin ngirit, bisa uga njupuk kerja kaya kiriman, nunggang taksi, utawa apa wae sing ora mbutuhake investasi intelektual.”

Mungkin sampeyan bisa ngedol macem-macem saos panas utawa roti panggang keju ing pasar akhir minggu utawa pesta musik kaya kanca-kancaku; Mungkin sampeyan bisa nggarap strategi media sosial kanggo merek cilik minangka hustle sisih yen sampeyan ngerti carane navigasi wilayah kasebut; Mungkin sampeyan bisa kerja minangka walker asu utawa babysitter ing akhir minggu; mbok menawa sampeyan bisa mulang basa Inggris online. Opsi kasebut ora ana watesan lan teknologi bisa mbantu sampeyan entuk sing ora bakal angel banget. Gunakake teknologi kaya sampeyan lan prilaku online kanggo adol data sampeyan. Wektu mbayar maneh.

Gawe profil umum sampeyan

Sanajan sampeyan duwe aliran penghasilan sing padhet, ora bisa eksklusif kanggo ngarsane media sosial sampeyan. Kralow nyaranake yen nandur modal ing awake dhewe minangka investasi sing paling apik, lan iki kalebu upskilling.

“Sampeyan kudu nyelehake dhewe ing media sosial – bisa uga nggawe saluran YouTube ing sisih utawa ngiklanake karya sampeyan ing Instagram, supaya sampeyan bisa nyedhaki luwih akeh pemangku kepentingan ing domain sampeyan,” ujare. “Iki bisa dadi wiwitan bisnis sampeyan dhewe, kajaba nggawe cadangan umum sampeyan.”

Nalika media sosial bisa uga katon kaya kewan gedhe sing kudu ditangani yen ora ngerti carane nutul potensial kanthi profesional, Kralow nyaranake golek wong ing lapangan sampeyan sing ngerti carane navigasi kanthi apik. Takon tips lan apa sing bisa kanggo sampeyan.

Nanging, kanggo akeh, tekanan kanggo nggawe karya ing media sosial utawa marketing ing platform umum bisa uga luwih akeh tinimbang siji. Yen sampeyan salah siji saka wong-wong mau, ngomong karo wong-wong sing wis rampung kasil lan njaluk tips carane sampeyan bisa nindakake ing cara sing bakal ngasilake maksimum kanggo investasi minimal wektu lan gaweyan. Yen sampeyan nggoleki kesempatan ing babagan visual kaya fashion utawa desain, umpamane, bisa uga luwih migunani kanggo sampeyan mbangun estetika lan nyritakake pendapat sampeyan ing Instagram tinimbang Twitter.

Utamakan upskilling

Saliyane mbangun profil umum sampeyan, gawe katrampilan anyar. Kailash Nadh, Chief Technology Officer ing perusahaan pialang saham online Zerodhanerangake manawa wong-wong sing duwe pengalaman kerja sithik utawa ora ana bisa dadi kerugian.

Sing duwe pengalaman kurang kudu saingan kanggo proyek luwih sithik ing pasar sing padha karo akeh pencari kerja sing berpengalaman. “Iki kasunyatan sing ora nyenengake. Siji-sijine sing bisa ningkatake kemungkinan yaiku ngupayakake katrampilan lan unggul ing pakaryane, “ujare Nadh. Dheweke nambahake, “Sebagian gedhe karyawan kita ing Zerodha adhedhasar bakat lan katrampilan, lan dudu pengalaman industri individu.”

Olga Shapovalova, pengusaha ing sektor pemasaran lan teknologi, ujar manawa misahake dhewe iku penting. Yen keahlian sampeyan unik lan yen sampeyan duwe kawruh kanggo mbantu perusahaan sampeyan bisa urip, sampeyan bisa uga tetep kerja utawa bisa entuk kerja anyar kanthi cepet. “Dadi, nandur modal ing katrampilan hard sampeyan (kayata coding, sinau basa anyar, katrampilan komputer liyane, sertifikasi khusus industri) lan sinau terus-terusan penting – sanajan 20 menit saben dina penting, [and] bakal [help keep] usaha sampeyan kalebu.”

Jaga kesehatan

Akeh wong sing ngalami kuatir lan stres sing suwe sajrone pandemi, uga resesi global ing taun 2008. Ndelok masa depan sing ora mesthi bisa nyebabake kesehatan mental lan fisik, lan nyebabake kita nglirwakake sing paling penting. aset siji duwe: awak.

“Tingkat stres sing dhuwur mengaruhi kondisi fisik lan mental, lan [encourages] overthiking,” ujare Shapovalova. “Yen kita nyedhiakke akeh wektu kanggo nimbang pilihan sing ora ana pungkasane, kita ora bisa ngisi daya maneh, mula dadi luwih angel dadi produktif.”

Langkah pisanan, dheweke nyaranake, yaiku nguatake sistem saraf kita kanthi kegiatan sing bisa nyuda stres. Iki kalebu jogging, yoga, meditasi, maca buku, lan nggunakake teknik relaksasi. “Pikiran sampeyan penting [in providing] energi lan motivasi kanggo ngrampungake kahanan apa wae.

Tindakake Arman ing Twitter lan Instagram.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *