Cara Instal lan Gunakake htop ing Linux

Windows nduweni manajer tugas sing misuwur. Linux duwe sawetara GUI lan monitor sistem baris perintah. Saben sistem Linux dilengkapi karo sawetara.

Ing baris printah, printah ndhuwur mbok menawa printah goto kanggo mriksa pemanfaatan sumber daya sistem cepet.

Nggunakake printah ndhuwur kajaba ndeleng proses bisa uga angel. Lan iki ngendi htop ndhuwur ndhuwur. Kajaba iku, htop minangka utilitas sing paling dhuwur nanging kanthi antarmuka sing luwih apik lan pangguna-loropaken.

Ing pandhuan iki, aku bakal nuduhake sampeyan carane sampeyan bisa nginstal lan nggunakake htop ing Linux.

Instal utilitas htop ing Linux

Sampeyan ora bakal nemokake htop sing wis diinstal ing mayoritas distribusi Linux nanging minangka salah sawijining utilitas sing paling populer, sampeyan bakal nemokake htop ing repositori standar ing meh kabeh distro Linux.

Dadi yen mesin sampeyan didhukung dening apa wae sing adhedhasar Debian/Ubuntu, prentah ing ngisor iki kudu rampung:

sudo apt install htop

Kajaba iku, yen sampeyan ana ing Fedora, sampeyan bisa nggunakake printah sing diwenehake:

sudo dnf install htop

Lan uga ana paket snap sing kasedhiya yen sampeyan pengin ngindhari paket bangunan saka sumber:

sudo snap install htop

Yen sampeyan ana ing bab liya utawa pengin mbangun saka sumber, sampeyan bisa tansah ngrujuk menyang kaca GitHub htop kanggo instruksi rinci.

Sawise sampeyan wis rampung karo instalasi, sampeyan mung kudu nggunakake printah htop ing terminal, lan bakal nggambarake kabeh proses sing lagi aktif ing sistem:

htop

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *