Cara nggunakake LibreOffice minangka editor PDF

Ora akeh sing ora bisa ditindakake LibreOffice nalika ngatur dokumen, saka nggarap manuskrip nganti coding. Nanging, pangguna bakal nyathet manawa ana format matematika, spreadsheet, nulis, lan liya-liyane, ora ana pilihan khusus kanggo nyunting PDF.

Aja kuwatir! Kaya akeh editor teks, LibreOffice ngidini sampeyan ngowahi PDF, lan uga ora ala. Mangkene carane nggunakake LibreOffice minangka editor PDF.

Cara nyunting PDF ing LibreOffice

Yen sampeyan durung rampung, priksa manawa sampeyan ngunjungi situs web LibreOffice lan download aplikasi kanggo komputer. Iku free nggunakake, sampeyan ora perlu kanggo nggawe akun, lan dianggo karo macem-macem saka sudhut platform, kang ndadekake contender banget marang kaya Microsoft Word. Sawise sampeyan duwe LibreOffice, iki sing kudu ditindakake:

Langkah 1: Download PDF sing arep digarap. Perlu ana ing panyimpenan lokal utawa drive sing kompatibel kanggo LibreOffice supaya gampang nemokake, mula sampeyan kudu ndownload saka internet utawa email yen perlu.

Langkah 2: Bukak LibreOffice banjur pilih Nggambar Nggambar pilihan saka menu sisih kiwa. Iki minangka format paling apik sing LibreOffice ngidini pangguna ngowahi PDF, dadi sampeyan kudu miwiti ing kene.

Langkah 3: Pilih ing antri pilihan saka menu banjur pilih mbukak.

Pilih Open in LibreOffice.

Langkah 4: File lokal sampeyan saiki bakal mbukak. LibreOffice biasane mbukak menyang dokumen sing kompatibel. Sampeyan bakal pengin pindhah menyang bagean download utawa nggunakake fungsi telusuran kanggo nemokake file PDF tartamtu. Yen sampeyan nindakake, pilih kanggo miwiti.

Pilihan download PDF ing LibreOffice.

Langkah 5: LibreOffice saiki bakal mbukak PDF ing Draw supaya sampeyan bisa nggarap.

PDF dibukak ing mode peteng LibreOffice.

Langkah 6: Sampeyan bakal weruh manawa PDF katon rada aneh amarga kita duwe mode peteng ing LibreOffice. Mode peteng uga bakal menehi warna PDF, supaya bisa ndeleng warna kanthi jelas, luwih becik mateni sadurunge miwiti nggarap.

Langkah 7: Saiki sampeyan bisa milih bagean saka PDF utawa teks, lan kothak bakal katon ing ngendi sampeyan bisa ngowahi, mindhah, lan umume ngganti samubarang. Ing sisih kiwa, sampeyan bakal weruh menu kaya slideshow sing ngidini sampeyan navigasi ing antarane macem-macem kaca PDF lan nemokake apa sing sampeyan goleki. Ing sisih tengen, sampeyan bakal weruh opsi format kanggo teks utawa obyek sing wis dipilih.

PDF dibukak ing LibreOffice.

Langkah 8: Nyimpen dokumen biasane bakal disimpen minangka file Draw OFT utawa format sing padha ing LibreOffice. Sampeyan mbokmenawa ora pengin, supaya kanggo nyimpen owah-owahan minangka PDF, priksa manawa kanggo pindhah menyang antri, ngeksporlan Ekspor minangka PDF.

Ekspor LibreOffice minangka PDF.

Apa yen format ing PDF saya kacau?

Sing bisa kelakon. LibreOffice nerjemahake dokumen PDF minangka file Draw nalika sampeyan nggarap. Sing bisa nyebabake masalah, kayata obyek lan kothak teks sing diselehake ing area sing salah. Nanging, sampeyan bisa nemokake sawetara teks sing angel diowahi amarga LibreOffice bakal menehi interpretasi saben baris teks minangka kothak sing kapisah. Iki bisa beda-beda gumantung carane PDF digawe.

Ora akeh sing bisa ditindakake babagan iki kajaba nggawe koreksi. Draw minangka pilihan gratis sing paling apik kanggo nyunting PDF sing bisa diwenehake LibreOffice, lan biasane dadi pilihan sing luwih apik tinimbang nyoba nyunting PDF ing Word. Pilihan sing paling apik yaiku nyunting PDF nganggo Adobe Acrobat utawa program Adobe sing padha, sing paling akurat. Nanging, entuk Acrobat gratis bisa uga angel, amarga ora ana jaminan uji coba gratis. Sampeyan uga bisa nyoba nyunting PDF ing platform kaya Google Drive, sing uga gratis yen sampeyan duwe akun Google, kanggo ndeleng manawa asile luwih akurat.

Rekomendasi Editor






Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *