Cara njupuk repositori GitHub nalika mlaku nganggo GitHub kanggo iOS

GitHub minangka papan ing ngendi proyek coding open source lan komersial manggon, komunikasi lan tuwuh liwat panjaluk tarik. Sinau carane nggunakake aplikasi iOS GitHub kanggo ngatur proyek nalika lagi lelungan.

Gambar: Sundry Photography/Adobe Stock

GitHub wis dadi alat de facto kanggo ora mung nangani kode, nanging uga dadi panggonan kanggo nyimpen karcis sing digarap, ndeleng owah-owahan kode ing proyek, lan malah dadi tuan rumah situs web lan dokumentasi. Dadi akeh perusahaan sing ngandelake Git kanggo sistem kontrol versi sing disebarake, lan GitHub njupuk teknologi kasebut menyang tingkat sabanjure kanthi fitur-fitur kasebut.

Salah sawijining fitur kasebut yaiku aplikasi GitHub, sing ngidini sampeyan ngatur proyek kanthi gampang, kalebu nggoleki repositori lan mriksa file. Aplikasi iPhone uga ngatur tiket sing disimpen ing Masalah GitHub lan nangani panjaluk tarik sing bisa ditugasake kanggo sampeyan.

EES: Hiring kit: Backend Developer (TechRepublic Premium)

Kita bakal nuduhake sampeyan carane nindakake kabeh kasebut ing aplikasi GitHub lan nuduhake sawetara alat pihak katelu sing bisa uga ngidini sampeyan push commits menyang repositori langsung saka iPhone sampeyan.

Cara nggoleki repositori ing iOS

Salah sawijining fitur utama aplikasi GitHub yaiku kemampuan kanggo nggoleki lan nemokake repositori kanthi gampang. Iki bisa dadi repo organisasi sampeyan dhewe utawa saka komunitas open source sing di-host ing GitHub. Pengalaman iki luwih apik tinimbang mung nggoleki ing Safari.

Gambar A

Panelusuran ing aplikasi GitHub bakal mbukak asil babagan repositori, masalah, panjaluk tarik lan liya-liyane.

Kanggo miwiti, bukak aplikasi GitHub, banjur tindakake langkah iki:

  1. Tutul tab Ngarep.
  2. Tutul bar telusuran ing sisih ndhuwur.
  3. Ketik telusuran, banjur penet Telusuri.

Nalika nggoleki kaya iki, sampeyan ora mung bisa nemokake repo, nanging uga GitHub ngetokake tiket, narik panjalukan lan liyane sing disimpen ing akun GitHub lan umum ing GitHub.

Cara ngatur Masalah GitHub ing iOS

Masalah GitHub minangka cara sampeyan bisa nyimpen lan ngatur tiket sing ana gandhengane karo proyek ing gudang Git sing ana gandhengane. Sampeyan bisa kanthi gampang ngatur tiket kasebut nalika lelungan karo masalah GitHub kanthi nindakake ing ngisor iki:

  1. Bukak aplikasi GitHub.
  2. Pilih tab Ngarep | Masalah.

Gambar B

Aplikasi GitHub bisa ngirim kabar push nalika masalah anyar ditugasake utawa statuse diganti.

Ing tampilan iki, kabeh tugas sing dilacak kanggo pangguna bakal ditampilake. Sampeyan bisa nyaring miturut status mbukak, tanggal digawe, organisasi visibilitas lan repositori, lan sampeyan uga bisa ngurutake miturut Newest, paling tuwa, paling utawa paling komentar, lan bubar dianyari, ngijini sampeyan kanggo mbatesi mung tiket sampeyan kudu fokus ing.

Nunyuk jeneng tiket bakal mbukak tampilan rinci lan ngidini sampeyan menehi komentar, menehi tandha masalah minangka diwaca, nutup masalah lan ndeleng panjaluk tarik sing gegandhengan yen disambungake nalika nggawe panjalukan saka GitHub.

Carane ngatur panjalukan narik ing iOS

Panjaluk tarik minangka bagean integral saka GitHub lan sampeyan bisa ngatur panjaluk kasebut langsung ing iPhone nalika lelungan kanthi nindakake langkah-langkah iki:

  1. Bukak aplikasi GitHub ing iPhone.
  2. Tutul tab Ngarep | Panjaluk Narik.

Iki bakal nampilake kabeh panjaluk tarik mbukak sing ditugasake kanggo sampeyan utawa ing jero repositori sing sampeyan duwe lan kontrol. Nunyuk panjalukan narik bakal ngidini sampeyan ndeleng riwayat komitmen, komentar lan riwayat babagan panjaluk kasebut, uga ndeleng file sing ngemot panjaluk tarik kasebut. File bisa ditambahake komentar kanthi basis saben baris kaya sing bisa ditambahake ing GitHub.com, kajaba app iOS luwih responsif tinimbang ngemot versi seluler GitHub ing Safari.

Cara push owah-owahan menyang repositori remot ing iOS

Nalika aplikasi GitHub apik karo ngatur aspek bisnis GitHub ing iOS, isih akeh sing dikarepake kanggo pangguna sing kudu nyurung repo lan kode menyang GitHub. Yen sampeyan pengin nindakake iki saka iPhone utawa iPad, banjur priksa Link Working Copy App Store, sing dianggep minangka salah sawijining klien Git paling apik kanggo iOS lan iPadOS. Kerjane karo aplikasi Files kanggo ngidini sampeyan ngatur file sing ana ing repositori nggunakake aplikasi iOS lan iPadOS sing bisa nyunting file kasebut sadurunge bali menyang Working Copy kanggo nggawe komitmen lan push menyang repositori remot ing GitHub.

Kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan GitHub, priksa Git Lengkap lan GitHub kanggo Pemula Bootcamp Bundle saka TechRepublic Academy.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *