Cara Nyiyapake Penalaran, Priksa Link Test Mock

Ujian IBPS SO Prelims 2022 bakal dianakake tanggal 24 Desember lan 31 Desember 2022 kanggo 710 lowongan ing postingan Skala-I kader Petugas Spesialis. Priksa Topik Penting, Tip & Trik kanggo Nyiapake Penalaran, lan IBPS SO Free Mock Test ing kene.

Tips Persiapan SO IBPS 2022: Institut Pemilihan Personel Perbankan bakal nganakake IBPS SO Prelims 2022 kanggo calon sing layak tanggal 24 Desember lan 31 Desember 2022 kanthi total 710 lowongan ing jabatan Skala-I kader Petugas Spesialis sing kalebu Petugas IT, Rajbhasha Adhikari, Bidang Pertanian. Officer, Law Officer, Marketing Officer, lan HR / Personnel Officer.

Ing artikel iki, calon bisa mriksa Topik Penting IBPS SO Reasoning bebarengan karo Tips & Trik kanggo Nyiapake Penalaran kanggo IBPS SO Prelims 2022. Calon uga bisa nemokake IBPS SO Free Mock Test bebarengan karo IBPS SO Study Material.

Kalender IBPS SO 2022

Acara IBPS SO

Tanggal Penting

Tanggal Mulai Aplikasi IBPS SO 2022

1 November 2022

Tanggal Akhir Aplikasi IBPS SO 2022

21 November 2022

Pembayaran Fees Aplikasi

1 November nganti 21 November 2022

Tanggal Unduh IBPS SO Prelims Admit Card 2022

Desember 2022 (Coba)

Tanggal Ujian Awal IBPS SO 2022

24 Desember lan 31 Desember 2022

Hasil Prelims IBPS SO 2022

Januari 2023 (Coba)

IBPS SO Mains Admit Card 2022 Tanggal Ngundhuh

Januari 2023 (Coba)

Tanggal Ujian Utama IBPS SO 2022

29 Januari 2023

Hasil Utama IBPS SO 2022

Februari 2023 (Coba)

IBPS SO Mains Admitted Card 2022

Februari 2023 (Coba)

Wawancara IBPS SO 2022

Februari/Maret 2023 (Upaya)

Jatah Sementara IBPS SO 2022

April 2023 (Upaya)

Pola Ujian IBPS SO 2022

Pola Ujian Awal IBPS SO

Law Officer & Rajbhasha Adhikari

Subyek

Pitakonan maksimum

Tandha maksimum

Duration

nalar

50

50

40 menit

Kesadaran Umum

50

50

40 menit

Basa Inggris

50

25

40 menit

Total

150

125

120 menit

IT Officer Skala I, Marketing Officer (Skala I), HR/Personnel Officer, Agriculture Field Officer

Subyek

Pitakonan maksimum

Tandha maksimum

Duration

nalar

50

50

40 menit

Kapabilitas Kuantitatif

50

50

40 menit

Basa Inggris

50

25

40 menit

Total

150

125

120 menit

Waca uga: Kriteria Kelayakan IBPS SO 2022: Priksa Tanggal Penting, Watesan Umur, Relaksasi, Kualifikasi

Uga Waca: Proses Pendaftaran IBPS SO 2022: Priksa Tanggal Penting, Dokumen, Cara Nglamar

Uga Waca: IBPS SO 2022: Priksa PayScale, Profil Proyek, Tunjangan, Promosi

Analisis IBPS SO Prelims 2021: Topik Kemampuan Nalar Ditakoni

Topik

Jumlah MCQs

Tingkat Kesulitan

Teka-teki / Tata Lenggahan (Lantai, umur, sebutan, jadwal, adhedhasar variabel)

20-25

Moderate

Input Mesin

4-5

Gampang Moderate

Kecukupan Data

3-5

Moderate

Silogisme

4-5

Moderate

Penalaran Logika

4

Moderate

Panyangka

4

Moderate

ketimpangan

3-5

Moderate

Coding-Decoding

3-5

Moderate

Hubungan getih

3-4

Moderate

Steering Sense

3

Moderate

Odd One Out

1

Moderate

Seri abjad

1

Moderate

Seri Nomer

1

Moderate

Kepiye Nyiyapake Kemampuan Penalaran kanggo IBPS SO Prelims 2022?

Silabus: Seri Alfanumerik, Input-Output, Silogisme, Teka-teki/Susun Kursi, Susunan Lingkaran & Linear, Rasa Arah, Seri Urutan Simbol, Coding-Decoding, Hubungan Darah, Tabulasi, Urutan & Peringkat, Ketimpangan (Kode, Langsung), Kecukupan Data, Logis nalar.

1. Bukak kabeh silabus, pola ujian, topik penting, potongan

Calon kudu mriksa silabus, topik sing wicaksana bagean, pola ujian, pitakonan sing ditakoni ing kertas pitakonan taun-taun sadurunge, lan potongan taun-taun sadurunge kanggo netepake kinerja. Iki mbantu nggawe owah-owahan sing dibutuhake ing rencana sinau lan ora bakal mandheg. Priksa skema menehi tandha, jumlah pitakonan sing dikarepake saka macem-macem topik, lan durasi ujian. Bakal ana wektu bagean 40 menit kanggo saben bagean.

IBPS SO 2022: Priksa Silabus lan Prelims & Mains Pola Ujian Paling Anyar

2. Paukuman kanggo Jawaban Salah ditrapake

Calon kudu ngelingi yen bakal ana paukuman kanggo jawaban sing salah ing Tes Objektif. Kanggo saben pitakonan sing jawaban sing salah wis diwenehake dening calon, 1/4 utawa 0,25 saka tandha sing diwenehake kanggo pitakonan kasebut bakal dikurangi kanggo entuk skor sing wis dibenerake. Sanadyan, ora bakal ana paukuman yen calon ninggalake pitakonan kosong. Calon kudu nduweni kualifikasi ing saben telung tes kanthi ngamanake tandha potong minimal sing bakal diputusake dening IBPS. Jumlah calon sing nyukupi ing saben kategori kaya sing diputusake dening IBPS gumantung saka syarat bakal dipilih kanggo Ujian Utama Online

3. Praktek Makalah Pitakonan Taun Sadurunge, Tes Mock kanggo Nyiapake bagean Penalaran IBPS SO

Njupuk IBPS SO Free Mock Test. Njupuk kertas pitakonan IBPS SO Prelims Taun-taun Sadurunge, paling ora 2 dina, kanggo mbantu ngukur tingkat kinerja. Priksa topik penting kanggo Penalaran ing IBPS SO lan ngrampungake paling ora 10 nganti 20 pitakonan Penalaran saka macem-macem topik.

IBPS SO Free Mock Test Link

4. Priksa IBPS SO Nalar Topik Penting – Kudu Siapke

Topik Penalaran Penting

Jumlah Pitakonan sing Dikarepake ing IBPS SO Prelims 2022

Teka-teki / Tata Lenggahan

15-20

Hubungan getih

3 – 5

Kecukupan Data

3 – 5

Steering Sense

3 – 5

Seri Alfanumerik / Nomer

3 – 5

Coding-Decoding

3 – 5

Urutan & Ranking

3 – 5

Ketimpangan

3 – 5

Silogisme

3 – 5

5. Rekomendasi Buku kanggo Nyiapake Penalaran kanggo IBPS SO Prelims

Jeneng Buku

Pengarang

Pendekatan Anyar kanggo Nalar: Verbal lan Non-Verbal

BS Sijwali and Indu Sijwali

Buku Magic ing Puzzles

K.Kundan

Penalaran Analitik

MK Pandey

Penalaran Verbal

RS Agarwal

IBPS SO Prelims Admit Card 2022 (Link Ora Aktif)

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *