Carane Dadi Desainer Grafis

Desainer grafis nduwe peran penting ing organisasi apa wae. Pakaryane narik pelanggan; iku uga conveys account organisasi lan misi kanggo donya. Desainer grafis paling apik wis nguwasani macem-macem katrampilan lan alat, saka “katrampilan alus” kaya kerja tim nganti ngrancang platform kaya Adobe Creative Suite.

Spesialisasi ing desain grafis nawakake macem-macem jalur karir, sawetara sing entuk kompensasi sing dhuwur-nanging kepiye sampeyan dadi desainer grafis ing wiwitan?

Jess Rosenberg minangka direktur desain merek ing Webflow, ing ngendi dheweke mimpin tim studio merek desainer visual lan web, copywriter, manajer proyek, kreatif video, manajer media sosial. “Aku cukup begja awal banget ngerti yen aku pengin dadi desainer grafis,” dheweke nerangake.

Dheweke melu program portofolio ing sekolah menengah sing nyiapake dheweke kanggo ngupayakake karir desain. Banjur dheweke sekolah ing Universitas Carnegie Mellon ing Pittsburgh lan lulus kanthi gelar desain grafis.

“Ing taun pisanan kasebut, kita dikenalake babagan konsep desain komunikasi uga konsep desain industri – tata letak, tipografi, téori warna kothak lan nggabungake kabeh unsur kasebut, uga sejarah desain utawa sinau babagan kabeh hebat sing teka. sadurunge, “ujare Rosenberg.

Nguasai Piranti Desain kayata Adobe Creative Suite, Figma

Sawise luwih saka rong puluh taun ing desain grafis, Rosenberg wis sinau akeh alat sing wis berkembang sajrone pirang-pirang taun-karo piranti standar sing ditemokake ing Adobe Creative Suite. “Iki wis dadi toolset sing konsisten ing arsenalku sajrone sawetara dekade kepungkur, saka Illustrator lan Photoshop nganti InDesign,” ujare.

Sajrone limang taun kepungkur, dheweke sinau babagan alat desain kaya Figma. “Dina iki minangka alat sing digunakake timku kanthi efisien kanggo digital lan non-digital,” ujare. “Figma minangka alat pilihan ing antarane akeh desainer lan tim desain saiki. Aku bakal ujar manawa kombinasi antara Adobe Creative Suite lan Figma.

Rosenberg nuduhake munggahe teknologi seluler tegese desainer grafis saiki kudu ngerti kepiye ukuran layar sing beda-beda mengaruhi cara ngrancang. “Piranti seluler pancen mung format liyane sing kudu dipikirake para perancang, utamane yen sampeyan ngrancang web,” dheweke nerangake. “Nalika ngrancang web, sampeyan nimbang macem-macem format kaya desktop, tablet lan seluler.”

Tegese penting kanggo ngelingi responsif. “Kanthi responsif, maksudku kaya nalika sampeyan nyeret browser saka desktop mudhun menyang tablet mudhun menyang ukuran seluler, kabeh desain sampeyan kudu mili kanthi responsif supaya pas karo breakpoints kasebut,” ujare.

Uga elinga manawa nyewa manajer lan perekrut mesthi bakal nguji sampeyan babagan kabeh katrampilan kasebut sajrone proses wawancara proyek desainer grafis. Priksa manawa sampeyan teka ing wawancara apa wae sing disiapake kanggo mangsuli pitakon babagan pakaryan sadurunge, kepiye kerja sama karo tim, lan kepiye carane ngatasi tantangan. Sampeyan uga bisa uga kudu mlaku-mlaku karo pewawancara liwat portofolio, supaya priksa manawa sampeyan tansah ngemot karya paling apik lan paling anyar. (Resume desainer grafis sampeyan uga kudu paling anyar.)

Nguwasani Katrampilan Lembut Sampeyan (lan Pemirsa)

Rosenberg nerangake manawa ana akeh pre-work sing kudu ditindakake sadurunge sapa wae kudu miwiti ngrancang utawa nyelehake pena ing kertas. Yen sampeyan kepengin dadi desainer grafis, elinga yen pra-karya iki kritis; sampeyan ora bisa mung miwiti ngrancang lan ngarepake asil kanggo nyukupi kabutuhan klien lan anggota tim.

Pra-karya iki kalebu nulis ringkesan kreatif lan bener-bener ngerti masalah sing sampeyan coba mecahake, apa sing dadi perhatian para pamirsa, lan apa sing nggawe dheweke obah. “Aku mikir ana akeh sing ora diwulangake ing sekolah desain, paling ora nalika aku ana ing kono fokus ing strategi lan pemecahan masalah lan mangerteni pamirsa sing sampeyan rancang,” ujare. “Nduwe pemahaman sing lengkap babagan tantangan 360 derajat sing sampeyan coba ngrampungake bakal mbantu ngrampungake masalah apa wae yen sampeyan miwiti ngrancang.”

Katrampilan utama liyane yaiku kemampuan kanggo ngasah kemajuan crita sampeyan, dheweke nambah. “Iki babagan carane sampeyan nampilake desain kanggo para pemangku kepentingan, menyang tim eksekutif, malah bisa uga ana kanca-kancamu – pancen penting banget,” ujare. “Cara sampeyan komunikasi lan kolaborasi ing antarane kanca-kanca uga penting banget. Saiki, dadi desainer, utamane ing omah, minangka olahraga tim, lan bisa sukses kolaborasi kanthi cara sing dipimpin nilai-nilai penting banget.

Multiple Path Karir kanggo Desainer Grafis Saiki

Rosenberg ujar saiki ana macem-macem jalur karir sing kudu disinaoni para desainer grafis nalika isih sekolah.

“Sawetara peran kalebu desainer merek, sing ing jagad teknologi minangka wong sing duwe semangat asli kanggo desain lan budaya kreatif,” ujare. “Dheweke ngasilake desain ing macem-macem format, medium, lan lingkungan. Iki kalebu logo, identitas visual, sistem merek lan kampanye pemasaran.

Banjur ana dalan desainer UX, wong sing ngrancang arsitektur informasi lan aliran pangguna kanggo situs web utawa produk. “Iki minangka dalan umum liyane kanggo wong sing ora seneng visual utawa seneng nggawe pengalaman visual,” ujare. “Ana wong sing luwih kasengsem ing sistem informasi lan bisa uga dadi dalan sing luwih apik kanggo dheweke.”

Desainer produk minangka dalan umum liyane kanggo wong sing duwe latar mburi desain grafis, tegese ngrancang arsitektur informasi visual lan antarmuka kanggo produk teknologi lan piranti lunak. (Iki uga salah sawijining proyek desain sing bisa diterjemahake dadi gaji dhuwur lan kompensasi liyane – deleng apa peran desainer produk sing dibayar ing Meta lan raksasa teknologi liyane.)

“Tim desain produk ing Workflow bakal nindakake karya visual babagan desain piranti lunak nyata ing produk kasebut,” ujare. “Sampeyan bisa dadi desainer sistem desain ing ngendi sampeyan ngrancang sistem lan komponen nyata saka produk nyata, nggawe luwih cair lan lincah kanggo desainer produk kanggo ngrancang produk kasebut.”

Saka perspektif Rosenberg, saiki ana macem-macem dalan. “Ana uga peran anyar, sing uga ditemokake ing timku. Iki diarani pangembang visual, lan peran kasebut minangka desainer sing dibangun ing Webflow, “ujare. “Dheweke sejatine ngganti situs web coding sing lawas ing Webflow, lan ngidini tim bisa mbukak situs kanthi cepet lan ngidini kita dadi fleksibel lan lincah lan kita ora kudu ngorbanake desain utawa kualitas output. ”

Saran Karir Desain Grafis: Tekan, Lean In

Rosenberg ujar manawa ana nilai sing luar biasa kanggo ketemu wong sing wis dadi perancang grafis. “Pancen nggumunake yen sampeyan bisa nyedhaki wong liya ing LinkedIn, utamane ing iklim saiki, ing ngendi wong-wong rumangsa grapyak lan mbukak kanggo nyambungake lan nulungi wong liya,” ujare. “Mung nyoba nggawe sambungan, sinau saka profesional sing wis ana, pancen penting.”

Dheweke nuduhake sumber daya sing diarani ADPList, program bimbingan desain, ing ngendi dheweke ketemu karo para desainer sing kepengin banget saben minggu lan nglatih dheweke babagan carane nyiyapake portofolio, apa sing kudu ditindakake nalika nggoleki proyek desain, lan kepiye carane bisa metu saka wong akeh.

“Aku bakal nyengkuyung para desainer sing pengin nggawe jaringan, kaya medeni,” dheweke nambah. “Aku mesthi wedi nglakoni nalika isih enom, nanging mung nyoba ketemu wong akeh lan sinau saka wong-wong mau, lan ora wedi nyedhak lan njupuk risiko lan nyedhaki wong lan ngenalake dhewe.”

Dheweke mikir yen wong-wong sing nyedhaki dheweke yaiku sing nuduhake keluwen lan drive supaya bisa sukses lan duwe pengaruh. “Aku cenderung nanggapi amarga iki jinis keluwen lan drive sing dakgoleki ing wong liya, utamane nalika ngembangake tim,” ujare. “Penting kanggo para desainer sing duwe cita-cita supaya bisa ketemu wong sing semangat lan seneng banget babagan pakaryan lan apa sing ditindakake.”

Iku kauntungan competitive yen sampeyan duwe drive sing. “Aku bakal ngomong marang bocah-bocah cilik, yen aku bisa, lan liya-liyane, supaya bisa nyengkuyung sabisane lan nyoba ora ngrungokake sindrom imposter kasebut, utamane yen ana akeh kompetisi ing jagad iki,” ujare Rosenberg.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *