Carane njaluk dana kanggo kultur urin PCR multiplex

P. Aku wis dijaluk mbalekake dhuwit amarga nggunakake kultur urin reaksi rantai polimerase multiplex (PCR) kanggo pasien. Kanggo saben pasien, aku percaya yen tes PCR sing diprentahake kanthi medis, lan ora ana aturan ing wektu kasebut babagan panggunaan PCR. Apa sampeyan bisa mbantu?

wis. Kita wis krungu kedadeyan kasebut ing sawetara panyedhiya medis, lan bisa dadi tantangan. Ayo miwiti ing wiwitan. Multipleks (emas kuantitatif)

Tes PCR nduweni aplikasi sing wiyar kanggo identifikasi patogen ing individu sing nandhang infeksi saluran pernapasan, gastrointestinal, urin, getih, lan neurologis, kanthi potensial kanggo akeh aplikasi liyane. Fokus ing tes PCR kanggo infeksi saluran kemih (UTI), panaliten mbandhingake tes PCR karo kultur urin standar. Panaliten kasebut nuduhake yen:

Tes PCR bisa ndeteksi bakteri sing bisa uga ora bisa ditanam ing agar-agar khas.

Asil PCR asring kasedhiya kurang saka 24 jam dibandhingake karo sawetara dina kanggo asil budaya tradisional.

Tes PCR bisa uga luwih unggul ing sawetara babagan kultur urin sing khas kanggo ndeteksi lan ngenali bakteri.

Tes PCR ndeteksi bakteri ing 36% pasien sing duwe gejala sing duwe asil kultur urin negatif.

Tes PCR ndeteksi infeksi polimikroba luwih akeh tinimbang kultur urin sing dideteksi (20% pasien dibandhingake karo 7% pasien).

Sanajan Medicare wis ngembangake pedoman jangkoan sadurunge kanggo sawetara jinis tes PCR ing sanjabane deteksi UTI lan ana bantahan swara kanggo nggunakake tes PCR kanggo ndeteksi UTI, Medicare mung bubar nerbitake penentuan jangkoan lokal (LCD) sing kalebu panggunaan tes PCR. kanggo deteksi UTI. Kabijakan iki mulai efektif tanggal 2 Juni 2022, mbutuhake set tes PCR sing target luwih saka 1 patogen kanggo ditetepake minangka panel. Set tes PCR tundhuk LCD L39001, sing judhulé MolDX: Molecular Syndromic Panels for Infectious Disease Pathogen Identification Testing. Salajengipun, panel tes sing kalebu luwih saka 5 patogen lan ora duwe persetujuan FDA minangka panel mbutuhake aplikasi kanggo program MolDx kanggo kode panel tartamtu.

Kabijakan iki mung diadopsi dening setengah kontraktor administratif Medicare (MAC), lan LCD lan artikel jangkoan lokal sing gegandhengan menehi panuntun winates nalika tes kasebut kudu digunakake lan kapan bakal dilindhungi. Persyaratan kabijakan wis nggawe macem-macem masalah administratif kanggo tagihan tes PCR kanggo UTI ing negara ngendi MAC wis nggunakake LCD.

Kanggo pitakonan sampeyan, kita bakal fokus ing lack saka panuntun dhumateng ditanggepi ing LCD utawa liya kanggo testing PCR ing hubungan kanggo UTIs. Kita bakal miwiti karo kabijakan Medicare umum amarga ana hubungane karo layanan sing disedhiyakake kanthi kekurangan pandhuan khusus kanggo panggunaan sing cocog, miturut Manual Integritas Program Medicare (PIM)1 (penekanan ditambahake):

Bagean iki ditrapake kanggo MAC, CERT [comprehensive error rate testing]Auditor Recovery, lan UPICs [united program integrity contractors], minangka dituduhake. CMS [Centers for Medicare & Medicaid Services] ngetokake penentuan jangkoan nasional (NCD) sing nemtokake manawa item, layanan, prosedur utawa teknologi tartamtu cukup lan perlu miturut §1862 (a) (1) (A) Undhang-undhang kasebut. Yen ora ana NCD, kontraktor Medicare tanggung jawab kanggo nemtokake manawa layanan kasebut cukup lan perlu. Yen ora ana penentuan jangkoan lokal (LCD) kanggo item utawa layanan tartamtu, MAC, CERT, Auditor Pemulihan, lan UPIC kudu nganggep item utawa layanan kasebut cukup lan perlu yen item utawa layanan kasebut cocog karo kritéria ing ngisor iki.:

Iku aman lan efektif;

Iku ora eksperimen utawa diselidiki; lan

Iku cocok, kalebu durasi lan frekuensi ing syarat-syarat apa layanan utawa item:

Dilengkapi sesuai karo standar praktik medis sing ditampa kanggo diagnosa utawa perawatan kondisi ahli waris utawa kanggo nambah fungsi anggota awak sing cacat;

Dilengkapi ing setelan sing cocog karo kabutuhan lan kondisi medis panampa;

Didhawuhi lan diwenehake dening personel sing mumpuni; lan

Salah siji sing nyukupi, nanging ora ngluwihi, kabutuhan medis ahli waris.

Kebutuhan medis ditetepake miturut Judhul XVIII saka Undhang-undhang Jaminan Sosial2: “Sanajan ana pranata liyane babagan judhul iki, ora ana pambayaran sing bisa ditindakake ing bagean A utawa bagean B kanggo biaya apa wae kanggo barang utawa layanan sing, kajaba item lan layanan sing diterangake ing subyek sabanjure, ora cukup lan perlu kanggo diagnosa. utawa perawatan penyakit utawa ciloko utawa kanggo nambah fungsi anggota awak sing cacat.” Undhang-undhang Medicare mbutuhake manawa ana aturan utawa pratelan kabijakan liyane (liyane saka keputusan jangkoan materi) sing nggawe utawa ngganti standar hukum substantif kudu diumumake kanthi peraturan.3:

Istilah “Kebutuhan Medis” utawa “Kebutuhan Medis” tegese layanan perawatan kesehatan sing ditindakake dening dokter, sing nindakake pertimbangan klinis sing wicaksana, bakal diwenehake marang pasien kanggo tujuan nyegah, ngevaluasi, diagnosa utawa nambani penyakit, ciloko, penyakit utawa gejala kasebut. , lan yaiku: a) sesuai karo standar praktik medis sing ditampa umum; b) cocok sacara klinis, saka segi jinis, frekuensi, ombone, situs lan durasi, lan dianggep efektif kanggo penyakit, ciloko utawa penyakit pasien; lan c) ora utamane kanggo nyenengake pasien, dokter utawa panyedhiya perawatan kesehatan liyane, lan ora luwih larang tinimbang layanan alternatif utawa urutan layanan paling ora bisa ngasilake asil terapeutik utawa diagnostik sing padha karo diagnosis utawa perawatan kasebut. penyakit, tatu utawa penyakit pasien. Kanggo tujuan kasebut, “standar praktik medis sing ditrima umum” tegese standar sing adhedhasar bukti ilmiah sing bisa dipercaya sing diterbitake ing literatur medis sing ditinjau peer sing umume diakoni dening komunitas medis sing relevan utawa ora cocog karo standar sing ditetepake ing masalah kebijakan sing nglibatake pertimbangan klinis. Yen ora ditemtokake, istilah “kabutuhan medis” kudu nuduhake apa sing dibutuhake kanthi medis kanggo pasien tartamtu, lan mulane mbutuhake pambiji individu tinimbang netepake umum babagan apa sing bisa ditindakake ing kasus biasa. Nanging ing ngendi, kaya ing kene, administrator rencana nyedhiyakake bukti sing cukup kanggo nuduhake yen perawatan ora perlu sacara medis ing biasanipun kasus, iku nganti pasien lan dhokter dheweke kanggo nuduhake iki pasien individu beda saka biasanipun ing cara sing nggawe perawatan medically perlu kanggo dheweke emas dheweke.”4

Kutipan kasebut minangka doktrin hukum sing nggunakake standar klinis adhedhasar bukti kanggo nemtokake manawa perawatan utawa prosedur cukup, perlu, lan / utawa cocog. Dhéfinisi sing dikutip luwih njlentrehake kutipan hukum kasebut. Jawaban kanggo pitakonan sampeyan bali menyang apa perawatan sampeyan kanggo pasien siji lan layanan sing sampeyan nyedhiyani kanggo pasien luwih umum minangka pola perawatan sing tundhuk karo kabutuhan medis kaya sing ditegesake ing Judhul XVIII saka Undhang-undhang Keamanan Sosial.

Kaya sing wis kacathet, kita duwe sawetara pandhuan liwat artikel medis sing dideleng peer sing ndhukung panggunaan tes PCR kanggo perawatan pasien karo UTI. Praktek kudu ngetrapake pandhuan lan data saka artikel sing ditinjau peer iki kanggo saben pasien sing diurus. Kajaba iku, dokumentasi grafik lan kabijakan praktik kudu nduduhake kabutuhan medis layanan kanggo saben kasus.

Yen Medicare utawa pembayar liyane wis mriksa cathetan sampeyan lan nemokake dheweke ora duwe dhukungan kanggo kabutuhan medis, sampeyan duwe sawetara pilihan kanggo mbantah, yen sampeyan wis nyedhiyakake perawatan medis sing cocog miturut definisi ing ndhuwur. Sampeyan diijini nggawe banding lan menehi bantahan sing jelas lan adhedhasar medis sing ndhukung layanan sing diwenehake.

Saliyane argumentasi babagan kabutuhan medis, sampeyan duwe hak kanggo njaluk kapercayan saka pihak sing nemtokake layanan sing diwenehake ora perlu sacara medis. Ngembangake daya tarik sing cocog kanggo jinis takeback kasebut mbutuhake pertimbangan sing ati-ati lan perhatian marang rincian; ing cendhak, padha mbutuhake rencana lan pengabdian sumber daya kanggo nanggapi jumbuh. Sampeyan bisa uga pengin njaluk bantuan saka organisasi sing duwe spesialisasi ing banding yen sampeyan duwe pitakonan.

Pandhuan tambahan kanggo wong liya

Kanggo mbantu sampeyan lan wong liya ngembangake proses lan prosedur sing maju, disaranake saben praktik nggunakake tes PCR nggawe pedoman utawa dhaptar kritéria panggunaan sing cocog sing disepakati klompok sampeyan sawise mriksa literatur medis lan diskusi sing wis ana. Sampeyan kudu ngajari staf klinik profesional babagan pedoman kasebut, kepiye carane kudu ditindakake, lan sing penting, kepiye ndhukung panggunaan tes kasebut kanggo saben pasien.

Ing ngisor iki ana conto set indikasi kanggo panggunaan PCR sing perlu lan cocok kanggo UTI sing nggambarake kombinasi kabijakan sing dikembangake dening macem-macem klompok:

UTI refrakter: terapi standar gagal saka kultur urin / perawatan empiris tradisional

Pasien dikirim menyang urologi kanggo UTI sing berulang utawa refrakter

Perlu kanggo tes sing luwih apik

Tes PCR ngidini identifikasi organisme tartamtu lan gen resistensi

Baleni tes PCR sawise perawatan ing pasien sing duwe gejala ngidini evaluasi perawatan lan nggawe sterilisasi cipratan.

ISK rumit: lanang, mriyang, benda asing, watu, alangan, lsp.

Perlu perawatan sing cepet lan spesifik amarga risiko

Antibiotik empiris diwiwiti lan disesuaikan karo gen resistensi sajrone 24 nganti 48 jam (kultur urin 48-72 jam)

Kultur urin ora bisa ngenali spektrum β-laktamase ekstensif, prevalensi dhuwur

Sistitis interstisial (IC)/nyeri panggul: kultur tradisional luput Ureaplasma, bisa dideleng kanthi asil urinalisis positif utawa negatif

Tes PCR kanggo mbantu nggambar IC vs infeksi sing dipasang

Divergensi lengkap kursus perawatan

Negara sing ora bisa diobati vs infeksi sing angel

Disaranake sampeyan nambahake jinis program kasebut menyang grup sampeyan lan ngembangake kabijakan lan review pendidikan, kanggo mesthekake anggota grup sampeyan tundhuk karo maksud rekomendasi kasebut.

Referensi

1. Manual Integritas Program Medicare. Pusat Layanan Medicare & Medicaid. Diakses tanggal 4 November 2022. https://go.cms.gov/3NBT1dV

2. Kompilasi Undang-Undang Jaminan Sosial. Administrasi Jaminan Sosial. Diakses tanggal 4 November 2022. https://www.ssa.gov/OP_Home/ssact/title18/1862.htm

3. Judhul 42 – kesehatan lan kesejahteraan umum. Diakses tanggal 4 November 2022. https://bit.ly/3SZWjJe

4. Mario v. P&C Food Markets, Inc., 313 F.3d 758, (CA2 NY, 2002). 20 Desember 2002. Diakses tanggal 4 November 2022. https://caselaw.findlaw.com/us-2nd-circuit/1463839.html

Kirimi pitakonan coding lan mbayar maneh kanggo Jonathan Rubenstein, MD, lan Mark Painter c/o Wektu Urologi®, ing UTeditors@mjhlifesciences.com.

Pitakonan kapentingan umum bakal dipilih kanggo publikasi. Informasi ing kolom iki dirancang kanggo dadi wewenang, lan saben gaweyan wis digawe kanggo mesthekake akurasi ing wektu iki ditulis. Nanging, sing maca dianjurake kanggo mriksa karo operator individu utawa pembayar pribadi kanggo nganyari lan konfirmasi manawa informasi iki tundhuk karo aturan tartamtu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *