Carane Sinau Go Programming Language

Pisanan muncul ing November 2009, Go minangka basa pamrograman sing disusun kanthi statis sing dirancang ing Google. Sampeyan bisa uga wis krungu babagan basa pamrograman iki ing sawetara taun kepungkur, nanging bubar, Go wis wiwit entuk popularitas sing signifikan ing jagad coding.

Dadi entheng, open source, lan cocog kanggo arsitektur layanan mikro saiki, Go minangka pilihan sing apik banget kanggo basa. Uga dikenal minangka Google’s Golang, basa iki dikembangake dening sawetara wong pinter saka Google sing nggawe basa pemrograman C. Saiki, iki minangka salah sawijining basa sing paling cepet berkembang lan pancen wektu sing apik kanggo miwiti sinau lan nggarap GO.

Kaluwihan saka Go

Manajemen memori minangka salah sawijining sing mbutuhake rutinitas sing beda kanggo inti pangolahan sing beda. Nyoba kanggo akun saben konfigurasi kanthi manual, siji bisa nambah risiko bocor memori. Akeh programer ing wiwitan mikir yen manajemen memori ditindakake kanggo dheweke. Nanging, iku ora bener. Lan iki ngendi Go teka menyang muter. Minangka basa pamrograman sing dirancang kanthi eksplisit, Go entuk manfaat kanggo pangembang kanthi sawetara cara sing kalebu koleksi sampah, konkurensi asli, lan kemampuan asli liyane lan nyuda karya pangembang nulis kode kanggo nangani bocor memori utawa aplikasi jaringan.

Salajengipun, Golang uga entuk papan ing bidang ilmu data amarga nduweni kuwalitas lan kemampuan – penanganan kesalahan sing apik lan debugging sing luwih gampang – lan uga, amarga ilmuwan data biasane dudu programer, Go mbantu dheweke pindhah saka laptop nganti lengkap. fase produksi.

Tips Kanggo Tindakake Kanggo Learning Go

Dadi akhir-akhir iki, yen sampeyan wis ngrancang sinau GO, ing ngisor iki sawetara perkara sing kudu sampeyan eling lan penting ing perjalanan Golang.

Duwe Tangan Ndhuwur Ing Dasar

Iku tansah gampang kanggo miwiti usaha nanging angel kanggo nerusake lan iku padha karo sinau GO. Umume para penggemar pemrograman gagal ing sawetara titik amarga padha ngliwati dhasar. Dadi, yen sampeyan wis miwiti lelungan ing Golang, sampeyan kudu nyelehake pola pikir “sing duwe wektu kanggo maca dhasar”. Disaranake supaya ora nglewati dhasar apa wae – duwe tangan sing kuat ing dhasar mesthi dianggep minangka praktik sing apik.

Yen sampeyan milih sinau basa pamrograman, priksa manawa sampeyan ngetutake dokumen kasebut lan Go duwe spek basa sing bisa diwaca sing ditulis kanthi jelas supaya bisa diwaca lan dimangerteni. Menyang Tur Saka Go kanggo kabeh rincian sing perlu, utawa sampeyan uga bisa ngunjungi Spesifikasi Go Programming Language.

Ayo The Best Panuntun Sampeyan

Internet dimuat kanthi akeh sumber daya sing bisa digunakake kanggo sinau Go. Nanging, ora saben sumber bisa dipercaya, mula disaranake sinau saka sing paling apik. Iku apik yen sampeyan nglampahi sawetara wektu kanggo nglangi liwat internet kanggo nemokake sawetara saka sumber paling apik sing bisa digunakake kanggo njupuk kawruh Go menyang tingkat sabanjuré.

Sawetara platform online paling apik kanggo sinau Go yaiku:

  • Sinau-golang.org: Kaya sing wis kasebut sadurunge, mesthi apik kanggo sinau saka sing nggawe. learning-golang.org mulang nggawe dhasar sampeyan kuwat – duwe jendhela coding sing bisa menehi kode lan nyoba.
  • Udemy’s The Complete Developer’s Guide (Golang): Kursus ing Udemy iki nduweni rating bintang 4.6 kanthi 23.567 siswa sing didaftarkan. Digawe dening arsitek teknik, Stephen Grider, kursus iki mulang sampeyan dirancang kanthi cara sing bisa nggawe sampeyan munggah lan mbukak kanthi cepet karo Go.
  • GopherCon: Iki minangka salah sawijining konferensi populer ing Golang. Kanthi kapribaden pengalaman saka ruang Golang, GopherCon minangka platform sing apik kanggo sinau babagan Go. Yen sampeyan gagal rawuh ing konferensi kasebut, video kasebut kasedhiya online — Akademi GopherCon.

Wrapping Up: tangi lan kode

“Laku ndadekake wong sampurna,”Lan iki tanpa mangu tip paling apik. Ora ketompo carane sampeyan sinau utawa sinau, sampeyan ora bakal bisa nguwasani basa pemrograman nganti lan kajaba sampeyan praktek. Mulai karo kode Go dhasar lan pindhah menyang tingkat lanjut. Uga, coba goleki bug – nemokake bug ing kode ora mung bakal nggawe kode sampeyan luwih apik nanging uga nggawe analisis sampeyan sampurna.Salajengipun, yen sampeyan ora bingung karo framework sing digunakake nalika sampeyan lagi miwiti, banjur Gofmt temtunipun alat sampeyan kudu pindhah kanggo. Kenging punapa? Amarga dibangun ing runtime basa lan format kode sumber Go kanthi otomatis. Ngomong babagan kerangka kerja, iki dhaptar sawetara kerangka kerja sing paling apik sing bisa digunakake: Revel, beego, Gin Gonik lan kebo.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *