Cidra peer utama? Carane guru ngadhepi nganti ChatGPT | Science & Tech News

“Apa aku weruh iki ing endi wae sadurunge?”

Iki minangka pitakonan sing kudu ditindakake guru nalika menehi tandha tugas wiwit biyen.

Nanging aja lali para siswa sing nelusuri Wikipedia, utawa maca SparkNotes kanggo sawetara analisis Great Gatsby, mburi taun 2022 ngalami tantangan liyane kanggo sekolah: ChatGPT.

Chatbot online, sing bisa ngasilake tanggapan sing realistis kanthi sedhih, ngganggu jagad kanthi kemampuan kanggo nindakake kabeh saka ngrampungake bug komputer, nganti mbantu nulis. artikel Sky News babagan dhewe.

Minggu kepungkur, prihatin babagan ngapusi siswa, departemen pendidikan paling gedhe ing Amerika nglarang.

New York City‘s panguwasa memulang ngandika nalika iku bisa kurban “jawaban cepet lan gampang kanggo pitakonan, iku ora mbangun kritis-mikir lan skills-mecahaken masalah, kang penting kanggo sukses akademisi lan urip”.

Mesthi wae, iki ora bakal mungkasi siswa nggunakake ing omah – nanging bisa digunakake minangka trabasan peer?

Liyane babagan Artificial Intelligence

Guru vs ChatGPT – babak siji

Kaping pisanan, Sky News takon marang guru ilmu pengetahuan sekolah menengah saka Essex, sing ora kenal karo bot kasebut, kanggo menehi pitakon babagan peer ing ChatGPT.

Galaksi ngemot milyaran lintang. Bandingake pambentukan lan siklus urip lintang kanthi massa sing padha karo Srengéngé karo lintang-lintang sing massané luwih gedhé tinimbang Srengéngé.

Cukup ngomong yen ChatGPT ngeculake topeng meh langsung, kaya sing sampeyan deleng ing gambar ing ngisor iki.

FOR TOM FITUR

Njaluk ChatGPT kanggo mangsuli pitakonan sing padha “kanggo standar sekolah menengah” njaluk respon rinci liyane.

Evaluasi guru?

“Inggih, iki mesthi luwih rinci tinimbang murid-muridku. Iku ngluwihi apa sing dikarepake kanggo GCSE, mula aku bakal curiga yen ana wong sing ngirim. Aku bakal nganggep yen dheweke wis nyalin lan nempel saka ngendi wae. “

Guru vs ChatGPT – babak loro

Sabanjure ana guru SD Kent, uga ora kenal karo ChatGPT, sing menehi tugas peer anyar.

Riset wong London sing misuwur lan tulis biografi uripe, kalebu masa kanak-kanak lan prestasi karire.

Ora ana masalah, ujare ChatGPT, sanajan pancen bener yen bocah umur sangang taun sing ngirim jawaban ing ngisor iki dilacak kanthi cepet menyang universitas utawa langsung ditahan ing wayah awan.

FOR TOM FITUR
FOR TOM FITUR

“Malah mung nglirik, aku ngomong yen disalin langsung saka internet,” ujare guru.

“Ora ana 11 taun sing ngerti tembung geger.”

‘Keputusan utama’ ngadhepi sekolah

Dadi kaya nyalin langsung saka situs web sing luwih akrab bakal nyetel lonceng weker kanggo guru, uga bakal ngangkat verbatim saka ChatGPT.

Nanging para siswa kalebu wong sing paling ngerti internet ing sekitar, lan kemampuan ChatGPT supaya bisa langsung ngetungake respon tingkat buku teks isih kudu dipantau, ujare guru.

Jane Basnett, direktur pembelajaran digital ing Downe House School ing Berkshire, marang Sky News chatbot diwenehi sekolah karo sawetara “keputusan kunci” kanggo nggawe.

“Kaya kabeh teknologi, sekolah kudu mulang siswa carane nggunakake teknologi kanthi bener,” ujare.

“Dadi, kanthi ChatGPT, para siswa kudu duwe kawruh kanggo ngerti apa karya sing diasilake pancen apik, mula kita kudu mulang siswa supaya bisa ngerti.

Klik kanggo langganan Sky News Daily ing ngendi wae sampeyan entuk podcast

Amarga cepet muncul, Ms Basnett wis njelajah kepiye sistem anti-plagiarisme sekolahe bakal ngatasi karangan sing digawe otomatis.

Nanging kaya guru kudu nimbang mulang siswa babagan keuntungan lan pitfalls nggunakake AI, Ms Basnett ngandika kolega uga kudu mbukak kanggo potensial sawijining.

“ChatGPT luar biasa kuat lan minangka guru, aku bisa ndeleng sawetara keuntungan,” ujare.

“Contone, aku bisa ngetik panjalukan kanggo nggawe seri pawulangan ing titik grammar tartamtu, lan bakal nggawe pawulangan kanggo kula. Iku bakal njupuk guru kanggo njelasno pawulangan digawe lan mbenake iku, amarga pawulangan disaranake, sauntara ora ala, ora becik, nanging unsur-unsur kunci ana lan bisa migunani banget.

“Aku bisa mbayangno nggunakake karangan sing digawe saka ChatGPT lan nggarap siswaku kanggo mriksa manfaat lan kesalahane karangan kasebut.”

Mangga gunakake browser Chrome kanggo pamuter video sing luwih gampang diakses

Apa chatbot iki bakal ngganti manungsa?

Dr Peter Van der Putten, asisten profesor AI ing Universitas Leiden ing Walanda, ujar manawa institusi sing nglarang utawa nglirwakake teknologi kasebut mung bakal ngubur sirah ing pasir.

“Iki ana, kaya Google ana,” ujare Dr Van der Putten.

“Sampeyan bisa nulis menyang kabijakan sampeyan kanggo nyegah plagiarisme, nanging nyatane alat kasebut ana.

“Kadhangkala sampeyan kudu ngisinake barang-barang kasebut, nanging jelas banget nalika sampeyan ora pengin digunakake.”

‘Bull****er ing steroid’

Kanggo siswa lan guru, iki minangka kesempatan kanggo nambah literasi digital.

Sanajan wis mbuktekake yen ditugasake dadi kreatif, kayata ngrampungake masalah utawa nggawe ide, pangerten lan pangerten sing sejati tetep ngluwihi.

Pangembang OpenAI ngakoni jawaban bisa “kababar-babar” lan malah “ora bener utawa ora masuk akal”, sanajan katon sah ing umume kasus, kaya sawetara wawancara kerja sing nekat lan ora siap.

Minangka Dr Van der Putten ngandika, ChatGPT asring sethitik liyane saka “banteng ***** er ing steroid”.

Ngajari siswa babagan watesan kasebut minangka cara sing paling apik kanggo mesthekake yen dheweke ora ngandelake – sanajan mung sithik.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *