CMS Nerbitake Aturan Akhir Babagan Tarif Sistem Pembayaran Calon Rawat Jalan 2023 lan Jadwal Biaya Dokter | Diagnosis Hukum Kesehatan Robinson+Cole

Tanggal 1 November 2022, Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS) ngetokake aturan final babagan Sistem Pembayaran Calon Rawat Jalan Rumah Sakit 2023 (OPSP) tarif pembayaran lan Jadwal Fee Dokter Medicare 2023 (PFS). Aturan pungkasan iki ngleksanakake macem-macem nganyari lan owah-owahan kabijakan kanggo pembayaran Medicare miturut PFS lan OPPS, lan nggawe nganyari penting kanggo Program Tabungan Bersama Medicare (MSSP), sing bakal ditrapake ing utawa sawise 1 Januari 2023. Kita ngringkes owah-owahan utama ing ngisor iki. lan bakal njlentrehake aturan kasebut ing kiriman sabanjure.

PFS

  • Tarif Pembayaran. Faktor konversi PFS 2023 pungkasan dianyari dadi $33.06, yaiku nyuda $1.55 dadi faktor konversi PFS 2022 $34.61. Nganyari Indeks Ekonomi Medicare 2023 pungkasan yaiku 3.8 persen, adhedhasar data sejarah paling anyar sing kasedhiya. Kode kunjungan Evaluasi lan Manajemen (E/M) lan pedoman kode sing gegandhengan uga wis dianyari.
  • Split E / M Kunjungan. CMS wis ngrampungake wektu tundha setahun kanggo kabijakan babagan panyedhiya sing kudu menehi tagihan kanggo kunjungan bareng, sing saiki bakal ditrapake ing 2024. Ing kabijakan kasebut, profesional sing nyedhiyakake “bagean substantif” layanan kasebut kudu menehi tagihan lan kabijakan anyar nemtokake “bagean substantif” minangka luwih saka setengah saka total wektu. Mulane, kanggo sisa 2022 lan 2023, panyedhiya bakal terus duwe pilihan riwayat, pemeriksaan fisik, pengambilan keputusan medis, utawa wektu kanggo nemtokake bagean sing penting. Nanging, wiwit taun 2024 total wektu kudu digunakake.
  • MSSP. Owah-owahan ing MSSP ngatasi masalah tartamtu sing diadhepi dening organisasi perawatan sing tanggung jawab (ACOs), kalebu, nanging ora diwatesi, owah-owahan ing laporan kualitas lan syarat kinerja kualitas, ngilangi syarat kanggo ngirim bahan pemasaran menyang CMS, owah-owahan ing fasilitas perawat trampil telu. waiver aturan -dina, lan ngidini ACOs tumindak minangka aransemen perawatan kesehatan diatur kanggo njaluk data claims agregat tartamtu saka CMS kanggo ngurangi beban administratif.
  • Layanan Kesehatan Tele. CMS nglanjutake ekspansi telehealth sing asline ditujokake kanggo ngatasi Darurat Kesehatan Umum COVID (PHE) nganti 2023 utawa pungkasan taun nalika PHE rampung, endi wae. Nggunakake modifier “95,” dokter lan praktisi bakal bisa terus tagihan karo indikator panggonan-layanan sing bakal dilaporake yen layanan kasebut diwenehake kanthi pribadi..
  • Kesehatan Perilaku. CMS wis ngrampungake pangecualian kanggo syarat pengawasan langsung kanggo praktisi kesehatan prilaku. Pangecualian kasebut bakal ngidini layanan kesehatan prilaku diwenehake ing pengawasan umum dening dokter utawa praktisi non-dokter (NPP), tinimbang ing pengawasan langsung, nalika layanan kasebut diwenehake dening insiden personel tambahan menyang layanan saka dokter utawa NPP.
  • Jadwal Biaya Laboratorium Klinis (CLFS). CMS nindakake macem-macem owah-owahan ing CLFS, kalebu: nganyari laporan data lan syarat pembayaran, nambah ragad nominal kanggo koleksi spesimen, ngodhe lan njlentrehake macem-macem kabijakan biaya koleksi spesimen laboratorium, lan ngowahi kabijakan tunjangan perjalanan Medicare CLFS.
  • Layanan Manajemen lan Perawatan Nyeri Kronis. Kode lan evaluasi anyar kanggo manajemen nyeri kronis lan perawatan wis rampung.
  • Skrining Kanker Kolorektal. Medicare saiki bakal nutupi minangka layanan pencegahan kolonoskopi skrining tindakake sawise tes basis bangkekan non-invasif ngasilake asil sing positif.
  • Layanan Administrasi Vaksin Nyegah. CMS wis nyaring jumlah pembayaran kanggo administrasi vaksin preventif miturut keuntungan vaksin Medicare Part B, sing kalebu vaksin influenza, pneumokokus, hepatitis B, lan COVID-19.

OPSP

  • Tarif Pembayaran. CMS nambah tarif pembayaran OPPS kanggo taun tanggalan 2023 kanggo rumah sakit sing nyukupi syarat pelaporan kualitas sing ditrapake kanthi 3,8 persen.
  • 340B Pembayaran. Kita sadurunge dialamatake putusan Pengadilan Distrik tanggal 28 September 2022, babagan tarif pembayaran kanggo sisa taun 2022. Aturan Final OPPS negesake manawa tarif pembayaran kanggo obat 340B kanggo sisa taun 2022, uga kanggo taun tanggalan 2023, bakal konsisten karo obatan sing ora angsal liwat program 340B (umume Rata-rata Sales Price plus 6 persen). CMS nuduhake ing aturan pungkasan iki yen obat retrospektif kanggo underpayment kanggo 2018 nganti 2022 (nganti keputusan pengadilan tanggal 28 September 2022) bakal ditanggulangi ing pamrentahan sabanjure sadurunge aturan pambayaran sing diusulake OPPS 2024.
  • Pembayaran kanggo Piranti Lunak minangka Layanan (SaaS). CMS ngrampungake pangecualian kanggo ngidini teknologi sing diidentifikasi minangka SaaS sing mbantu dokter nggawe penilaian klinis – kalebu piranti lunak dhukungan keputusan klinis, pemodelan risiko klinis, lan deteksi dibantu komputer – dadi layanan sing kudu dibayar kanthi kapisah tinimbang layanan sing dirangkep karo pembayaran. prosedur utawa layanan sing gegandhengan.
  • Layanan Kesehatan Perilaku ing Omah Jarak Jauh. CMS ngrampungake kabijakan sing gegandhengan karo COVID sing sadurunge mung kasedhiya ing pengecualian darurat sajrone PHE kanggo terus ngidini individu nampa layanan kesehatan prilaku saka adoh ing omahe dening staf klinis rumah sakit rawat omah sanajan sawise COVID PHE kadaluwarsa. Layanan kesehatan prilaku iki dianggep minangka layanan rawat rawat sing bisa dibayar miturut OPPS, miturut kahanan tartamtu sing ana gandhengane karo kunjungan langsung lan telekomunikasi mung audio.
  • Rural Emergency Hospital (REH) Aturan Pelaksanaan. CMS netepake REH minangka jinis panyedhiya anyar miturut Undhang-undhang Appropriasi Gabungan ing 2021 kanggo nanggepi keprihatinan babagan penutupan rumah sakit deso. Efektif tanggal 1 Januari 2023, Rumah Sakit Akses Kritis lan rumah sakit pedesaan sing kualifikasi tartamtu bisa diowahi dadi REH. Ing aturan final OPPS, CMS ngrampungake syarat peraturan kanggo REH, kalebu Ketentuan Partisipasi sing ditrapake, syarat enrollment panyedhiya, ukuran kualitas lan kawicaksanan pambayaran, uga ngrampungake owah-owahan ing pangecualian Stark Law sing ana kanggo ngatasi pengaturan ganti rugi sing nglibatake REH.

[View source.]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *